| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Voy Poldżons Constarownia/Sunderland | 2005-07-07 13:15:44 a o so chosi??? |
cool_gacek E39 535 Londyn (UK) | 2005-07-07 13:17:13 |
Konrad_P ni ma rajdówki :-( Kraków | 2005-07-07 13:17:39
Są ofiary śmiertelne serii eksplozji w Londynie Co najmniej 90 ofiar - zabitych i rannych - jest na londyńskiej stacji metra Aldgate – informują agencje. Wg telewizji ITV, ofiar śmiertelnych jest co najmniej 20. Seria eksplozji wstrząsnęła stolicą Wielkiej Brytanii tuż po godz. 9 rano. Do eksplozji doszło na kilku stacjach metra oraz w trzech autobusach. Na zdjęciach sprzed jednej ze stacji widać jak ratownicy wynoszą zakrwawionych ludzi na noszach. Naoczni świadkowie mówią o zakrwawionych ludziach, o rannych leżących na torach. To straszny dzień. Myślałem że zderzyliśmy się z innym pociągiem. Tak myślałem dopóki nas nie wyprowadzili z pociągu i nie zobaczyłem go z boku, Cokolwiek to było wyrwało gigantyczną dziurę, aż przez dach. Tory były całe zasłane odłamkami. To okropne - mówił jeden z pasażerów, których po kilkudziesięciu minutach ewakuowano z pociągu. W tunelach niedaleko jednej ze stacji, na których doszło do eksplozji, utknęły co najmniej dwa pociągi z pasażerami. Do eksplozji doszło także w trzech autobusach. Jedna z nich nastąpiła przy Tavistock Square w centrum Londynu i - według niepotwierdzonych doniesień - spowodowała ofiary. Do kolejnej eksplozji doszło przy Russell Square. Świadkowie mówią, że wybuch zerwał dach piętrowego autobusu. Brak bliższych informacji o trzecim wybuchu. Akcja ratunkowa – jak donosi korespondent RMF – przebiega bardzo sprawnie; jest dobrze skoordynowana. Służba zdrowia robi wszystko, by pomóc ludziom. Wśród mieszkańców Londynu nie widać objawów paniki; wszyscy pomagają sobie nawzajem. Posłuchaj relacji Bogdan Frymorgen: Dokonywane są także kontrolowane eksplozje. Wszystko po to, aby usunąć „podejrzane” paczki, pozostawione walizki czy torby - dodaje Bogdan Frymorgen. Służby apelują do londyńczyków, by jeśli nie muszą, unikali podróży po mieście. Ma to ułatwić pracę policji i służbom ratunkowym. W mieście nie działają telefony komórkowe. Nam jednak udało się dodzwonić do pani Laury Krzyszczuk ze Zjednoczenia Polskiego w Wielkiej Brytanii. Cały Londyn jest sparaliżowany. Nie działa komunikacja miejska; ulice w pobliżu stacji, gdzie doszło do eksplozji, są zamknięte. Posłuchaj: W Covent Garden w samym centrum Londynu obok słynnej opery Londyńskiej na ulicę wyszły oddziały wojska. Wszystko zaczęło się od głośnego huku na stacji w City, finansowej dzielnicy miasta. Kilkanaście minut później problemy wystąpiły także na innych stacjach, m.in. Aldgate, King's Cross, Old Street oraz Russell Square. Po eksplozjach w metrze i potężnej awarii systemu zasilania wstrzymano ruch pociągów na wszystkich liniach londyńskiego metra. Według komunikatu przekazanego przez przedstawicieli Związków Transportu w co najmniej jednym przypadku można mówić o podłożonym ładunku wybuchowym w metrze. Szef londyńskiej policji obawia się, że eksplozje w Londynie były "skoordynowanym atakiem". Mamy obawy, że był to skoordynowany atak. Mamy też świadomość, że w co najmniej jednym z miejsc eksplozji był podłożony ładunek wybuchowy. (rmf.fm) |
Voy Poldżons Constarownia/Sunderland | 2005-07-07 13:20:18 aha czyli taki troche inny Sven zaatakowal G-8?? |
madzia_83 Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-07-07 13:20:35 to naprawdę straszne Co to się dzieje. Moja kuzynka tam mieszka
KLIK [ wiadomość edytowana przez: madzia_83 dnia 2005-07-07 13:22:00 ] |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-07-07 13:44:39 Co nastepne???
Sydney? Kijow? a moze Warszawa? |
speedmasterka i30 / Pony Częstochowa | 2005-07-07 13:55:10 dopiero teraz sie dowiedzialam, wczesniej bylam na miescie tez mam duzo znajomych w Anglii, na szczescie nie w samym Londynie |
speedmaster Pony&i30 Częstochowa | 2005-07-07 14:39:32 wogóle ostatnio sporo znajmoych pojechało do UK ale mam nadzieję że wszystko bedzie OK ja przezylem 11 września to oni też dadzą radę ![]() |
speedmaster Pony&i30 Częstochowa | 2005-07-07 16:00:25 nie "byłaś" tylko "byłeś" na całe szczęście byłem w tym czasie w innym rejonie USA ale ogólna panika była wszędzie |
marcinb Ładna Samara Chrzęsne | 2005-07-07 16:04:39
ojejku ale gafa bardzo ale to bardzo przepraszam jakoś tak nie doczytałem nicka do końca ![]() |
Yankee This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2005-07-07 16:51:40 To co się dzieje to po prostu masakra takie debile na tym świecie żyją.... |
profil-usunięty | 2005-07-07 17:18:11 Ja dopiero ok 14 się dowiedziałam bo w pracy durna drukarka chodziła że nic nie było słychac nawet własnych mysli.. jak usłyszałam w wiadomościach to... szok.
Chore to wszystko.... |
Wilczy Wrocław | 2005-07-07 20:17:03 Jednak trzeba pogratulować Anglikom spokoju... Nie było w ogóle mowy o jakiejkolwiek panice... Wszystko w pełni zorganizowane.... |
madzia_83 Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-07-08 09:58:51
Tak - nawwet w radio mówili że tz. angielski spokój to szczera prawda. |
Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2005-07-09 23:55:07 tu po zamachach to odrazu patrole zwiekszyli, w kadym subwayu, a ulicach, na stacjiach, wszedzie, niektorzy sie troszke boja ale ogolnei to tylko policji wiecej ![]() |
sterciu wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2005-07-10 21:46:14
amerykanie są juz poprostu przewrazliwieni |
profil-usunięty | 2005-07-10 21:50:44 I ja się im wcale nie dziwie.. |
sterciu wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2005-07-10 21:52:08 NY , Madryt , Londyn , co teraz ??? |