Problem ze swiatlami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem ze swiatlami postojowymi, a polega on na tym ze poprostu ich nie mam!!!
bylem u kolegi ktory dosc dobrze zna sie na takich sprawach i powiedzial mi ze prawdopodobnie "padl mi pajak". jak na zlosc tydzien temu ogladalem garaz na TVNTURBO i tam mowili ze lubi sie to popsuc a koszt to okolo 1000zl za oryginal. no ale do czego zmierzam. potrzebuje schemta instalacji elektrtycznej do mojego essiego ( rok prod. 1995.12.17), wersja kombi, ghia, silnik 1.6 16V. bardzo was prosze o pomoc bo w niedziele jade do grecji i chcialbym miec to zrobione a kolega powiedzial ze bez schematu nie dotknie mi elektryki.

1000zł za przełącznik zaspolony, kto Ci takich głupot naopowiadał

Jak kolega chce to czekoś takiego schematu el. to radzę mu tego nie dawać do naprawy.

looknij na klubowa stronke do dzialu porady

a uzywany i w pelni sprawny przelacznik zespolony to ok.130zł, nowy chyba 300-400zł

Mialem podobny problem.. jechalem w nocy i nagle przed oczami zniknęły mi zegary. Swiatla sie palily, ale tylko mijania. Postojowek nie mialem.. wtedy jeszcze nie wiedzialem ze to przelacznik zespolony. Pokrecilem kilka razy wlacznikiem i sie udalo jakos wlaczyc. Kilka dni potem, znowu sie swiatelka wylaczyly :/ i...
Odpowiem na to zagadnienie, ale prosze sie nie smiac . Po lewej stronie mamy przełącznik(pokrętło) do wlaczenia swiatel. Nalałem pod niego hydrolu. Tam jest bardzo malutka szparka ale jednak cos do srodka nalecialo. Pokrecilem troche, aby sie plyn rozszedł i działało jak nowe Co jakies dwa lata dolewam hydrolu bo chyba ubywa
Moze to dziwne rozwiazanie, ale na prawde dziala!

mowil mi ze schemat potrzebuje zeby przez przypadek nie wlaczyc poduszek czy cos w tym stylu. z twojej odpowiedzi wynika ze mozna wymienic sama ta koncowke ktora wlacza sie kierunkowskazy, i swiatla. czy to prawda?

wymienic mozna ale ile z tym zabawy - pozatym sama wajcha chyba nie wystepuje jako element zamienny wiec zostaje ci uzywka co sprawia ze za jakis czas mozesz miec podobnie jak teraz
rozbierz to podgladajac dzial linki i porady na klubowej stronce wyczysc porzadnie i bedziesz mial na dluzszy czas spokoj