{pony} szyba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem w moim pony, a polega on na tym, ze wychodzi mi rdza w miejscu gdzie przednia szyba laczy sie z dachem i zastanawiam sie jak by mozna sie dostac pod uszczelke szyba jest klejona w tym aucie ale moze jest jakas mozliwosc wydostania samej uszczelki,moze juz ktos robil taki trok w swoim aucie to niech sie podzieli doswiadczeniem,
pozdrawiam CzEkCzEk

Też mam taką akcję rdza wychodzi spod uszczelki na styku szyby z dachem mniej więcej po środku.

dokladnie mam to samo tylko u mnie bardzej po stronie kierowcy, i na tylniej szybie tez w dolnych rogach, zastanawiam sie jak tam sie dostac, narazie tej rdzy nie ma duzo wiec mozna jeszcze to uratowac, tylko jak tam sie dostac???

tez tak mam .... ale mam szybe do wymiany bo juz chyba 4 raz mi pekla i przy okazji zobacze co sie da z tm zrobic - tylko jeszcze nie wiem kiedy bede to robil

Bez wyjęcia szyby nie usuniecie rdzy. jedynie powierzchownie ją wyczyścisz a za niedługo czas pokaże się znowu. Niestety trzeba wyciąć szybę i dopiero wtedy usunąć ogniska rdzy.

Cytat:
Bolls_no1 Wysłany: 2005-07-22 19:13:45

Bez wyjęcia szyby nie usuniecie rdzy. jedynie powierzchownie ją wyczyścisz a za niedługo czas pokaże się znowu. Niestety trzeba wyciąć szybę i dopiero wtedy usunąć ogniska rdzy.

a wyjmowales szybe moze zastanawiamsie czy mozna to zrobic domowymi sosobami. tez mam przednia szybe do wymiany ale jakos nie spieszy mi sie z jej wymiana bo z kasa nie jest wesolo a ceny paliwa doprowadzaja o zawrot glowy jeszcze troche i autem bede jezdzil tylko od swieta

Cytat:
a ceny paliwa doprowadzaja o zawrot glowy jeszcze troche i autem bede jezdzil tylko od swieta

A jak paliwo skoczy do 5PLN/Litr to autka będą po rowach stały- smutne ale prawdziwe

Też mam troche rdzy (szyba -dach), ale nie ruszam, bo jak prubowałem troszkę wyciągnąc uszczelke z tylnej szyby żeby rdze zeskrobać to potem nie mogłem jej wogóle wcisnąc- nawet silikon nie pomaga!