Oka II

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Osobiście uważam, że to może być udany samochodzik, za naprawdę skromne fundusze. To jeszcze jeden przykład, że Waż ma wiele własnych konstrukcji. To NIE jest żaden salonowy prototyp.
Oka II

z jarisem mi sie kojarzy fajne dla matki szkoda ze smiertelnosc w takim pudełku to pewnie 100%

Przód jak dla mnie to Opel Corsa... a tył z kolei to wykapana Lanica Y

Projekt wyglądy tego auta powstał zanim ktokolwiek pomyślał o produkcji nowej corsy, nie wspominając o Y.

hihi, połączenie yarisa, corsy, seicento i lancii... a spasowanie elementów z typowo rosyjską dokłądnością. ale symnpatyczne wozidełko.

Niestety,to tylko kolejne potwierdzenie mojej tezy,której przeciwnikiem jest np. Dexter,że nowe Lady to już w znacznej mierze Ople.Zresztą potwierdzeniem tego,jest info prasowe że GM rozpoczął produkcję Opli Astra II z nadwoziem sedan i z logo Chevroleta właśnie w rodzimej kolebce łady,w zakładach w Togliatti.Ale autko całkiem fajne.Zwłaszcza jako środek transportu młodych ludzi i rodzin,a także przedstawicieli handlowych

Nie wiem Góral, czemu masz pretensję o złą jakość wykonania. To autko w Rosji kosztuje, tyle co my w Polsce płaciliśmy za malucha jak dla to właśnie, główny auta Oki. A ponadto ten projekt po raz pierwszy widziałem, w 98` a wiec nie było jeszcze wtedy nowej Corsy, wiec kto od kogo zwala?? A to, że Astra jest tłuczona w Rosji, to takl jak już nie raz pisałem, wynika z umowy, Ruscy pod znakiem cheviego tłuką to to, a GM sprzedaje nieświadomym żabojadą Nive pod ich znaczkiem. GM ma za to tez dzięki temu widoki na 3co do wielkości rynek zbytu na świecie, to dla nich istne eldorado, jak Pupin pozwali. Hehehhe

Dex, a czy ja gdzieś wyraziłem pretensję w tej sprawie? to tylko stwierdzenie faktu.