III Zlot Pojazdów Komunistycznych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
UWAGA!!! W przygotowaniu jest III Zlot Pojazdów Komunistycznych. Zapraszamy wszystkich miłośników Komunistycznej Motoryzacji: motocykle i samochody.

Proszę wszystkich którzy chcieliby się pojawić na tym zlocie o kontakt mailowy - musimy oszacować ilość chętnych aby przygotować się z zapleczem...

TERMIN: 22 lipca - 24 lipca 2005
MIEJSCE: Czersk (20 km od centrum Warszawy obok Góry Kalwarii)
KONTAKT: Prezes, 0502076506, email: prezes@cartoontrabant.pl

Aktualnie jest załatwiony duży plac trawiasty wielkości 200x200 m, TOI-TOI-ie, ochrona oraz parada po Warszawie. Na terenie zlotu nocleg będzie w namiotach - to jedyna forma noclegu - nie ma domków. Teren jest oświetlony więc do późnej nocy będzie miła atmosfera... Przewidywany koszt zlotu - 50zł/osoba/trzy dni. Wstęp dla widzów 5zł/osoba/dobę.

Zapraszamy wszystkich miłośników komunistycznych pojazdów: Syreny, Warszawy, Trabanty, Wartburgi, Wołgi, Skody, Zastavy, Moskwicze, Łady, Fiaty 125p, Zaporożce i inne kultowe komunistyczne pojazdy.

Proszę o jak najszybsze zgłoszenia na maila.

Pozdrawiam

Takie info jest na stronie klubu CARTOON TRABANT.Pozwolilem sobie je tu zaprezentowac, a nóż widelec kogoś zainteresuje
Pytania kierujcie na podane w tekscie namiary, ja nic poza tym co wkleilem nie wiem.

Gruoa Stolicznaja, możemy tam podjechać jako reprezentacja LKP. Góra Kalwaria daleko nie jest więc na dzionek można się ruszyć.
ja na całą imprezę się nie piszę, bo w tym czasie wracam z urlopu

Cytat:
2005-05-25 09:49:19, Góral pisze:
Gruoa Stolicznaja,

No to ja też...przecież Konstancin to stolica, a do tej pory to chyba zrobię ten remont

rozmawiałem z prezesem Kartoniarzy. jeśli pojedziemy w sobotę, to trafiamy na największą atrakcję zlotu: paradę aut. jazda do centrum i z powrotem. Opłata za jeden dzien to 20pln kosztów organizacyjnych. jeśłi ktos będzie chciał nocować to 10pln za nockę.

parada zacznie sięo 12.00 więc na miejscu trzeba być najpóźniej o 10.00
ja deklaruję swoją obecność w sobotę, bo w piątek z urlopu wracam

ot: Grzegorz, to ja ci zacznę maile o spotach lokalnych wysyłać...

Cytat:
2005-05-25 12:23:37, Góral pisze:

ot: Grzegorz, to ja ci zacznę maile o spotach lokalnych wysyłać...

Tyle, że na razie jestem spieszony, bo przecież nie będę "taksówką" na takie spoty przyjeżdżał...

Grzesiu,mam rozumieć,że przeniosłeś się do "warsiawki"i okolic???

Czasowo...Do końca września, potem znowu się przeprowadzam... Mam nadzieję , że wtedy na dłużej.

przypominam o spotkamiu aut komunistycznych... zamiast stać na ekogreenie proponuję pojechać grupą w sobotę 23 lipca do Czerska i wziąść udział w paradzie.
ja bynajmniej się wybieram.
bedę czekał na chętnych o 8.00 w MCDonalds w Willanowie.

Góralq -> przypomnij raczej trochę bliżej terminu tego zlotu.
Ja chętnie bym się wybrał jako obserwatorrrr.

qrcze, ile zgłoszeń... panowie powoli, bo sobie krzywdę zrobicie...

MArio, z przyjemnością zabiorę cię na pokład władzi

Mi to tam jeszcze ciezko zaplanowac tak daleka przyszlosc... ale... czemu nie.. to sie jeszcze zobaczy... bede informowac na bierzaco

Cytat:
2005-06-29 15:36:30, Góral pisze:
MArio, z przyjemnością zabiorę cię na pokład władzi

Łał, byłoby Fajnie .

P(i)Es:
A co z tą wŁADkĄ, co to mieliśmy ją qpić sobie na spółkę? Taki oldskul byłby jak znalazł na taki zlott! . Taki oldskul jest cool. Odezwij się kiedyś na priv; chyba warto wrócić do tego tematu. Jak nie ta, to inna może. Jak za droga, to trzeba założyć "warszaqwską spółkę cywilną większej grupy osób".

podciągam wątek dla tych najbardziej zabieganych...

ponownie przypominam o spotkamiu aut komunistycznych... zamiast stać na ekogreenie proponuję pojechać grupą w sobotę 23 lipca do Czerska i wziąść udział w paradzie.
bedę czekał na chętnych o 8.00 w MCDonalds w Wilanowie.

a teraz jadę na urlop...

teraz ja ciągnę wątek do góry, pojawił się bardziej szczegółowy gryplan,który tutaj wklejam:
TERMIN: 22 lipca - 24 lipca 2005
MIEJSCE: Czersk (20 km od centrum Warszawy obok Góry Kalwarii)
KONTAKT: Prezes, 0502076506, email: prezes@cartoontrabant.pl

Zlot odbędzie się na bardzo ładnym i dużym terenie. Jest to miejsce tuż pod Zamkiem w Czersku (po minięciu rynku i Zamku jedziemy jakieś 200m drogą w dół i tuż przed mostkiem skręcamy w lewo na zlot - będą drogowskazy).Na teren zlotu jest tylko jeden wjazd. Miejsce jest oświetlone w nocy, więc będzie łatwo trafić po zmroku.

Zakwaterowanie:
Nocleg we własnych namiotach, na terenie zlotu jest bieżąca zimna woda (prysznice z ciepłą wodą znajdują się na najbliższej stacji benzynowej).Toalety w stylu zlotowym z Zwickau - Toi-Toi.

Wyżywienie:
Mamy załatwione ciepłe jedzenie i piwo (również parasole i stoliki do siedzenia). Piwo w cenie około 3,50 (Lech albo Tyskie). Jedzenie z grilla: kaszanka, kiełbasa, karkówka, pierś z kurczaka (jedzenie w zestawach z suruwką i pieczywem) - ceny bardzo przystępne. Będzie także grochówka albo żurek oraz kawa/herbata.

Ceny:

zlotowicze - 40 zł za osobę (cena za cały zlot - od piątku do niedzieli)

osoby zwiedzające - 5 zł za osobę (dzieci do 100 cm wzrostu wchodzą za darmo)

prysznic: 5 zł (za 2 osoby) - wytłumaczę system na miejscu...

Plan zlotu:

Piątek – (22 lipca)
- 16:00 – rozpoczęcie zlotu (rozkwaterowanie)
- 20:00 – ognisko i część wieczorna ...

Sobota – (23 lipca)
- 9:00 – pobudka
- 10:00 – Start parady Czersk – Warszawa-Centrum (Trasa: Czersk – Góra Kalwaria – Wilanów (przejazd przed zamkiem) – Powsińska – Trasa Siekierkowska – Most – Wał Miedzeszyński – Trasa Łazienkowska – Aleja Jana Pawła II – Rondo ONZ – Świętokrzyska - Emili Plater – PkiN
- 12:00 Pałac Kultury i Nauki (wjazd na XXX piętro PKiN oraz wystawa Mózg 10zł/osoba)
- 14:00 - dalsza część parady - Emili Plater – Świętokrzyska – Rondo ONZ – Prosta – Żelazna
- 14:30 - Żelazna (Muzeum Motoryzacji 3zł/osoba)
- 15:30 – powrót do Czerska - Żelazna - Prosta – Rondo Daszyńskiego – Towarowa – Plac Zawiszy – Raszyńska – Pomnik Lotnika – Trasa Łazienkowska – Czerniakowska – Powsińska - Sadyba Best Mall (zakupy) - Wilanów – Góra Kalwaria - Czersk
- 17:00 – 18:00 – powrót na teren zlotu
- 18:00 – konkursy (część 1)
- 21:00 – ognisko i część wieczorna ...

Niedziela – (24 lipca)
- 10:00 – pobudka
- 11:00 – konkursy (część 2)
- 12:00 – rozdanie nagród
- 15:00 – zakończenie zlotu

Atrakcje:

Wystawa Mózg i wjazd na XXX piętro Pałacu Kultury i Nauki(sobota 23 lipca godz. 12:00) 10zł/osoba

Muzeum Motoryzacji NOT (sobota 23 lipca godz. 14:30) 3zł/osoba

Muzeum Powstania Warszawskiego (sobota – niedziela 10:00 – 18:00) BEZPŁATNE

Zapraszamy wszystkich miłośników komunistycznych pojazdów: Syreny, Warszawy, Trabanty, Wartburgi, Wołgi, Skody, Zastavy, Moskwicze, Łady, Fiaty 125p, Zaporożce oraz wszystkie stare motocykle i inne kultowe komunistyczne pojazdy.

Do zobaczenia

Ja mam nadzieję,że będę już w piątek koło 20 na miejscu...
Andrzej

znów podciągam wątek...

Goral moze wybierzemy sie tam z Leszkiem, bedzie w Wawie!!

wiem, Krycho już o tym mi wspominał. ja nie widzę przeszkód... chyba że On

Cholera... ja pewnine sie zobacze z Leszkiem w piatek to obgadamy sprawe. moze sie uda, jak nie to i tak jakiegos Spota trzeba zorganizowac wogole...

Cześć

Mam nadzieje że zabierzecie nas ze sobą. Ja wogole to jestem w Warszawie od poniedziałku i będe przez najbliższy tydzień. Leszek będzie dziś wieczorek koło 21:30. Pozdraiwam i na pewno się zobaczymy