Sportowa zawiecha pilne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich kupilem czerwone spręzynki i żolte amory i mam pytanko czy sprezyna powinna byc załozona gestszym zwojem na dół czy do góry?

gestszy w góre o ile sie nie myle...

w mk5/6/7 sprężyna tylna ma z jednej strony na końcu spłaszczony zwój (przeważnie tam gdzie jest gęstszy zwój) i właśnie tą stroną powinna być na dole.....przednich nie da się źle założyć bo pasują tylko w jednym ułożeniu

jaki zawiasik kupiłeś ??

Cytat:
2005-07-23 10:27:54, RysiekLBN pisze:
gestszy w dół o ile sie nie myle...

mysle w doł a pisze w góre niema to jak dzien po ciezkiej nocy

Cytat:
w mk5/6/7 sprężyna tylna ma z jednej strony na końcu spłaszczony zwój (przeważnie tam gdzie jest gęstszy zwój) i właśnie tą stroną powinna być na dole.....

nie zawsze micab, jamexy na tyle mam na calej dlugosci ta sama grubosc zwoju

liked ja niewiem czy zawsze, wiem za to że w każdej sprężynie z która miałem do czynienia tak było, a były to: FK, Supersport, KW i w każdą z tych sprężyn trzeba było montować progresją do dołu

pozatym to nie chodzi o to że ten zwój jest cieńszy....on jest tylko delikatnie na samym końcu spłaszczony żeby dobrze siedział w miseczce

Cytat:
on jest tylko delikatnie na samym końcu spłaszczony żeby dobrze siedział w miseczce

wlasnie o tym mowie w jamexach np nie jest.. ale w tych springach ktore fryszard kupil, juz byl pamietam tylko ze progresyw wychodzil tak samo... ale nie pamietam czy gora czy dol

Cytat:
2005-07-23 10:31:41, micab pisze:
jaki zawiasik kupiłeś ??

Biorąc pod uwagę kolory, można przypuszczać, że FK .