Co sądzicie o antyradarach czy warto?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wolno ich jeszcze używać ,ale zawsze możesz go wyłączyć jak cię zatrzymują tak myślę jeśli się mylę to poproszę o rozwinięcie tematu.Jeśli ktoś ma to prośba o kilka słów jak się sprawuje i czy warto.

hmmm... ja wychodzę z takiego założenia: za przekroczenie powiedzmy o 30 (chociaz jak masz takie auto to raczej rzadkość...) no to jest 100 na dzień dobry i to jak ładnie zaczniesz prosic i nie cwaniakowac... hehe Za antyradar porzadny zapłacisz 500 max. znaczy mozesz i wiecej ale taki ci w zupełnosci wystarczy... oczywiscie musisz go schowac gdzies a tylko diody wystawic na zewnątrz (chyba ze masz tak jak ja w dachu nad lampkami oswietlenia - to nic nie musisz kombinowac) i hulaj dusza... mój nawet drzwi elektryczne w supermarketach na 400 m wykrywa... hehe
A musze przyznac ze juz co najmniej 4 razy mnie wyratowal z opresji... duzo jezdze w trasie a czasem wieczorem w weekend nie ma ludzi na drodze albo sie boją mrugać swiatłąmi...
A teraz sobie przelicz... ;p

Cytat:
mój nawet drzwi elektryczne w supermarketach na 400 m wykrywa... hehe

hmmm to pewnie niedługo przestaniesz nań zwracać uwagę skoro tak sobie pika i pika nawet na drzwi od hipermarketu...
ja mam u siebie CB i myślę, że to najlepsz sposób na miejszą ilość zapłaconych mandatów, a można i jeszcz zapytać o drogę i pogadać..

hehe... nie naleze do ludzi ktorzy po miescie smigaja po 150km/h... i zawsze jak pika to zwalniam do przepisowej plus cos tam jakies 6-8 coby nie bylo o 10 nawet przekroczonej... ;p a co do CB to tez sie wlasnie zastanawiam... kompletowalem juz kaske ale wlasnie mi wypada przeplywomierz zakupic i pewnie sie odlozy w czasie...

Odpowiem jako praktyk,mam antyradar i musze powiedzieć że bardzo często wprowadza mnie w błąd,szczególnie jak ktoś w pobliżu rozmawia przez telefon kom.Najlepszym sposobem jest CB radio,mam i w ciężarówce i w osobowym.Jeżeli strzelą suszarką w Ciebie to już jest za pózno na wszystko. Przez CB radio dowiesz sie wiele więcej,np że kręci sie nieoznakowany radiowóz,czy że jest wypadek i droga jest nieprzejezdna.Dodatkowym plusem tego urządzenia jest pomoc jaką możesz uzyskać w obcych miastach,zawsze znajdzie sie ktoś kto przez radio doprowadzi Cie do celu.

CB to najlepszy antyradar i do tego dozwolony. koszt podobny do antyradary ale skuteczność o wiele wieksza.
pozdrawiam

Witam kupiłem ten oto antyradar na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58476103
i powiem tak w miescie wzbudza dużo fałszywych alarmów jeśli nie jest przelaczony na tryb miejski -jest wtedy za czuły i wykrywa wszystkie stacje benzynowe ,po przełaczeniu w tryb miejski jest lepiej ale tez zdazaja mu sie fałszywe alarmy, na trasie sprawdza sie znakomicie ostatnio jadac do Wrocławia zapikał mi 800 -1000 metrów przed policjantami z suszarką wiec spokojnie zdażyłem wychamowac ,na trasie odzywa się żadko wiec jak zaczyna pikac to znaczy ze nie bez powodu wiec napewno gdzis zaraz stoi policja.

a moim zdaniem nie warto kupywać antyradarów, myślę, że dużo lepszym, legalnym i bardziej uniwersalnym jest CB radio. Wyjeżdżam na jakąś trasę, obserwuję jakiegos "tira" z przeciwka, pytam, wolne? - wolne! I spokojnie deptam sobie jakiś dystans i znów pytam. Nie martwię się, że Policja zauwazy mój wynalazek, albo "piknie" mi i zaczne gwałtownie hamowac, a się okaze że fałszywy alarm. Kolega miał taki wynalazek, ale uzywał go tylko "na trasie" bo w mieście łeb go bolał o tego, jak sprzedawał auto to razem z tym czymś, a przeciez mógł go sobie zostawic, mało tego jak kupował to auto wcześniej to też to dostał od właściciela. Za duza "nerwówka" z tym dziadostwem... pzdr

ale beznadziejnie za to wygalda taka wielka antena od cb na osobowym samochodzie, ja tam jest za dobrym antyradarem

tolo taki bat 120cm wyglada beznadziejnie...ale ja mam presidenta magnesowke ma chyba 46cm i jest ok praktycznie jej nie widac ciagnie w granicach 8-10km bo ma tylko 1,5db skutecznosci,ale to wystarczy przy takiej ilosci uzywajacych CB jestem caly doinformowany

pozdrawiam

Cytat:
ale beznadziejnie za to wygalda taka wielka antena od cb na osobowym samochodzie

w tym wątku mowa jest o przydatnosci a nie o urodzie. zreszta wolę mieć brzydką antenę, ale ładne opony za oszczędzone na mandatach pieniązki.

Witam kupiłem ten oto antyradar na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58476103
i powiem tak w miescie wzbudza dużo fałszywych alarmów jeśli nie jest przelaczony na tryb miejski -jest wtedy za czuły i wykrywa wszystkie stacje benzynowe ,po przełaczeniu w tryb miejski jest lepiej ale tez zdazaja mu sie fałszywe alarmy, na trasie sprawdza sie znakomicie ostatnio jadac do Wrocławia zapikał mi 800 -1000 metrów przed policjantami z suszarką wiec spokojnie zdażyłem wychamowac ,na trasie odzywa się żadko wiec jak zaczyna pikac to znaczy ze nie bez powodu wiec napewno gdzis zaraz stoi policja.

Cytat:
2005-08-01 18:13:13, Labrador pisze:
Witam kupiłem ten oto antyradar na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58476103 i powiem tak w miescie wzbudza dużo fałszywych alarmów jeśli nie jest przelaczony na tryb miejski -jest wtedy za czuły i wykrywa wszystkie stacje benzynowe ,po przełaczeniu w tryb miejski jest lepiej ale tez zdazaja mu sie fałszywe alarmy, na trasie sprawdza sie znakomicie ostatnio jadac do Wrocławia zapikał mi 800 -1000 metrów przed policjantami z suszarką wiec spokojnie zdażyłem wychamowac ,na trasie odzywa się żadko wiec jak zaczyna pikac to znaczy ze nie bez powodu wiec napewno gdzis zaraz stoi policja.

fajnie ze kupiles tylko po co piszesz to drugi raz ??

ja slyszalem ze antyradar mozna miec ale nie moze byc podlaczony a nie jak ktos wyzej napisal ze moze byc ale trzeba wylaczyc . gdzie tkwi prawda?

z tego co wiem to antyradar nie można sobie wieżć w aucie ale tak coby nie wzbudzał podejrzeń podczas kontroli ze przed chwilą został użyty... czyli podłączony ale na widoku to raczej nie... czego oczy nie widzą tego sercu nie żal... hehe

Prawo nie mówi ze nie wolno mieć antyradarów, mówi że nie wolno ich używać!
Więc można ich mieć pełne auto a pies musi przed ukaraniem udowodnic że go użyliśmy, wiec nie moze NIC.

CB jest najlepszym rozwiązaniem! sam mam antenkę President Carolina (długość ok 40cm), sprawdza się rewelacyjnie, przy dobrym zestrojeniu sciąga min. 10km ale i kosztuje troszke więcej w porównaniu do innych. jeśli ktoś był by zainteresowany zakupem CB to służę fachową pomocą (rok pracy w serwisie CB w Lublinie).

Czytając wasze posty doszedłem do wniosku ze lepiej miec cb radio
więc jakie radio mozecie polecic i ile kosztuje cały zestaw razem z krótką anteną.
Czy to jest ważne gdzie antena jets zamontowana ?czy moze byc na zderzaku

moze warto pomyśleć o urządzeniach ostrzegawczych Pokazują takie chyba w fifth gear, niektóre są bardzo dobre