MotoNews.pl
10 Pytanie o pasek rozrządu (107500/45) - PT

Pytanie o pasek rozrządu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie z związku z zbliżającą sie wymiana paska w moim bolidzie.czy ktoś już kupował pasek firmy DAYCO dostepny na aukcji allegro??chodzi mi o opinie na temat tego paska bo w fordzie kosztuje prawie 500zł a ten 270.nie che zakładać byle czego ale tańsze nie zawsze znaczy gorsze.jeżeli ktoś juz kupował ten pasek (dayco) to prosiłbym o opinie czy sie komuś przypadkeim to cudo nie urwało i czy można mu zaufać czy lepiej kupić orginalny

ja mam oryginalny bo wole wydac te 500 nawet 600 zeta niz puzniej pol silnika kupowac takze wiesz a co do tego dayco to niemam pojecia wiec sam musisz zdecydowac

Cytat:
2005-07-26 23:33:08, star200 pisze:
ja mam oryginalny bo wole wydac te 500 nawet 600 zeta niz puzniej pol silnika kupowac takze wiesz a co do tego dayco to niemam pojecia wiec sam musisz zdecydowac

miałem jużprzygodę z zerwanym paskeim dlatego najpierw wolę spytać

Ja jeżdzę na DAYCO i nie widzę powodów dlaczego pasek tej firmy ma być gorszy od Gatesa czy Conti w końcu to też czołowy producent w tej dziedzinie a że trochę tańszy, zdaje się że Dayco idzie na pierwszy montaż do francuzów i fiatów

wątek był magloany w innym poście

ja tam się nie znam, ale za komplet części Motocrafta do wymiany rozrządu zapłaciłem 430PLN w ABSCAR