Dźwieki z drzwi podczas jazdy.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Maj accenta 98. Przy jeździe po nawet małych wybojach dochodzą do mnie dźwieki z przednich drzwi od kierowcy. Zakwalifikowałbym ten dźwięki do takich krótkich skrzypień - pisków (cos jak sprężyna w materacu jak jest wyrobiona )

Czy ktoś już miał coś takiego i moze wie jak temu zaradzić?
Czy moze trzeba coś nasmarować?

Pozdrawiam

Respi

Hej, mam bardzo podobny problem. W drzwiach od kierowcy cos mi dziwnie stuka jakby wiszacy kabelek z koncowka obijal sie o scianki. W ASO mi rozbierali drzwi dwukrotnie i nic nie wskurali, nie mam pojecia o co chodzi? Moze ktos wie? Takie glupawe PUK PUK co jakis czas.
Pozdr.

Częsta przypadłość elektrycznych szyb! Linki czasami robią puk puk

super....tylko że ja nie mam elektrycznych szyb...a linke dopiero co zmieniłem i dalej to samo...

A czy te dzwieki dochodza podczas gwaltowniejszego przyspieszania/hamowania? Bo jesli tak to mozliwe ze Ci sie drzwi opuscily i ocieraja o rame.
Sprawdz czy nie masz otarc na drzwiach i ramie (najczesciej sa w okolicy zamka). Otworz tez drzwi tak na 45 stopni i pchnij je do przodu lub sprobuj uniesc - jesli bedzie luz i beda sie ruszac to moga to byc drzwi. Czasem mozna to wyregulowac ale raczej trzeba bedzie wymienic kolki w zawiasach. Oczywiscie w ASO powiedza ze nalezy wymienic cale zawiasy tylko ze za kolki zaplacisz 100-200zl a za zawiasy 800zl (mowie laczanie z malowaniem itp.)