Mocowania amortyzatorów przednich

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Podczas jazdy przy różnicy wisokośći pomiędzy przednimi kołami słychac stukanie czuję tęż w kierownicy każdą dziurkę.
Wymieniłem przegób lewy bo był do du.. wymieniłem też tyleje na wahach i sworzeń. Samochód zachowuje się stabilniej ale pukanie nie ustało. W warsztacie powiedzieli że to mocowania amortyzatorów mają luzy(jakieś gumy z łożyskiem) Za naprawę krzyknęli 370 pln. Czy to może być przyczyna.

Jest jeszcze jedno dziwne zachowanie kiedy jadę prosto i delikatnie powoli przekręcam kierownicę czuję jakby przeskok przy pewniym koncie i delikatne szarpnięcie co to może być.

Ile kosztują takie mocowanie

Z góry dzięki i pozdro

jeżeli przy skręcie to bym stawiał na układ kierowniczy, ale sprawdź jeszcze łączniki stabilizatora i gumy pod stabilizatorem
Ja mam małe stuki i gumy są do wymiany.

ja z kolei slyszalem ze gniazda amorkow a w nich lozyska to najtrwalszy element ukladu zawieszenia w essim wiec proponuje sprawdzic maglownice i koncowki drazkow

u mnie laczniku, gumy i cala reszta jest ok tylko maglownica stuka

końcówki drążków są ok
ale nie wiem co to maglownica :/

gumy pod stabilizatorem też

A jest może jakiś fachura w poznaniu co by mi to sprawdził dokładnie za niewielką opłatą

Maglownica inaczej przekładnia kierownicza.

to co nie znajdzie się nikt z poznania ??

ponawiam pytanie czy znajdę kogoś w poznaniu kto mi to sprawdzi.
Moge zapłacić byle nie wygrowaną cenę

To raczej wygląda mi na łożyska oporowe kolumn MacPhersona.

a gdzie to sie znajduje ??
jak to sprawdzić??

sorki ale nie mam w tym doświadczenia

lozyska oporowe to gorne mocowanie amorka - ja jednak stawiam ze to jest maglownica