| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
konradkar daewoo espero 1.8 CD Ostrołęka | 2005-07-25 12:27:23 Musze cala historie przedstawic wiec bedzie sporo... Zapalam silnik wszystko ok. Przyspieszam powoli wszystko ok. Jezeli przy 1000-1500 tys obrotow wcisne gaz na 1 2 3 biegu (przy nich najbardziej czuc) najpierw sie przymuli a nastepnie szarpnie mocno (2 bieg) i dalej przyspiesza super. komp wykryl awarie 33 i 32 czyli czujnik cisnienia bezwzglednego MAP. Czy mozna go jakos naprawic ustawic ale on jest chyba nierozbieralny wogole interesuje mnie jego zasada dzialania i wszelkie info na jego temat. Egr to pewnie od gazu ale... jak jade na benzynie tez sie nieraz zaswieci |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-07-25 23:22:55 A jak daleko masz silniczek krokowy od miksera i sam mikser od przepustnicy?
Moim zdaniem przepustnica sie otwiera, dostaje powietrza, a gazu jeszcze nie zdazy wiecej poleciec i stad ten mul |
konradkar daewoo espero 1.8 CD Ostrołęka | 2005-07-26 17:19:03 Zgodzilbym sie z Toba ale to samo jest i na benzynie niestety... dziwne strasznie. Ciekawostka ostatnio wczoraj wieczorem sprawdzalem filtr powietrza czy jest ok i....zapomnialem zalozyc (troch piwa za duzo bylo przy tej konserwacji) dzis wsiadam zapalilem na benzynie i jazda . Samochod idzie od najnizszych obrotow przerzucilem na gaz to samo (tylko ze gasnie na jalowym bo za duzo powietrza). Teraz mam dylemat sa dwa bledy kompa filtr powietrza czysty (3 tys km) wiec co to moze byc cos z powietrzem tak mi sie wydaje ale co.,.. przepustnica |