Fotoradar

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam dzis bylem w sprawie zdjecia ktore mi zrobili 22 kwietnia przekroczylem predkosc o 25km/h oczywiscie przyjety zostalem z usmiechem i...zgodnie z taryfikatorem takie wykroczenie kwalifikuje sie do mandatu karnego w wysokosci od 100zł do 200zł i punktow karnych w wysokosci 4,ale dzieki uprzejmosci pana policjanta zostalem ukarany ta nizsza kwota i punkcikami...

A to fotka mojej betki zalatwilem sobie kserowke bo nie wydaja

P.S dowiedzialem sie tez ze radary sa ustawionwe na 70km/h poniewaz nastepuje zmiana predkosci po 23godz.i musieli by je ciagle przestawiac,a jak wiadomo obowiazuje tolerancja do 10% wiec po 23 walili by mandaty za 60km/h

pozdrawiam...

A znacie jakieś 100% zabezpieczenia przed fotoradarami ??
Psikanie tablicy lakierem do wlosów albo tymi z tele mango, piszcie to zaoszczedzimy na wyjazd na najblizszy zloy

vanos popsikaj sobie i wyprobuj heeheheh...do odwaznych swiat nalezy
a tak serio to slyszalem z opowiesci ze to pomaga,ale jakos niechce tego wyprobowywac

pozdrawiam

P.S sorki za zdjecie takie bycze czy ktos moze je zmniejszyc??????

Psikanie specyfikami z Telezakupow to raczej metoda na to, jak wydac kase i kupic sobie do niczego nieprzydatne gowno...

Moze zalozymy post gdzie bedziemy wpisywac lokalizacje poszczegolnych fotoradarow w miastach?

lokalizajca puszek to jedno a tak naprawdę czy puszka jest "uzbrojona" to kwestia przypadku - w Krakowie mamy sporo puszek około 15-tu a tak naprawdę aparatura jest przenoszona ciągle w inne miejsce i z tego co wiem z dobrego źródła w na Kraków mają tylko trzy tak więc co średnio co piąta puszka jest naszym wrogiem

no tak, ale.. wiedzac gdzie mozesz sie spodziewac kamery unikasz mandatu i juz.

We Wrocku widzialem zamontowane fotoradary:
- na ul. Powst. Slaskich kolo skrzyz z ul. Zaolzianska
- na ul. Osobowickiej przy skrzyz z ul. Baltycka

nie wiem czy dzialaja, ale wystarczy w tym miejscu zwolnic..

pozdrawiam

Ja mam niezawodny sposób na fotoradary , wystarczy wyłamać przednią rejestrację, schowac do bagażnika najlepiej jeszcze czymś zasłonić naklejkę na szybie bo dobre fotoradary ściągaja numery i z nich , aha policja nie może nas ukarać za brak tablicy bo nie ma na to paragrafu, z resztą mówimy że przed chwilą nam się urwała i że ramka jest połamana w związku z tym nie możemy jej przyczepić

Cytat:
2005-07-25 13:23:27, VANOS pisze:
A znacie jakieś 100% zabezpieczenia przed fotoradarami ?? Psikanie tablicy lakierem do wlosów albo tymi z tele mango, piszcie to zaoszczedzimy na wyjazd na najblizszy zloy

jest 100% zabezpieczenie. przy prędkości 340km/h
radar fotografuje tylko otoczenie. migawka jest za wolna i auta już nie zdąży.
testowali to niemcy w jakimś programie na tv.
wystarczy nie zwalniać.

Cytat:
2005-07-25 14:30:46, kornat pisze:
Ja mam niezawodny sposób na fotoradary , wystarczy wyłamać przednią rejestrację, schowac do bagażnika najlepiej jeszcze czymś zasłonić naklejkę na szybie bo dobre fotoradary ściągaja numery i z nich , aha policja nie może nas ukarać za brak tablicy bo nie ma na to paragrafu, z resztą mówimy że przed chwilą nam się urwała i że ramka jest połamana w związku z tym nie możemy jej przyczepić

I tym sposobem jestes zatrzymywany do kazdej "ludzkiej" kontroli

Sposób na radary?jezdzic przepisowo!

W Rudzie Śl radary nastawione sa na 78km (jak były na 70km nie nadązali z wysyłaniem) ale sprawdzac tego nie chce

Zadne bzdury z tele zakupów nie działają, o czym juz pisałem, pomijając oczywiscie fakt ze do odbicia swiatła jest potrzebny flesh a w dzien fotoradar robi zdjecie bez flesha

Jak dotąd jedyny skuteczny sposób to poprostu ukrycie tablicy ( patrz wyzej),o czym juz tez pisałem, mocuje sie tablice na zawiasach ect.. ale te sposoby pozostawiają wiele do życzenia...

pozdr i nieuzbrojonych fotoradarów

Cytat:
2005-07-25 14:31:02, krzysiek77 pisze:
jest 100% zabezpieczenie. przy prędkości 340km/h radar fotografuje tylko otoczenie. migawka jest za wolna i auta już nie zdąży. testowali to niemcy w jakimś programie na tv. wystarczy nie zwalniać.

w Top Gearze tez testowali...
A co do nieuzbrojonych fotoradarów to fakt, nie ma chyba w Polsce działającego 24h, w Żorach też jest na trasie Katowice - Ustroń we Woszczycach jest ograniczenie do 70km/h. Lubię to miejsce, wszyscy zwalniaja przed fotoradarem, redukuja biegi, przejeżdżają foto radar i... rura, pareset metrów dalej jest już zakręt i wszyscy mają po 120km/h, wyjscie z zakretu z pedałem przy podłodze na czwórce i dłuuuuuga prosta na której jeszcze chyba nigdy nie stali..., teraz jak mam już normalne opony to w ten zakręt wchodzę bez stresu bo na zimówkach w tym zakręcie przy 120 nie było ciekawie... pzdr

tia dobre miejsce, dobrze wyprofilowany zakret kickdowni i jedziemy i patrzymy jak reszta zostaje w tyle hehe ale powiem Ci ze raz w tym lesie widziałem pałki.. a juz bardzo czersto stoją na pierwszym ograniczeniu 70km z trzech poprzedzajacych ten fotoradr wiec o czyms to swiadczyale przekonywac sie nie che

Cytat:
2005-07-25 16:15:23, mibhell pisze:
a juz bardzo czersto stoją na pierwszym ograniczeniu 70km z trzech poprzedzajacych ten fotoradr wiec o czyms to swiadczyale przekonywac sie nie che

a to racja tam oni chyba etat teraz mają, przed skrzyżowaniem na Orzesze, tam jest 70-tka a poprzedzająca ją prosta jest też niebywale długa... tam ostatnio chyciłem się z E36 Coupe 3xx nie wiem co miał za silnik ale tak sobie fajnie jechaliśmy, ja za nim parenaście metrów, żeby go nie "drażnić" nich jego łapią. A jechalismy CIEKAWIE. pzdr

tai ja tam tez ciekawie jezdziłem ale odkad zaczeli sie rozkładac wszedzie praktycznie to sie zabawa skonczyła..;(

Jak tak czytam to jestem w szoku. Jak wyjezdzalem z polski w 2004 roku to bylo spokojnie. Co prawda pare radarow bylo ale to mozna bylo spamietac te w okolicy. A teraz jeszcze policja stoi gdzie tylko sie da. Teraz to pewnie policjantow na poboczach stoi wiecej niz prostytutek (niedlugo beda sie klocic o teren) . Im wiecej BMW jezdzi po polskich drogach tym wiecej stoi policjantow

Heh ja u siebie w Radomiu właśnie dziś widziałem nowy radarek, stoi na Warszawskiej... Tylko szkoda że sie skapnąłem dopiero jak koło niego przejechałem.....120km/h

Ile mnie za to czeka? I do domu przychodzi już mandat czy tylko wezwanie, a mandat wystawiają na posterunku(tak że można pogadać)???

Mi przyszlo wezwanie na komende ale pogadac mozna tylko o wysokosci mandatu a w Twoim przypadku nawet cena minimalna bedzie wysoka. Dowod jest wiec mandatu nie umoza

Nie dogadasz sie.. nawet policjanci płaca....
Z iloscia policji faktycznie juz wiecej niz prostytutek a i zapomniałem dodac ze coraz częsciej maja mobilne fotoradary (tak jak w Rudzie)to dopiero jest masakra.. pstryk i nie ma gadania! nie wiedomo skad cie zaskoczycałe zycie w stresie..heheh

No to mnie pocieszyliście..... Sprawdzalem w taryfikatorze, za przekroczenie o 51 lub więcej jest od 400 do 500zł.

Aha i to był właśnie jakiś przenośny radar, tyle że jakiś typek w cywilu coś koło niego kombinował(dwóch policjantow stalo obok), może go dopiero nastawiali i mnie jeszcze nie złapało(nadzieja matką głupich ale głupi ma szczęście....)

Heh... no tak bywa. 500zl to troche kaski jest. Ale trzymaj kciuki zeby ci nic nie przyszlo bo jak przyjdzie to juz dupa zbita i trzeba placic chocby nie wiem co

Fotoradary mapa