| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
VANOS E39 523i GLIWICE | 2005-07-25 13:23:27 A znacie jakieś 100% zabezpieczenia przed fotoradarami ??
Psikanie tablicy lakierem do wlosów albo tymi z tele mango, piszcie to zaoszczedzimy na wyjazd na najblizszy zloy |
NIMNUL AUDI 100 S4 2.2T QUA ... Kraków | 2005-07-25 14:06:25 lokalizajca puszek to jedno a tak naprawdę czy puszka jest "uzbrojona" to kwestia przypadku - w Krakowie mamy sporo puszek około 15-tu a tak naprawdę aparatura jest przenoszona ciągle w inne miejsce i z tego co wiem z dobrego źródła w na Kraków mają tylko trzy tak więc co średnio co piąta puszka jest naszym wrogiem |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2005-07-25 15:12:55
I tym sposobem jestes zatrzymywany do kazdej "ludzkiej" kontroli
Sposób na radary?jezdzic przepisowo!
W Rudzie Śl radary nastawione sa na 78km (jak były na 70km nie nadązali z wysyłaniem ) ale sprawdzac tego nie chce
Zadne bzdury z tele zakupów nie działają, o czym juz pisałem, pomijając oczywiscie fakt ze do odbicia swiatła jest potrzebny flesh a w dzien fotoradar robi zdjecie bez flesha
Jak dotąd jedyny skuteczny sposób to poprostu ukrycie tablicy ( patrz wyzej),o czym juz tez pisałem, mocuje sie tablice na zawiasach ect.. ale te sposoby pozostawiają wiele do życzenia...
pozdr i nieuzbrojonych fotoradarów |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-07-25 15:39:04
w Top Gearze tez testowali...
A co do nieuzbrojonych fotoradarów to fakt, nie ma chyba w Polsce działającego 24h, w Żorach też jest na trasie Katowice - Ustroń we Woszczycach jest ograniczenie do 70km/h. Lubię to miejsce, wszyscy zwalniaja przed fotoradarem, redukuja biegi, przejeżdżają foto radar i... rura, pareset metrów dalej jest już zakręt i wszyscy mają po 120km/h, wyjscie z zakretu z pedałem przy podłodze na czwórce i dłuuuuuga prosta na której jeszcze chyba nigdy nie stali..., teraz jak mam już normalne opony to w ten zakręt wchodzę bez stresu bo na zimówkach w tym zakręcie przy 120 nie było ciekawie... pzdr |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2005-07-25 16:15:23 tia dobre miejsce, dobrze wyprofilowany zakret kickdowni i jedziemy i patrzymy jak reszta zostaje w tyle hehe ale powiem Ci ze raz w tym lesie widziałem pałki.. a juz bardzo czersto stoją na pierwszym ograniczeniu 70km z trzech poprzedzajacych ten fotoradr wiec o czyms to swiadczy ale przekonywac sie nie che![]() |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-07-25 16:20:47
a to racja tam oni chyba etat teraz mają, przed skrzyżowaniem na Orzesze, tam jest 70-tka a poprzedzająca ją prosta jest też niebywale długa... tam ostatnio chyciłem się z E36 Coupe 3xx nie wiem co miał za silnik ale tak sobie fajnie jechaliśmy, ja za nim parenaście metrów, żeby go nie "drażnić" nich jego łapią. A jechalismy CIEKAWIE. pzdr |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2005-07-25 16:49:22 tai ja tam tez ciekawie jezdziłem ale odkad zaczeli sie rozkładac wszedzie praktycznie to sie zabawa skonczyła..;( |
gie_rappa BMW Member BMW 318is Coupe E-36 Dębica | 2005-07-25 18:14:37 Jak tak czytam to jestem w szoku. Jak wyjezdzalem z polski w 2004 roku to bylo spokojnie. Co prawda pare radarow bylo ale to mozna bylo spamietac te w okolicy. A teraz jeszcze policja stoi gdzie tylko sie da. Teraz to pewnie policjantow na poboczach stoi wiecej niz prostytutek (niedlugo beda sie klocic o teren) . Im wiecej BMW jezdzi po polskich drogach tym wiecej stoi policjantow |
borian BMW Friend e34 m20 radom | 2005-07-25 18:23:33 Heh ja u siebie w Radomiu właśnie dziś widziałem nowy radarek, stoi na Warszawskiej... Tylko szkoda że sie skapnąłem dopiero jak koło niego przejechałem.....120km/h ![]()
Ile mnie za to czeka? I do domu przychodzi już mandat czy tylko wezwanie, a mandat wystawiają na posterunku(tak że można pogadać)??? |
gie_rappa BMW Member BMW 318is Coupe E-36 Dębica | 2005-07-25 18:44:10 Mi przyszlo wezwanie na komende ale pogadac mozna tylko o wysokosci mandatu a w Twoim przypadku nawet cena minimalna bedzie wysoka. Dowod jest wiec mandatu nie umoza |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2005-07-25 20:46:00 Nie dogadasz sie.. nawet policjanci płaca....
Z iloscia policji faktycznie juz wiecej niz prostytutek a i zapomniałem dodac ze coraz częsciej maja mobilne fotoradary (tak jak w Rudzie)to dopiero jest masakra.. pstryk i nie ma gadania! nie wiedomo skad cie zaskoczy całe zycie w stresie..heheh |
borian BMW Friend e34 m20 radom | 2005-07-25 23:11:44 No to mnie pocieszyliście..... Sprawdzalem w taryfikatorze, za przekroczenie o 51 lub więcej jest od 400 do 500zł.
Aha i to był właśnie jakiś przenośny radar, tyle że jakiś typek w cywilu coś koło niego kombinował(dwóch policjantow stalo obok), może go dopiero nastawiali i mnie jeszcze nie złapało ![]() (nadzieja matką głupich ale głupi ma szczęście....) |
gie_rappa BMW Member BMW 318is Coupe E-36 Dębica | 2005-07-25 23:23:25 Heh... no tak bywa. 500zl to troche kaski jest. Ale trzymaj kciuki zeby ci nic nie przyszlo bo jak przyjdzie to juz dupa zbita i trzeba placic chocby nie wiem co |
M4 Warszawa | 2005-07-26 09:17:44 |