MotoNews.pl

[OT]zmiana biosu w nagrywarce DVD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zwracam sie z prosba do osob znajacych sie na rzeczy...
mam problem z moja nagrywarka...jest to BENQ DW1610
mam od poczatku z nia problemy zwiazne z odczytem i zapisem plyt DVD+R...dowiedzialem sie ze na 99% pomoze zmiana biosu
bios mozna pobrac z oficjalnej strony firmy (firmware tam jest napisane ale to ponoc to samo)
programik juz pobralem
jest to zwykly plik *.exe ktory odpala sie spod windy i jest tam instrukcja obslugi nawet ale nie ma w niej paru informacji o ktorych bym sie chcial dowiedziec a nie chce ryzykowac bo cos nie tak i nagrywarka na smietnik
glowne pytanie?czy trzeba wylaczac wszystkie dzialajce w tle programy?jeszeli tak to skad wiedziec w menadzerze zadań ktory proces mozna wylaczyc?
z gory dzieki jezeli ktos bedzie cos wiedzial

IMO Trzeba zamknąć wszystkie okienka i niepotrzebne programy oraz aplikacje takie jak firewall, antywirus... najlepiej wszystko z tray'a. Zamykanie poszczególnych procesów z menadżera to już przesada Chodzi o to, żeby komputer podczas zmiany biosu nie zawiesił się i żeby żaden inny program nie rozpoznał bios updatera jako wirusa

Polecam ten artykuł:
http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/artykul_w.php?ID=20040102200158

W menu po lewej stronie wybierasz kolejne rozdziały.

dzieki wielkiie chlopaki ale niestety lipa...pojawia mnie sie ze drive cannot be upgrade
jutro zadzwonie chyba do wsparcia technicznego

takie male OT dla uscislenia. Bios to jest np. na plycie glownej. A urzadzenia elektroniczne posiadaja firmware. Ale w sumie chyba wiekszosc ludzi zakuma jak sie powie bios