[OT] Szukam tłumacza dla tekstu...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich! Z góry bardzo przepraszam że temat jest mało związany z motoryzacją i bardzo prosze o nie usuwanie mojego wątku bo pilnie potrzebuje kogoś kto zna język angielski na tyle dobrze że pomoże mi w napisaniu kilku zdań w tym języku! Konkretnie chodzi mi o streszczenie krótkiego tekstu w języku angielskim na ten sam język! Jeśli byłby ktoś kto mógłby mi pomóc to prosze o kontakt najlepiej na maila: pinifarina24@wp.pl ! Tekst jest naprawde krutki a ja bede wdzięczny za wszelaką pomoc! Potrzebuję to na sobote bo mam wtedy studia! Jeśli byłby ktoś tak dobry i mi pomógł to proszę podać maila a ja wyślę tekst ! Bardzo ale to bardzo dziękuję!

hetman. po polsku mowi lepiej niz po angielsku, ale trzeba przyzac, ze zna ten jezyk.

Cytat:
2006-02-22 20:49:02, PAGAN pisze:
hetman. po polsku mowi lepiej niz po angielsku, ale trzeba przyzac, ze zna ten jezyk.

Tak, moj angielski strasnie oslabnie!!

Chetnie pomogam jak tylko moge, panie Pininfarino.

Liga broni, Liga radzi, Liga nigdy Cię nie zdradzi...

...i pracę domową z angielskiego Liga też pomoże zrobić

Jak cos tez moge pomoc... na cos jest ten CAE

Rowniez sluze swoim "skromnym" angielskim - dla FSO AK gratis

W razie czego teksty techniczne tez wchodza w gre z tym ze kto inny wtedy tlumaczy - cena niewygorowana

sory, ale nikt nie zna tak dobrze angielskiego jak hetman. sie skubaniec nauczyl. talent ma jakis, hehe!

Panowie wielkie dzieki jutro zamieszcze tekścik i jeśli byłby tak ktoś miły to prosił bym o streszcze nie go w języku angielskim! Wiedziałem że moge liczyć na WAS ! Pozdro i Duży Browar dla wszystkich którzy pomogą!

dla mnie cala krata! hehe!

Witam Wszystkich! Przepraszam że tak póżno ale z braku czasu nie mogłem zamieścić tekstu! Bede wdzięczny za streszczenie po angielsku tego
tekstu! Chodzi
mi o dziesięć zdań najprostszego typu bo nie uczymy sie
jeszcze tak
bardzo zaawansowanie. Np. Tekst mówi o...... Niedobór potasu
powoduje.... i tak dalej żeby były jak najprostsze zdania!
Dziękuję
bardo za pomoc.

Potassium and sodium functions

The list of vital functions performed by potassium in the
body is almost countless and includes:

-help in transmitting messeges by nerves,
-aid in digestive enzymes work
-guide of normal growth and serving as en electrolyte ( i.e.
it cerries a tiny electrical charge that ensures the proper
functioning of every muscle in the body, most notably the
heart muscle )
-in cartain ceses, low potassium may lead to sudden deth.

Undoubtedly, potassium is intiamately and mysteriously linked
to the activities of sodium. The two substances carry on a
sort of unceasing tug-of-war across the walls of the cell,
where the delicate electrical and chemical balance of the body
is at stake.

When sodium is high, the cells contain more water, and
potasium is dumped into the urine for excretion. When
potassium is high, the cells get rid of sodium and water.
Although sodium has its own role to play in the bodys
chemistry, it is needed only in minute amounts.

Piwo dla pomocnej dłoni!

Funkcje potasu i sodu

Ilość funkcji życiowych spełnianych przez potas w organizmie jest niemal niezliczalna i zawiera m.in

- pomoc w przekazywaniu impulsów nerwowych
- pomoc w pracy enzymów trawiennych
- czynnik normalnego wzrostu i służy jako elektrolit (np przenosi malutkie ładunki elektryczne, co zapewnia własciwe funkcjonowanie kazdego mieśnia w ciele, najważniejszy z nich to miesień sercowy)
-w niektórych przypadkach niski poziom potasu prowadzi do nagłej śmierci

Niewątpliwie potas jest delikatnie i tajemniczo połaczony z funkcjami sodu. Te dwa pierwiastki pełnią rolę w scianach błon komórkowych, gdzie delikatna równowaga elektryczna i chemiczna jest atakowana.

Gdy poziom sodu rośnie, komórki zawierają wiecej wody i potas jest "wypychany" z nich i wydalany wraz z moczem.
Gdy poziom potasu rośnie, komórki pozbywają się sodu i wody.
Sód ma swoja rolę w biochemi organzimu ludzikego, chociaż zapotrzebowanie na niego to minimalne ilości.

To takie tłumaczenie na szybko bez wgłebiania się w szczególy i różnice stylistyczne miedzy polskim a angielskim

[ wiadomość edytowana przez: dr_przemek dnia 2006-02-25 12:01:44 ]

Przemku, ale to miało być streszczenie po angielsku.

Własnie chodziło mi o streszczenie po Angielsku prosze o pomoc bo bardzo pilnie mnie to jest potrzebne ! Błagam pomóżcie!!

Wiec jeśli ktoś może to prosze o streszczenie po angielsku tego tekstu już przetłumaczonego na polski Dziękuję bardzo :

Funkcje potasu i sodu

Ilość funkcji życiowych spełnianych przez potas w organizmie jest niemal niezliczalna i zawiera m.in

- pomoc w przekazywaniu impulsów nerwowych
- pomoc w pracy enzymów trawiennych
- czynnik normalnego wzrostu i służy jako elektrolit (np przenosi malutkie ładunki elektryczne, co zapewnia własciwe funkcjonowanie kazdego mieśnia w ciele, najważniejszy z nich to miesień sercowy)
-w niektórych przypadkach niski poziom potasu prowadzi do nagłej śmierci

Niewątpliwie potas jest delikatnie i tajemniczo połaczony z funkcjami sodu. Te dwa pierwiastki pełnią rolę w scianach błon komórkowych, gdzie delikatna równowaga elektryczna i chemiczna jest atakowana.

Gdy poziom sodu rośnie, komórki zawierają wiecej wody i potas jest "wypychany" z nich i wydalany wraz z moczem.
Gdy poziom potasu rośnie, komórki pozbywają się sodu i wody.
Sód ma swoja rolę w biochemi organzimu ludzikego, chociaż zapotrzebowanie na niego to minimalne ilości.

To będzie np. tak:
Potassium performs many important functions in organism. It takes action in neural transsmition, digestion according to it's role in digestive enzyms, controls function of muscules including heart muscule. Low potassium level can lead even to death. Potassium is linked to the activities of sodium and they both take action in the delicate electrical and chemical balance of the body.

Tak wsytarczy?

Cytat:
2006-02-25 15:45:07, Koto pisze:
To będzie np. tak: Potassium performs many important functions in organism. It takes action in neural transsmition, digestion according to it's role in digestive enzyms, controls function of muscules including heart muscule. Low potassium level can lead even to death. Potassium is linked to the activities of sodium and they both take action in the delicate electrical and chemical balance of the body. Tak wsytarczy?

Drogi Kolego ratujesz mi życie!!!!!!! Dzięki wielkie Masz u mnie wielki browar!

Nie ma problemu!

a jeszcze jedno Koto czy mógłbyś jeszcze z jedno zdanko dodać żeby troche wiecej było?? Jest SUPER ale jeszzce jedno,dwa zdanka i bedzie GiT ! Wielkie Dzięki !!

Jedno malutkie zdanko i już Browarek kurierem wysyłam Dzieki wielkie za wszystko!

Cytat:
2006-02-25 15:45:07, Koto pisze:
To będzie np. tak: Potassium performs many important functions in organism. It takes action in neural transsmition, digestion according to it's role in digestive enzyms, controls function of muscules including heart muscule. Low potassium level can lead even to death. Potassium is linked to the activities of sodium and they both take action in the delicate electrical and chemical balance of the body.

and god bless you.

adres podam na priva