Głośniki w Lantrze 96

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Czy ktoś z Klubowiczów przerabiał lub wie jakiej wielkości mozna wstawić głośniki w przednie drzwi w Lantrze (model 96). Wiem że przez producenta podawane są 10, ale chciałbym zmieścić coś większego (najlepiej 16). Jeżeli ktoś ma doświadczenie z w tej sprawie - szczególnie przeróbki to prosze o info.

Cytat:
2005-10-09 11:28:59, pablo_g pisze:
Witam Czy ktoś z Klubowiczów przerabiał lub wie jakiej wielkości mozna wstawić głośniki w przednie drzwi w Lantrze (model 96). Wiem że przez producenta podawane są 10, ale chciałbym zmieścić coś większego (najlepiej 16). Jeżeli ktoś ma doświadczenie z w tej sprawie - szczególnie przeróbki to prosze o info.

ja mam lantrę 97 rok i z przodu mam głośniki 13. 16,5cm powinny wejść, ale będzie trochę rzeźby (sam się przymierzałem).

Dzięki za info. Więc zacznam polowanie na 16,5

z przodu 16-tki raczej nie wejda (przymierzalem, chyba ze wywalisz ten koszyk plastikowy, ale w tym wypadku trzeba by glosniki do tapicery montowac, co jest totalnie bez sensu bo bedzie brzeczec... puszke tez trzeba by jakas dobrac....) ja osobiscie wywalilem fabryczne papierowce i zamontowalem 2 drozny zestawik alpine (300) o fabrycznych wymiarach 13cm i jest ok

Witajcie,
Mam pytanie czy do przednich głosnikow w lantrze ciezko sie dostac?, czy trzeba zdejmowac cala wykladke drzwi i czy sa z tym jakies problemsy? - prawy glosnik czasem nie gra i szukam przyczyn.
Przy okazji zapytam tez o tylne glosniki - jak dobrac sie do oslon, aby ich nie uszkodzic?

pozdrawiam

przypuszczam ze masz podobnie co w mojej lantrze.. z przodu trzeba zdjac boki drzwi bez tego sie nie obejdzie.. ale ciezko nie jest.

Cytat:
Przy okazji zapytam tez o tylne glosniki - jak dobrac sie do oslon, aby ich nie uszkodzic?

co rozumiesz przez slowo dobrac sie? rozumiem ze mowisz o oslonach od glosnikow w polce? zeby zdjac oslone trzeba zdjac polke..a przynajmniej u mnie tak bylo. Bo oslonki sa przykecone na wkretaki od wewn strony do polki

Dzieki.
Osłonki maja takie plastikowe odzielne fragmenty. Sadziłem, ze sa to zaslepki pod ktorymi sa sruby.
Ok. Poprobuje. Jeszcze raz dziekuje.

Cytat:
Dzieki.
Osłonki maja takie plastikowe odzielne fragmenty. Sadziłem, ze sa to zaslepki pod ktorymi sa sruby.
Ok. Poprobuje. Jeszcze raz dziekuje.

tez tak myslalem i sie przeliczylem.. latwiej chyba zdjac boki drzwi niz rozlozyc polke

No to czeka mnie zabawa. Ale trzeba sie pozbyc dziadostwa
40Wmax( 20W nom. ).
Masz w zanadrzu jakies sugestie od czego zaczac demontaz polki?

1) musisz wypiac obicie ktore idzie na nad tylnimi drzwiami ( jest na zaczepy) bo bedzie przeszkadzac w wyjeciu polki

2) jak zlozysz kanape to tez ujrzysz nad wneka spinki, ktore trzeba odpiac..

3) jezeli masz 3 swiatlo stopu to trzeba je odkrecic

4) chyba najgorsze - u mnie jest tak ze ta wykladzina na polke ma takie plastikowe bolce ktore wchodza w karoserie polki i wychodza w bazniku pod pulka (takie biale kikuty) trzeba je kombinerkami scisnac zeby lopatki sie schowaly i mogly przecisnac sie przez dziurke do gory.

moja rada: ja zrobilem blad jak zmienialem glosniki, bo nie wygluszylem tej polki matami i w weekend czeka mnie rozlozenie tego jeszcze raz, jezeli chcesze zeby poleczka byla na tip top to wyloz ja..bo napewno jak zalozysz ta wykladzine nie bedzie tak jak wczesniej i moga sie pojawic stuki, skrzypienia itd... ale powiem Ci ze mnie to dobija, juz nawet nie chce mi sie sluchac muzy, nawet polka wpada w wibracje przy wyzszych obrotach silnika.
uwazaj rowniez jak bedzie zakladal to wykladzine na polke, zeby Ci sie te bolce nie polamaly, mi jeden sie ulamal i lata gdzies na polce, czasem wpadajac w na membrane glosnika co czasem slychac znakomiecie..

ps z ktorego masz ta lantre?

pozdr
i powiedzenia

[ wiadomość edytowana przez: BANDITTO dnia 2005-10-26 09:47:06 ]

Dzieki za rady - bede zbieral sily i cierpliwosc.
Mam Lantre z '96, 1,6GL bez gazu ( 124tys.km ), kolor - jak Twoja.
Jezdze nia od pol roku i (odpukac ) jestem bardzo zadowolony.

Cytat:
Mam Lantre z '96

no to powinno byc podobnie jak u mnie.

poogladalem sobie i poczytalem o wymianie glosnikow na hmaservice i musze przyznac, ze dali czadu z tylnymi .
Przypomina mi sie kawal o ginekologu, ktory naprawial swoja furke przez rure wydechowa .
pzdr.