| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-06-20 23:16:29 Witam Kolegę,
Otóż miałam ten sam kłopot (lecz z lusterkiem lewym). AD 1: Możesz poszukać po szrotach lusterka, a raczej jak piszesz całego czarnego trójkąta mocowanego do drzwi,,,,,,lub istnieje jeszcze jedna opcja z tym, że sporo droższa(185 PLN) zakup lusterka nówki. Z tym, że potem lusterko (obudowę) trzeba malować. Poszukaj tutaj i adresu i telefonu do hurtowni, przesyłka jest już na drugi dzień po złożeniu zamówienia. www.potak.com.pl AD2: Jeśli chcesz zdjąć samą obudowę to można to uczynić dość prosto, choć bardzo delikatnie by nie ułamać szkła. Jest ono na zaczepach, i trzeba się z tym obchodzić jak z jajkiem,,,,,,,tak więc odchylasz szkło na zewnątrz i podważasz lekko śrubokrętem zatrzask i powinno odskoczyć. Natomiast jeśli chcesz ściągnąć cały czarny trójkąt, to niestety musisz rozebrać tapicerkę bo inaczej nie wykręcisz całego lusterka. O ile dobrze pamiętam to jest albo ono mocowane albo na 3 albo na 4 śrubach. Po zakończonej operacji, dobrze byś nasmarował np. wazeliną techniczną mechanizm składający lusterko. Będzie chodziło jak po maśle. Powodzenia życzę. [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-20 23:18:49 ] [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-20 23:19:29 ] |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-06-20 23:22:36 Zresztą zaglądnij pod podany tytuł, tam jest sporo fotek rozbierania i naprawy moich lusterek: Po Iłkowe "szaleństwo" ![]() |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-06-21 07:50:00
Maciek, trzeba ściągnąć czarny trójką od środka i wówczas pokażą się śruby mocujące zewnętrzny trójkąt. |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-06-21 22:24:52
Mozesz mi nie wierzyc.. ja sciągalem ten czarny wewnetrzny trójkąt ok 7 razy i nigdy go nie polamalem... dla wprawionego demontarz montarz calego lusterka to kwestia 15 minut zmiana obudowy... jakąs minute... |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-06-21 23:29:29 Dokłądnie ,,,,słuchaj CZARKA On dobrze prawi,,,,
Czarek należą Ci się ![]() |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-07-27 23:25:07
Możesz dochopdzić przed sądem na drodze cywilnej, albo załtwić sprawę "poluibownie" (zwrot kosztów lusterka i malowania a jak nie to wp...ol. Speed'R pomoże...) |