| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() art23 DEADSOUL Omega B FL Caravan Zawiercie | 2005-06-19 07:13:23 no to mamy najdrozsza cewke swiata ze zwyklej miedzi |
mopar_mikolow '95 Omega B Caravan ... Mikolow | 2005-06-19 21:55:23 witam,
fajnie ze ktos w koncu napisal na ten temat. Bo jak widac, to jest temat rzeka - nowy w BMW 900 zl, lub z pozostawieniem starego ok. 700 zl. Najtaniej jak udalo mi sie znalezc to ok. 530 zl (i czekac 2 tygodnie) Serwis Opla wola za to 1200 zl (!). A ja mam taki problem: wtrysk cieknie mi na skladaniu (tam gdzie jest skrecany z dwoch czesci) Ropa leje sie po bloku i wszystko to okropnie smierdzi. Chce to wyciagnac i zrobic - wobec tego mam pytanie - gdzie kupiles klucz 27, ktory ma dziure na ten kabelek??? Wiem ze Hazet i Facom maja, ale ceny sa zapewne dosyc "zaporowe"? Poza tym, uszczelka pod wtryskiwacz nie wystepuje jako czesc u Opla (tez sie trzeba posilkowac w BMW) - chyba ze zakreciles na starej?? Zrobilem tym autem od zakupu ok. 2500 km - zero kodow bledow, silnik pieknie chodzi. Nie chce czegos spieprzyc, dlatego wszelkie wskazowki dotyczace demontazu (i calej tej roboty) mile widziane. Pozdrawiam, Pawel |
kufcio Omega C 2,2 DTI --- | 2005-07-28 00:23:11 no kolego arecky teraz to mnie wkurzyles wziolem sie do roboty.. przy okazji wyczyscilem chlodnice itp. zalatwilem dlugoi klucz do wtrysku, odlaczylem kable.. mierze... opor na poziomie 108 ohm.. wniosek prosty.. cos sie tam dzieje, ale czujnik raczej OK.
Niestety dalsze sprawdzanie nie bylo tak optymisttyczne.. mianowicie jedna z zyl idoca od czujnika jest wyprowadzona w okraglej kostce, zas drugiej tam niema.. nieiwem czy tak ma byc czy jak..? z tej plastikowej szyny wychodza jeszcze dwie wiazki kabli ale pruć nie bede
moje pytanie: jak sprawdzic przejscie z tegoz czujnika gdzies do instalacji ale "glebiej", szukalem w schemacie ale ciezko tam cos znalezc... nawet niewiem jak sie ten czyjnik po angielsku nazywa bo "camshaft " jak w spisie błędów to jest dla silnika benzynowego czujnik polozenia walu:/
za sugestie dziekuje pozdr [ wiadomość edytowana przez: kufcio dnia 2005-07-28 10:28:22 ] |