525 tds pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie jak samochod stoi to potem pod nim jest plama czy to jest normalne czyy jest jakis kłopot aaha i mam automat i czy mozna podczas jazdy zmieniac biegi czyli np z d na s albo z d na n nie zatrzymujac sie z gory dzieki

No na 100% powinno być raczej sucho, sprawdź czy czasem nie masz wycieku paliwa z wtryskiwacza przy 4 cylindrze.

Pozdrawiam.

Co Ty! Z klimy Mu wali woda.Ci co mają klimę wiedzą o co chodzi.

Z d na s mozna zmieniać i analogicznie odwrotnie z s na d tak samo z d na 4, 3 i 2, na tomiast d na n podczas jazdy z tego co wiem nie powinno się zmieniać (chodzi o smarowanie skrzyni).

Cytat:
2005-08-13 01:31:20, broks pisze:

dokładnie. ale nie zbyt dużo tego kapie, i tylko jak pojeżdże na klimie.

Cytat:
2005-08-13 01:31:20, broks pisze:

nie napisal ze ma klime ale jak ma to zgadza sie z tym kapaniem.

mam klime tylko ze jak nie uzywam to tez kapie aha a z tym n to mozna go holowac jak by co ??

sensey było by prościej gdybyś napisał jaka to jest plama (olej, ropa czy jakaś woda)

Z tego co wiem to można holować (N) jednak nie zaleca się przekraczania 25-30km/h

sansey i napisz w ktorej czesci podwozia sie leje sprzodu czy z tylu?
POZDRAWIAM

Jak to olej to sprawdz uszczelniacz walu, miske i jej uszczelke. Jak woda to klima.

ok juz wiem z czego ten wyciek sprawdziłem wszystko i jest to wyciek z wtrysku tylko teraqz jak to wymieniac dam rade sam czy lepiej dac do jakiegos serwisu aha i jeszcze jaki moze byc koszt takiego zabiegu

Cytat:
2005-08-14 22:39:40, sansey pisze:
ok juz wiem z czego ten wyciek sprawdziłem wszystko i jest to wyciek z wtrysku tylko teraqz jak to wymieniac dam rade sam czy lepiej dac do jakiegos serwisu aha i jeszcze jaki moze byc koszt takiego zabiegu

sensey, jesteś bardzo nie precyzyjny. opisz usterke dokładniej, lub nazwe nieszczelnego podzespołu(wtryskiwacz, pompa, przewód ciśnieniowy). tu jest dużo tds-aży, każdy pomoże, ale wróżek tu nie ma.

Cytat:
2005-08-15 00:35:07, krzysiek77 pisze:
sensey, jesteś bardzo nie precyzyjny. opisz usterke dokładniej, lub nazwe nieszczelnego podzespołu(wtryskiwacz, pompa, przewód ciśnieniowy). tu jest dużo tds-aży, każdy pomoże, ale wróżek tu nie ma.

Krzysiek ma rację Twoja precyzja jest kiepska i trudno Ci pomóc niestety!Sprecyzuj się więc.

cieknie z pod wtryskiwacza

Tam myślałem, to częsta usterka w silniku M 51. Niestety sam ten problem przerabiałem... koszt nowego wtryskiwacza około 500 PLN. Widziałem też dużo droższe oferty. Ale uważaj na używane wtryskiwacze, bo jedynie wyciek jest przyczyną ich uszkodzeń.

Pozdrawiam.

Witam,
Nie słyszałem że to częsta usterka a wraz ze znajomymi używamy 4 sztuki 525tds i żadnej nie ciekły wtryski w jednej ciekło spod kolektora dolotowego w drugiej ciekły "przelewy" a końcówki wtrysków boschowskie kupowałem za 350 pln-ów. Bo przecież chyba ma wtryski skłądane z dwóch częsci.
Co do wycieków to prawie bankowo cieknie z zaworu recyrlulacji spalin ale skoro to wtrysk to wtrysk i ja nic już nie mówie
Pozdrawiam