MotoNews.pl

Maluch-felgi z Toledo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój kolega,ma malucha i jezdzi na felgach z seata toledo(13x5,5 cali,rozstaw śrub 4x9.Problem jest w tym ze te felgi wogóle nie dotykaja piasty(jakieś 1-2mm luzu),trzymaja sie tylko na śrubach.Jezdzi tak od roku i podobno nic sie nie dzieje.moje pytanie czy to jest bezpieczne??Macie jakieś pomysły,zeby felga była osadzona na piascie(jakieś podkładki,dystanse)??bo sa na sprzedarz i chetnie bym je brał.
dzieki za odpowiedzi!!

tak nie można jeździć, bo przy mocniejszym uderzeniu może się taka przygoda skończyć w rowie.. bez koła oczywiście..

w takich sytuacjach stosuje się albo odpowiednie dystanse z dorobionymi odpowiednimi otworami na piastę, albo pierścienie dostępne w każdym serwisie a alufelgami..

nie róbcie takich rzeczy ja robiłem i zmądżałem , to sie może źle dla was skończyc

Cytat:
2003-11-15 21:33:11, lukaszc pisze:
nie róbcie takich rzeczy ja robiłem i zmądżałem , to sie może źle dla was skończyc

nie poznaję kolegi

Cytat:
2003-11-15 23:31:49, widynek pisze:
Cytat:
2003-11-15 21:33:11, lukaszc pisze:

nie poznaję kolegi

cicho nie mów nikomu bo sie wyda
że biły koła bo na śrubach nie dało sie ich idelanie wycentrować a do tego sie piasta jedna rozwaliła cichoooooooooooooooooo

Łukaszc pisze:
że biły koła bo na śrubach nie dało sie ich idelanie wycentrować a do tego sie piasta jedna rozwaliła cichoooooooooooooooooo

O które koła chodzi?

[ wiadomość edytowana przez: art126 dnia 2003-11-16 11:46:37 ]

hehe nikt nic nie slyszy )

Cytat:
2003-11-16 08:37:40, lukaszc pisze:

, nie, w tym momencie wymieklem dobrze ze ten patent juz zdjety...

jak on na samych srubach jezdzil i to przez rok jak chcesz je kupic to odrazu kup dystanse tylko one sa strasznie drogie i nie wiem czy ci sie to oplaca

Swoją drogą to nie wiem czy nie lepiej dystansów gdzieś wytoczyć-sporo taniej wyjdzie.

No właśnie tokarz powinien ci zrobić dystanse jakie chcesz....a jeszcze można sie zapytać w sklepach z felgami o pierścienie centrujące (chyba) ja właśnie szukam felg... i bede takie pierścienie dawał i śrubki pływające..

tak tylko te felgi miały takie et że były równo z rantami nie mogłem palca włozyc i gdzie miałem zmieścic ten dystans ,

teraz cieszez sie życiem i jeżdze na stalówkach z cc oraz drugi komplet to fele od zastavy

w sobote w zakopcu widziałem niebieskiego malca ( tzn to autko c w big brother było) miał felgi 14' Aez i oponki yokohama 195/45/R14 miodzio.....

Byłem na giełdzie w gliwicach,koleś powiedział,ze zrobi mi dystanse za 30zł za sztukeDzisiaj coś dziwnego zauwazyłem.Na przednie piasty felga wchodzi bez oporu,siedzi jak normalna.Znowu,na tyle jest luz(1-2 mm) tylko odstaje w poziomie!!wie ktoś dlaczego tak jest??przecierz powinna,na przód i tył wchodzic tak samo!!acha dokładnie oznaczenie felgi(13x5 H ET38 4x9

[ wiadomość edytowana przez: Buczek21 dnia 2003-11-16 23:06:50 ]

[ wiadomość edytowana przez: Buczek21 dnia 2003-11-16 23:42:49 ]

[ wiadomość edytowana przez: Buczek21 dnia 2003-11-17 00:48:55 ]

a nie sa pokrzywione

Cytat:
2003-11-16 22:20:51, Buczek21 pisze:
Byłem na giełdzie w gliwicach,koleś powiedział,ze zrobi mi dystanse za 30zł za sztukeDzisiaj coś dziwnego zauwazyłem.Na przednie piasty felga wchodzi bez oporu,siedzi jak normalna.Znowu,na tyle jest luz(1-2 mm) tylko odstaje w poziomie!!wie ktoś dlaczego tak jest??przecierz powinna,na przód i tył wchodzic tak samo!!acha dokładnie oznaczenie felgi(13x5 H ET38 4x9

[ wiadomość edytowana przez: Buczek21 dnia 2003-11-16 23:06:50 ]

[ wiadomość edytowana przez: Buczek21 dnia 2003-11-16 23:42:49 ]

[ wiadomość edytowana przez: Buczek21 dnia 2003-11-17 00:48:55 ]

nie wróze ci nic dobrego na takich felgach , proponuej ci założyc solidne felgi z dfa bądz zastavy jeśli jeździsz na kręciołki a jeśli tjuningujesz to kup sobie felgi z sc i bedzie spokój

Felgi nie są pogiete,zadnej rysy,albo jakis innych dziwnych rzeczy-nówki.Najbardziej co mnie dziwi,to to ze na przodzie jest oki,wszystko pasuje,znowu z tyłu odstaja!!a powinno byc tak samo jak z przodu.Ogladałem czy gdzies z tyłu nie obciera i nic,zero tarcia!!nie wiem,juz nie mam pomysłu co to moze byc.

Opisz te "ostawanie" bo nie bardzo czaje jak Ci one odstają.Nie wiem wystają poza ranty?

A tak między wierszami, to Toledo ma 4x100 a nie 4x98. Stare Seaty (Ronda, Marbella, stara Ibiza) miały 4x98.

[ wiadomość edytowana przez: Yaninnya dnia 2003-11-18 14:46:19 ]

Cytat:
2003-11-18 14:45:14, Yaninnya pisze:
A tak między wierszami, to Toledo ma 4x100 a nie 4x98. Stare Seaty (Ronda, Marbella, stara Ibiza) miały 4x98.

[ wiadomość edytowana przez: Yaninnya dnia 2003-11-18 14:46:19 ]

to już wogóle w pizdu z takim czyms , smierc jeździ szybko