LPG..pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
załozyłem gaz do 1,3cfi (mk7) i umówiłem sie dzisiaj na regulację (po wymianie filtra powietrza)....i....wyregulowali...ale od chwili założenia do dzisiaj (3 dni) spalił mi ok 14,5 l/100 km!!!!
gazownicy twierdzą że teraz będzie oki...ale czy im ufać?
poza tym ten wskaźnik który uzyli do regulacji wskazywał że lambda chodzi w zakresie od 0 - 0.6 (V?)...to chyba nie najlepiej...?

no mówcie coś...bo w piątek pomykam w trase..i nie chciałbym żeby palił mi 15 litrów

no niewiem ja jeszce nie bylem na konkretnej regulacji bo dopiero od zalozenia przejechalem 500 km a kazali 1000.
narazie pali mi 9 literkow ale i tak uwazam ze duzo bierze.
moj silnik 1,6 efi w MK5

Hmm nie znam sie na gazie ale wg mnie lambda powinna byc 1 lub około tego

te 9 litrów no jest zajebisty wynik ciesz sie chłopie ze tyle ci pali gazownicy bardzo dobrze ci instalke ustawili mi spala 8,5 l LPG przy prędkości do 100km/h

a ja wam radze kupcie sobie diesla i nie bedzie takich problemów mój pali 5 do 5,5 l ropy

ja mam MK4 1,4 w gazie i 2 razy testowałem ile km zrobie na pełnej butli. Na 35 litrach raz zrobiłem 420, a raz 390 km.

przy 1.6 16v na 35 litrach wyszlo mi 400 km przy sredniej 110km/h
a przy wyzszych predkosciach okolo 360

ja tez mam 1.6 16v srednie spalanie na trasie przy prdekosci 120 160 8.5 litra LPG i na zboirniku roblem tez tak 400 km