[126 900] strumienica zamiast wydechu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co O tym myslicie kolektor 4w1 przejście na prawą str pod silnikiem strumienica łuskowa i wylot, czy warto to zakładać czy dać jakiś tłumik przelotowy byle nie od df? Czy taki układ bedzie głośny czy wyjątkowo głośny? no i czy mocy od tego nie ubedzie/przybedzie?

JEzeli chodzi o strumiennice w 900 to wal do Czucza on taką ma i nawet głosno nie jest ale kopa ma

Nie wiem Ruff ja mam bez przejscia pod silnikiem.
Zwezka na koncu zeby miski sie nieczepiały na miescie.

Patent koledze wymyslił jakis rajdowiec i sprawdza sie to - bez zwezki jest głosno - bez interkomu z pilotem nie pogadasz....
No i bez zwezki leca fajne marchewy przy zejsciu z obrotów.
Kolektor kawał rury o lekkim zakrecie i strumienica - daje rade

[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2005-07-23 21:21:43 ]

to si ma być głosno ) czyli to jest ta tzw strumienica uniwersalna? Jednak chce mieć wydech z prawej zbyt to ludzi na mieście drażni a co do głośności to kumpel lata na bredzie po nocy hehe i jakoś zawsze ubłaga żeby mu dowód oddali. Miałem jeszcze taki patent: na końcu rury wydechowej załozyć przepustnice może być taka od gaźnika sterowana linką np od rozrusznika i wtedy zawsze na mieście można nią troche przysłąniać wylot kto wie może sie to sprawdzi.

Hmmm przepustnica zawsze jakis opór zrobi.
Osiagi maleja o sekunde do setki wiec i tak jest b.szybki na zwezce
Breda jest cicha wobec tego ... Przynajmniej tak mówili na kjsie nie wiem mi tam brzmi podobnie głosno....moze ciutke głosniej..

najważniejsze żeby dzwiek był tak równy jak 650 na bredzie przy 6000. Mam w firmie te strumienice po chyba 40 zeta wiec warto zainwestować to ile ty masz do 100 tym?

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-07-23 23:34:41 ]
[ powód edycji: 129 to nie było :P ]

daj sobie spokój z sianem za kilkanaście złotych, załóz michaela albo nie zakładaj wcale

Art mówi prawde.
Mówiłem wczoraj na gg ze moja nie jest strumą za 40 złotych jekich pełno.Została wyciagnieta 4 lata temu z jakiejs rajdówki z niemiec i w ten sposób znalazła sie w maluchu - tej za 40 czy 60 nie ząłozyłbym za friko..

Czuczu to niby strumiennica bedzie glosniejsza niz sama rura??? Bo jakos jezdzilem troche bez koncowego i wcale az tak glosno nie jest...
Szczerze to darowałbym sobie strumionke bo struma działa jedynie w jakims zakresie obrotów - zaleznym od umiejscowienia jej - wiec trzebaby było cały wydech wyliczac... Zakonczyłbnym go przelotowym i to wlasnie z DF'a tylko ze skróciłbym go troche..

Kuner nie znam sie.
Wiem ze jest głosno i wiem ze zrobił ten wydech kto inny dlatego go nie zmieniam.
Pozdro. o sensownosci nei wypowiadam sie bo nie ja to robiłem.

Cytat:
2005-07-24 12:36:33, CZUCZU pisze:
Wiem ze jest głosno i wiem ze zrobił ten wydech kto inny dlatego go nie zmieniam.

Ale napisałes ze jest głośniejszy od bredy i ze bez interkomu nie da sie pogadac.. .prawda taka ze nie ma takowej opcji ze ejst glosniejszy BREDA to BREDA

to zapytaj chlopakow de gie motorsport jak moj drze ryja. bredy sie chowaja

Cytat:
2005-07-24 12:33:03, Kuner pisze:
Czuczu to niby strumiennica bedzie glosniejsza niz sama rura??? Bo jakos jezdzilem troche bez koncowego i wcale az tak glosno nie jest... Szczerze to darowałbym sobie strumionke bo struma działa jedynie w jakims zakresie obrotów - zaleznym od umiejscowienia jej - wiec trzebaby było cały wydech wyliczac... Zakonczyłbnym go przelotowym i to wlasnie z DF'a tylko ze skróciłbym go troche..

w silniku 1.1spi wydech od df'a w malcu ma 122dB przy odcieciu na wolnych obrotach. wydech skrocony tak zeby sie zmiescil miedzy flansza a belka ok 10cm.

znacie cos cichszego a rownie malego jak ten wydech?

[ wiadomość edytowana przez: wojtas7 dnia 2005-07-24 16:31:51 ]

Cytat:
2005-07-24 13:41:39, ZoLt4R pisze:
to zapytaj chlopakow de gie motorsport jak moj drze ryja. bredy sie chowaja

Ale Ty masz jeden,jeden

Cytat:
2005-07-24 16:01:38, wojtas7 pisze:
w silniku 1.1spi wydech od df'a w malcu ma 122dB przy odcieciu na wolnych obrotach. wydech skrocony tak zeby sie zmiescil miedzy flansza a belka ok 10cm. znacie cos cichszego a rownie malego jak ten wydech?

No jasne ja mam wydech z gasnicy
Calkowity koszt to stara gasnica + 30 za gaz
A co do strumienicy to co za roznica czy ona jest za 120 czy 40
i tak jest na koncu wydechu to nie przyspiesza przelotu spalin
przez nastepne tumiki na koncu puszke po kokosach dacie i bedzie to samo .

Cytat:
2005-07-24 16:03:24, Strongi pisze:
Ale Ty masz jeden,jeden

toto akurat niewazne, tak czy siak ryczy lepiej niz bredzaca 650ka

Cytat:
2005-07-26 09:55:58, poldrive-126 pisze:
No jasne ja mam wydech z gasnicy Calkowity koszt to stara gasnica + 30 za gaz A co do strumienicy to co za roznica czy ona jest za 120 czy 40 i tak jest na koncu wydechu to nie przyspiesza przelotu spalin przez nastepne tumiki na koncu puszke po kokosach dacie i bedzie to samo .

Niezupełnie.
Miałem w reku swoją i taką za 40 zeta jak spwalismy wydech i róznice sa -np w srodku te łusk iczy jak to nazwac maja inny kształt , i w tej taniej jest duzo mneijszy przelot pozdro.

Cytat:
2005-07-26 19:25:43, CZUCZU pisze:
Niezupełnie. Miałem w reku swoją i taką za 40 zeta jak spwalismy wydech i róznice sa -np w srodku te łusk iczy jak to nazwac maja inny kształt , i w tej taniej jest duzo mneijszy przelot pozdro.

CZYCZU OK ale przy ukladzie wydechowym z 2 lub 3 tlumikami jes roznica ale jesli masz ta strumienice na koncu to puszka po kokosach daje tylo samo moze byc przyros mocu ale to bedzie jakies 0.005% mocy silnika tak wiec nie ma sensu przeplacac .
No chyba ze ma ktos 500KM to jest sens.