POMOCY !!!wazne pytanko???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
koledzy mam takie pytanko czy ktos moze mi powiedziec i poadzic cos na temat alarmu fimry langeford poniewaz po kazdym przekreceniu kluczyka i uruchomieniu autka po 5-6 secundach wlancza sie centralny zamek:[ i blokuje wszytkie drzwi chcialbym ten problem zlikwidowac poniewaz szkoda mi silownikow :/ czekam na wasze opinie i pooc pozdrawiam wszytskich klubowiczow

Tez mam ten alarm i tez mam ta opcje

Wylaczyc to prawdopodobnie sie da, ale niestety nie wiem jak - mi to nie przeszkadza, przyzwyczailem sie.

Cytat:
2006-02-15 23:00:51, mareczekr52 pisze:
....chcialbym ten problem zlikwidowac poniewaz szkoda mi silownikow :/ czekam na wasze opinie..."

PROBLEM ??? ...no nie mogę

...tak jak pisze soop ....to opcja alarmu i jak ktoś może się takowym cieszyć to super...przynajmniej w miastach wielu znajomych posiadających lepsze alarmy CIESZY się posiadaniem takowej funkcji !!

Ty się martwisz?? ...szkoda Ci siłowniczków??? ..masz jakieś baaardzo dziwne podejście do sprawy ...no chyba, że masz pracę na poczcie typu zbieranie korespondencji ze skrzynek na listy....czyli klik otwarcie wyjście z auta, wejście do auta ..klik zamek sie zamyka, 500m znowu to samo ,i tak 160 razy dziennie

Nie przesadzasz ???

Twoja sprawa, Twoja decyzja

...najlepiej było by znaleźć instrukcję serwisową ale to duży kłopot (sam szukam bo też mam Langeforda i za cholerę nie mogę trafić )

Jak nie to jest dosyć duża sieć serwisów obsługujących te alarmy...koszt przeprogramowania pewnie ze 20 zł

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-02-16 00:00:25 ]

hehe no wlasnie..bodzio ma racje tez bym chcial taka funkcje..a tekst "szkoda mi silownikow" to musze sobie jako zlota mysl zapisac nie wiem w takim razie czy sens jest wylaczac silnik w ciagu dnia bo przeciez najbardziej sie zuzywa w trakcie rozruchu odpalam radio samochod wyjezdzajac z garazu a potem wylaczam go dopiero wstawiajac na noc

Jeśli ktoś chce to mogę opisać wyłączenie tej funkcji w tym lub innym alarmie, tylko po co. Ta funkcja jest potrzebna wg mnie i to bardzo, wsiadam do auta i rzucam to co mam w rece na siedzenie obok. Na skrzyżowaniu mając otwarte drzwi tracę powiedzmy saszetkę z kasą i dokumentami, mnie to nie bardzo odpowiada.
Każdy alarm posiada instrukcję i opis wszystkich funkcji, z racji zawodu mam dostęp do większości z nich (oficjalnych i ukrytych) i większość jest ustawianych "z pilota". Bez instukcji łatwo sobie np włączyć na skrzyżowaniu funkcję "panic" i tłumaczyć się niebieskim dlaczego blokujemy ruch.
Instrukcja jest dołączona do każdego alarmu, jak ktoś nie ma to może kupić nowy alarm z instrukcją. (ale dostanę opr)

Cytat:
2006-02-16 00:12:12, Adamo8 pisze:
..."Jeśli ktoś chce to mogę opisać wyłączenie tej funkcji w tym lub innym alarmie, tylko po co. ............
"... Instrukcja jest dołączona do każdego alarmu, jak ktoś nie ma to może kupić nowy alarm z instrukcją. (ale dostanę opr)..."

nie dostaniesz opr ......ale jesteś sęp i samolub !

Ja ...chciałbym np wiedzieć dla odmiany jak WŁĄCZYĆ tę funkcję a w tej instrukcji co dostałem z alarmem wielkie g....piszą ...parę ogólnych informacji i tyle

Tak samo nie uśmiecha mi się płacić za informację jak w SILICONIE wyłączyć wkurzające mnie tzwn. "głośne" włączanie i wyłączanie alarmu ...czasem korzystam z innego auta i wpieprza mnie jak w nocy w środku osiedla robię cyrk

eeeeh....."Psy Pawłowa"

Pozdrowionka !

W centralce alarmu są zworki.Służą do uruchamiania różnych opcji alarmu.Nie wiadomo ile masz uruchomionych opcji,więc musisz metodą prób i błędów wyjmować po kolei zworki.
Przy usuwaniu zworek odepnij centralkę od zasilania,bo alarm musi się zresetować.Inaczej zastosowane zmiany nie podziałają(jak w kompie)

To ja obstanę za kolega Markiem, a jak chcecie mi dać wp***dol to zapraszam do Łańcuta

W dużych miastach taka opcja jest jak najbardziej OK,
Ale jak ktoś mieszka na zadupiu i mało jeździ lub na małych odcinkach (np do kościoła)
to taki bajer jest mu nie potrzebny, a nawet denerwujący.
Więc nie dziwmy się koledze.

Ja takiej opcji nie mam i raczej nie chce mieć, a jak wjeżdżam w jakieś większe miasto,
lub jade gdzieś dalej to sam sobie zamykam centralkę
i zapewne takie też rozwiązanie wystarczy naszemu koledze.

Reasumując Adamo8 nie bądź samolubem i napisz na priva do kolegi Marka jak to rozłączyć.

A teraz możecie mi spuścić sławetny wpie...

Pomóżcie koledze a nie go op...lacie od razu

U mnie włączanie/wyłączanie tej funkcji polega na zamknięciu/otwarciu c.z. pilotem przy włączonym zapłonie.

Mam ten sam alarm i mi akurat ta funkcja nie przeszkadza, czasem mi tylko pasażerowie szarpią za klamkę bo nie mogą wysiąść jak im centralnym nie otworzę
Jeśli przekręcisz kluczyk przy otwartych drzwiach to "antynapad" nie zamknie zamka.
Tom

Cytat:
2006-02-16 10:08:26, Robert_S pisze:
Pomóżcie koledze a nie go op...lacie od razu U mnie włączanie/wyłączanie tej funkcji polega na zamknięciu/otwarciu c.z. pilotem przy włączonym zapłonie.

e tam zara..."op...lacie" .....to siem juz Zdziwić nie można wyrażnie ??
Spoko jest...tak sobie życzy , tak będzie miał .....tylko może troszkie z tom argumentacjom ...przedobrzył

Pozdrufka !

W sumie co kto lubi, ja tam też nie chciałbym, żeby automatem zamykały się drzwi jak siedzę w środku... to takie lekko klaustrofobiczne Wolę sam decydować kiedy zamknąć, a kiedy nie zamykać. Jak kręcę się po mieście to na ogół zamykam, ale po trasie wolę nie. Wychodzę z założenia, że gdybym gdzieś przywalił (tfu tfu!!) to zawsze ktoś będzie mnie mógł szybko wyciągnąć z samochodu.

A druga sprawa, czy ktoś ma instrukcję do alarmu BOXER?

uratujesz saszetke , a ciebie nie uratuja..
każdy kij ma dwa konce , ja tam nie mam ( chyba ) alarmu , a szukał go nie bede, ( autko z niemiec ) i szukal go nie bede, bo znajomy jak znalazl , to go dwie stówy kosztowało odblokowanie

Rzeczywiście, ta funkcja nie każdemu sie musi podobać.
Mnie wkurza najbardziej, jak jade z pasażerami, którzy wysiadają wczesniej....
Kwestia bezpieczeństwa też w sumie jest ważna - przy dzwonie łatwiej pewnie będzie otworzyć drzwi nie zamnknięte dodatkowo zamkiem.
Ale o siłownikach w życiu bym nie pomyslał...
Pozdr. P.

w razie wypadku.....kiedyś też tak myślałem.....ale od kiedy pracuję b. blisko tego tematu, widzę że specjalnie nie ma to znaczenia....jest tak...ciągną za klamkę...jeśli nie otwiera się natychmiast, pół sekundy później masz wywaloną szybę i otwarte drzwi "inaczej" ...

Poza tym mimo tej "zamykającej" funkcji wystarczy jeden klik na przycisk centrala i masz wszystko otwarte ...czyli...też sam wybierasz...nie pasi to sobie otworzysz i gitarra

Spróbuj przy przekręconej stacyjce nacisnąć przycisk OTWÓRZ na pilocie... A funkcja jest fajna... szczególnie jak się ją wyłączy, bo wystarczyło, że mnie kolega powoził autem z załączoną taką funkcją. Co wysiadaliśmy to ciągnąłem za klamkę, a on mnie opieprzał, że muszę poczekać, aż wyłączy silnik. W swoim sterowniku na szczęście w/w sposobem można ją wyłączyć... bo kur...a ja tu jestem panem, a nie jakaś puszka ze scalakami i innymi drutami.

Szukałem dla kumpla instrukcji langefroda, ale znalazłem tylko po rosyjsku. Jak ktoś sobie radzi z cyrylicą to nie ma problemu, moge poszukać.
Artur

Cytat:
2006-02-17 09:35:31, Sportsterek pisze:
Szukałem dla kumpla instrukcji langefroda, ale znalazłem tylko po rosyjsku. Jak ktoś sobie radzi z cyrylicą to nie ma problemu, moge poszukać. Artur

Cyrylicą-chyba jeszcze wtedy nie robili alarmów

Cytat:
2006-02-16 15:52:58, bogdan1 pisze:
w razie wypadku.....kiedyś też tak myślałem.....ale od kiedy pracuję b. blisko tego tematu, widzę że specjalnie nie ma to znaczenia....jest tak...ciągną za klamkę...jeśli nie otwiera się natychmiast, pół sekundy później masz wywaloną szybę i otwarte drzwi "inaczej" ...

Nie chodzi o mozliwość wyciągnięcia "cycka" - czasem jak dostaniesz w drzwi, to zamek może się zablokować i wybijanie szyby nie pomoże. O to mi chodziło...
Ale może rzeczywiście - prawdopodobieństwo takie małe, że trzeba by mieć strasznego niefarta.
P.

Jeśli ktoś chce to ja mam instrukcje do langeforda (w wersji papierowej - mogę zeskanować) ,ale tam też nie napisali jak włączyć/wyłączyć opcję zamykania drzwi ,tylko napisali żeby poprosić o to serwisanta .