| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-06-24 18:14:52 Pociesze Cie... szukam pracy od roku. Jestem bezrobotnym... który nigdy nie nma czasu na to zeby poszukac pracy... |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-06-24 18:28:23 Jestem na utrzymaniu rodziców... wyplate mam co 3 miesiące w kwocie... 300-500zł. dlatego dorabiam na drobnych naprawach aut... i remontach w mieszkaniach. Wiekszosc czasu spedzam w warsztacie ojca pomagając mu. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-06-24 19:10:24
Za darmo! |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-06-25 00:48:43
A czemu się Piotrk_owi tłumaczysz??? A może Mu żal ..........ściska????
I tak każdy orze jak może,,,,,,,,,,,,,,,jeden lepiej drugi gorzej ,,,,,ważne by kasa była, by za co życ było, a skąd, jakimi sposobami, to już każdego sprawa. Byle skutecznie
[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-25 00:52:04 ] [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-25 02:29:49 ] [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-25 02:30:09 ] |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2005-06-25 00:55:22 ale piotrek poruszył dobry temat - zus i podatki |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-25 11:28:59
Zależy jak do tego tematu podejść... Ja np. dumny jestem, że Nasz pełen inteligentnych i pracowitych ludzi rząd, zabiera mi 50% zarobków na różne szczytne cele... 1. Dofinansowanie zakładów karnych w siłownie i komputery 2. Nowe samochody dla polityków 3. Nowe domy i apartamenty VIP' ów 4. Komisje śledcze 5. etc... Serce roście... Dumny też jestem, że płacę ponad 100% akcyzy za tankowane paliwo, 22% VAT' u za wszelkie możliwe zakupy a także resztę podatków tak pośrednich jak i bezpośrednich. Z drugiej strony nie zapominam i wdzięczny jestem za to, co dostaję w zamian za swój wkład w rozwój narodowego PKB... 1. Równe drogi 2. Czyste chodniki 3. Zawsze skorą do pomocy służbę zdrowia 4. Sympatycznych i pomocnych stróżów prawa, którzy dbają o to by zawsze ująć tego sk!@#$%^& który już po raz 6 wybija mi szybę w centrum miasta, przy hotelu Mercury o 1 w południe. 5. Ogólne poczucie bezpieczeństwa, gdy idę ulicą np. na zakupy i tym podobne rzeczy. Reasumując. W tym kraju, który jest niemalże rajem na ziemi żyje mi się wspaniale. Uwielbiam słuchać co rano, pijąc kawę przed wyjściem do pracy/ na uczelnię jak cudnie rozkwita populacja rodziny Radia Maryja, na czele z moim idolem którego nazwiska nie wymienię
Biorąc powyższe pod rozwagę, dochodzę do wniosku że niezmiernie żal będzie mi wyprowadzić się z tegoż wspaniałego - mlekiem i miodem płynącego - kraju. Żal też będzie mi patrzeć jak wszystko tu obraca się w nicość a ludzie umierając z głodu biją się o kanapkę na ulicy. Pozdrawiam - SpeedR |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-06-25 16:50:40
I co SpeedR tak to wszystko zostawisz(i jak to mawiał mój kolega) spierdolisz z tego kraju????? A gdzie Ci będzie lepiej jak nie tutajw tym,,,,,,,,,,,,,,,,,,,RAJU
[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-25 16:51:11 ] |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-25 18:09:23
Otórz to
Powiedział bym, że... niemalże wszędzie, jednak na dzień dzisiejszy rozważam dwie propozycje. Pozdrawiam - SpeedR |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2005-06-27 08:01:38 Wiecie co, miałem okazję rozmawiać ostatnio z gościem, który od kilku lat siedzi w Anglii, zajmuje się m.in. informatyką (w szerokim znaczeniu). Na dzieńdobry nowo zatrudniony pracownik dostaje powyżej 20tys funtów/rok, jak ma szczęście i trafi do dobrej fimy, to zarobki sięgają sporo 30tys. funtów/rok.
Angole to "tłumoki" z kalpkami na oczach, a specjaliści ze wschodu sa w Anglii cenieni. To co nasz rząd wyprawia, to szkoda gadać. Banda nieudaczników i pieniaczy, a kto za ich wszystkie błedy i potknięcia płaci, zwykli szarzy ludkowie którzy nic nie mają do powiedzenia. CZarkowi się nie układa z pracą , ale żyć musi. Kombinuje na lewo i prawo, woli status bezrobotnego bo jak znajdzie legalną pracę czy otworzy własny biznes to go podatkami zjedzą i masą niepotrzebnych papierów do wypełnienia.
A, szkoda gadać, już sie wku...em....jak pomyśle o naszych jełopach w rządzie. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-06-27 08:33:55
To może podaj receptę na to lepsze życie,,,,gdzie ono może być (na priv) bo może i ja wreszcie zacznę poważniej myśleć w temacie,,,,,,,,,,bo dość mam wyrabiania sobie garba w tym kraju. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-06-27 09:29:29 Jedyne co mogę dodać do dyskusji, to to że pracę trzeba szanować.
Nie wiem jak Kiniusia, ale chyba Ty Speederku, to nie masz za bardzo na co narzekać, co?????? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-06-27 09:33:17
I pracownika również. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-06-27 19:18:54
Ależ ja bardzo szanuję swoją pracę. Jestem punktualny, sumienny a swoje obowiązki zawsze staram się wykonywać jak najlepiej. Poza tym, nie palę za sobą mostów a do obecnej posad zawsze mogę wrócić. Pozdrawiam - SpeedR |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2005-06-27 19:44:41 SpeedR kto jak kto ale ty niepowinienes nazekac na nic nawet na sytuacje w naszym kraju |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-06-27 19:49:33 kazdy ma tu prawo narzekac oprocz tych na gorze, taka prawda.
prace szanowac trzeba, to nie ulega w tym kraju dyskusji - mnie ostatnio wywalili z "dorabianego" i juz mi tego dorabianego brakuje - portfel nawet pustką nie świeci, bo debet w nim jest ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-06-27 22:33:00
Każdy ma prawo, ale nie każdy powinien |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-06-27 23:10:16
Szczególnie, jak Cię pracodwca nie szanuje...
Jedyna rzecz, która mnie trzyma w tej pracy, to fakt, że jestem "jedynym żywicielem rodziny". Ale już szukam następnej... P. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2005-06-27 23:14:26 Najlepiej jest w prywatnych firmach... Liczy się tylko kasa...
Trzeba "kombinować" żeby nie zostać wydymanym... |