Praca...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kochani szukam pracy na okres 1 miesiaca wakacji(chce dorobic)
osoby z okolic chorzowa które maja jakis wolny etat(moge pracowac na czarno) proszeni sa o jakis kontakt!! (za 3 miechy mam 18 a chce dorobic do prawka wiec prosze was o pomoc!!)

[ wiadomość edytowana przez: patrykowski dnia 2005-06-24 16:57:48 ]

Pociesze Cie... szukam pracy od roku. Jestem bezrobotnym... który nigdy nie nma czasu na to zeby poszukac pracy...

Cytat:
2005-06-24 18:14:52, Czarek_Rej pisze:
Jestem bezrobotnym...

Tia... z dwoma autami na stanie. Też kiedyś takim bezrobotnym byłem - marlborasy banknotami 100 zł podpalałem (na 200 zł jeszcze byłem za malutki.
Chociaż w sumie praca niezbyt się opłaca. Zaraz ZUS i skarbówka się upomną o 50% Twoich zarobków, czyli na wejsciu jesteś w plecy.

Jestem na utrzymaniu rodziców... wyplate mam co 3 miesiące w kwocie... 300-500zł. dlatego dorabiam na drobnych naprawach aut... i remontach w mieszkaniach. Wiekszosc czasu spedzam w warsztacie ojca pomagając mu.

Cytat:
2005-06-24 18:28:23, Czarek_Rej pisze:
Wiekszosc czasu spedzam w warsztacie ojca pomagając mu.

Za darmo!

Cytat:
2005-06-24 18:28:23, Czarek_Rej pisze:
Jestem na utrzymaniu rodziców... wyplate mam co 3 miesiące w kwocie... 300-500zł. dlatego dorabiam na drobnych naprawach aut... i remontach w mieszkaniach. Wiekszosc czasu spedzam w warsztacie ojca pomagając mu.

A czemu się Piotrk_owi tłumaczysz???
A może Mu żal ..........ściska????

I tak każdy orze jak może,,,,,,,,,,,,,,,jeden lepiej drugi gorzej ,,,,,ważne by kasa była, by za co życ było, a skąd, jakimi sposobami, to już każdego sprawa. Byle skutecznie

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-25 00:52:04 ]

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-25 02:29:49 ]

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-25 02:30:09 ]

ale piotrek poruszył dobry temat - zus i podatki

Cytat:
2005-06-25 00:55:22, Tomek-Mydlowski pisze:
ale piotrek poruszył dobry temat - zus i podatki

Zależy jak do tego tematu podejść...

Ja np. dumny jestem, że Nasz pełen inteligentnych i pracowitych ludzi rząd, zabiera mi 50% zarobków na różne szczytne cele...
1. Dofinansowanie zakładów karnych w siłownie i komputery
2. Nowe samochody dla polityków
3. Nowe domy i apartamenty VIP' ów
4. Komisje śledcze
5. etc...

Serce roście...

Dumny też jestem, że płacę ponad 100% akcyzy za tankowane paliwo, 22% VAT' u za wszelkie możliwe zakupy a także resztę podatków tak pośrednich jak i bezpośrednich.

Z drugiej strony nie zapominam i wdzięczny jestem za to, co dostaję w zamian za swój wkład w rozwój narodowego PKB...
1. Równe drogi
2. Czyste chodniki
3. Zawsze skorą do pomocy służbę zdrowia
4. Sympatycznych i pomocnych stróżów prawa, którzy dbają o to by zawsze ująć tego sk!@#$%^& który już po raz 6 wybija mi szybę w centrum miasta, przy hotelu Mercury o 1 w południe.
5. Ogólne poczucie bezpieczeństwa, gdy idę ulicą np. na zakupy
i tym podobne rzeczy.

Reasumując. W tym kraju, który jest niemalże rajem na ziemi żyje mi się wspaniale. Uwielbiam słuchać co rano, pijąc kawę przed wyjściem do pracy/ na uczelnię jak cudnie rozkwita populacja rodziny Radia Maryja, na czele z moim idolem którego nazwiska nie wymienię

Biorąc powyższe pod rozwagę, dochodzę do wniosku że niezmiernie żal będzie mi wyprowadzić się z tegoż wspaniałego - mlekiem i miodem płynącego - kraju. Żal też będzie mi patrzeć jak wszystko tu obraca się w nicość a ludzie umierając z głodu biją się o kanapkę na ulicy.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2005-06-25 11:28:59, SpeedR pisze:
Zależy jak do tego tematu podejść... Ja np. dumny jestem, że Nasz pełen inteligentnych i pracowitych ludzi rząd, zabiera mi 50% zarobków na różne szczytne cele... 1. Dofinansowanie zakładów karnych w siłownie i komputery 2. Nowe samochody dla polityków 3. Nowe domy i apartamenty VIP' ów 4. Komisje śledcze 5. etc... Serce roście... Dumny też jestem, że płacę ponad 100% akcyzy za tankowane paliwo, 22% VAT' u za wszelkie możliwe zakupy a także resztę podatków tak pośrednich jak i bezpośrednich. Z drugiej strony nie zapominam i wdzięczny jestem za to, co dostaję w zamian za swój wkład w rozwój narodowego PKB... 1. Równe drogi 2. Czyste chodniki 3. Zawsze skorą do pomocy służbę zdrowia 4. Sympatycznych i pomocnych stróżów prawa, którzy dbają o to by zawsze ująć tego sk!@#$%^& który już po raz 6 wybija mi szybę w centrum miasta, przy hotelu Mercury o 1 w południe. 5. Ogólne poczucie bezpieczeństwa, gdy idę ulicą np. na zakupy i tym podobne rzeczy. Reasumując. W tym kraju, który jest niemalże rajem na ziemi żyje mi się wspaniale. Uwielbiam słuchać co rano, pijąc kawę przed wyjściem do pracy/ na uczelnię jak cudnie rozkwita populacja rodziny Radia Maryja, na czele z moim idolem którego nazwiska nie wymienię Biorąc powyższe pod rozwagę, dochodzę do wniosku że niezmiernie żal będzie mi wyprowadzić się z tegoż wspaniałego - mlekiem i miodem płynącego - kraju. Żal też będzie mi patrzeć jak wszystko tu obraca się w nicość a ludzie umierając z głodu biją się o kanapkę na ulicy. Pozdrawiam - SpeedR

I co SpeedR tak to wszystko zostawisz(i jak to mawiał mój kolega) spierdolisz z tego kraju?????
A gdzie Ci będzie lepiej jak nie tutajw tym,,,,,,,,,,,,,,,,,,,RAJU

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-06-25 16:51:11 ]

Cytat:
2005-06-25 16:50:40, Kiniusia pisze:
I co SpeedR tak to wszystko zostawisz ...

Cytat:
... (i jak to mawiał mój kolega) spierdolisz z tego kraju?????

Otórz to

Cytat:
A gdzie Ci będzie lepiej jak nie tutaj w tym,,,,,,,,,,,,,,,,,,,RAJU

Powiedział bym, że... niemalże wszędzie, jednak na dzień dzisiejszy rozważam dwie propozycje.

Pozdrawiam - SpeedR

Wiecie co, miałem okazję rozmawiać ostatnio z gościem, który od kilku lat siedzi w Anglii, zajmuje się m.in. informatyką (w szerokim znaczeniu). Na dzieńdobry nowo zatrudniony pracownik dostaje powyżej 20tys funtów/rok, jak ma szczęście i trafi do dobrej fimy, to zarobki sięgają sporo 30tys. funtów/rok.
Angole to "tłumoki" z kalpkami na oczach, a specjaliści ze wschodu sa w Anglii cenieni.
To co nasz rząd wyprawia, to szkoda gadać. Banda nieudaczników i pieniaczy, a kto za ich wszystkie błedy i potknięcia płaci, zwykli szarzy ludkowie którzy nic nie mają do powiedzenia.
CZarkowi się nie układa z pracą , ale żyć musi. Kombinuje na lewo i prawo, woli status bezrobotnego bo jak znajdzie legalną pracę czy otworzy własny biznes to go podatkami zjedzą i masą niepotrzebnych papierów do wypełnienia.
A, szkoda gadać, już sie wku...em....jak pomyśle o naszych jełopach w rządzie.

Cytat:
2005-06-25 18:09:23, SpeedR pisze:
Powiedział bym, że... niemalże wszędzie, jednak na dzień dzisiejszy rozważam dwie propozycje. Pozdrawiam - SpeedR

To może podaj receptę na to lepsze życie,,,,gdzie ono może być (na priv) bo może i ja wreszcie zacznę poważniej myśleć w temacie,,,,,,,,,,bo dość mam wyrabiania sobie garba w tym kraju.

Jedyne co mogę dodać do dyskusji, to to że pracę trzeba szanować.

Nie wiem jak Kiniusia, ale chyba Ty Speederku, to nie masz za bardzo na co narzekać, co??????

Cytat:
2005-06-27 09:29:29, -JACO- pisze:

I pracownika również.

Cytat:
Jedyne co mogę dodać do dyskusji, to to że pracę trzeba szanować. Nie wiem jak Kiniusia, ale chyba Ty Speederku, to nie masz za bardzo na co narzekać, co??????

Ależ ja bardzo szanuję swoją pracę.
Jestem punktualny, sumienny a swoje obowiązki zawsze staram się wykonywać jak najlepiej.

Poza tym, nie palę za sobą mostów a do obecnej posad zawsze mogę wrócić.

Pozdrawiam - SpeedR

SpeedR kto jak kto ale ty niepowinienes nazekac na nic nawet na sytuacje w naszym kraju

kazdy ma tu prawo narzekac oprocz tych na gorze, taka prawda.

prace szanowac trzeba, to nie ulega w tym kraju dyskusji - mnie ostatnio wywalili z "dorabianego" i juz mi tego dorabianego brakuje - portfel nawet pustką nie świeci, bo debet w nim jest

Cytat:
2005-06-27 19:49:33, Cwikus pisze:
kazdy ma tu prawo narzekac oprocz tych na gorze, taka prawda.

Każdy ma prawo, ale nie każdy powinien

Cytat:

Szczególnie, jak Cię pracodwca nie szanuje...
Jedyna rzecz, która mnie trzyma w tej pracy, to fakt, że jestem "jedynym żywicielem rodziny".
Ale już szukam następnej...
P.

Najlepiej jest w prywatnych firmach... Liczy się tylko kasa...

Trzeba "kombinować" żeby nie zostać wydymanym...