STOŻEK KN warto?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie czy warto kupić stożek KN nowy podobno pasuje do mojego modelu za 170 zł i czy jest to tak wazne czy pasuje czy nie,przeciez to filtr stożkowy a do większych silników też sie nadaje..

Ważny jest rozmiar stożka, tak by ilość zasysanego powietrza była odpowiednia, oraz średnica na wejściu.

do hyundaia

to jest aukcja która mnie zainteresowała napisałem maila do kolesia żeby podal mi model tego stozka i dane

Ja do pączka założyłem Jackiego, i naprawdę jest duża różnica, pomiary na G-Techu znacznie zmalały. Polecam zamontowanie stożka.

Przesadziłem trochę z jego wielkością, ale żadnych negatywnych skutków nie odczułem.

[ wiadomość edytowana przez: MobiaS dnia 2005-08-13 10:13:41 ]

jaka msz średnicę otworu montażowego
i jak go podpiołeś do seryjnej rury jeżeli jest większy to pewnie średnica na wejściu też????
czy taka sama jak w seri pozostała
ps. fajna osłonka jak sie na to patrzysz tak jak na zdjęciu to tego nie widac styropian??

[ wiadomość edytowana przez: gt115pssss dnia 2005-08-13 10:21:41 ]

Ja sie pospieszyłem i źle dobrałem średnicę, ale udało mi sie to zamontować. Nie podam ci tej średnicy, bo ja montowałem stożek pod instalację LPG, czyli jest inna niz jakbym zamiast seryjnej puszki zamontował.

najlepiej to chyba będzie jak sie zdejmie obudowe filtra i zmierzy, i mam jeszcze jedno pytanie?
czy dlugosc przewodu z powietrzem od filtra do kolektora,u mnie zachacza jeszcze o turbine jest wazna,
i jeszcze jedno czy w puszcze znajduje sie jakis czujnik ,po wiem że za nim jak juz idzie do turbiny to jest jakis chyba boschowski
i nie wiem czy nie wyjda z tego jakies jazdy potem

Nie wiem jak to jest w S-coupe, ten czujnik to pewnie przepływomierz i bedzie on działał ze stożkiem. Teoretycznie długoś rury od stozka trzeba wyliczyć, lub dobrać ekperymentalnie. Ja wstawiłem na pałę. W teorii jest tak , cze czym dłuższy układ dolotowy tym większy moment, a czym krótszy tym wększa moc. Spowodowane jest to występowaniem w dolocie zjawisk falowych. Ale w turbo one chyba nie wystepują, więc wg. mnie u ciebie jest bez znaczenia.