MotoNews.pl
12Mazda 323 f (279/0) - PT

Mazda 323 f

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam szanownych samochodziarzy.
Jeżdże nissanę sunny i jestem z niego zadowolony jednak chodzi mi po głowie mazda 323 F r. 94 16.6 16V - będę wdzięczny za jakąkolwiek informacje na jej temat. Sławek K.

i dobrze ci chodzi po głowie gdyz fajne auto kupisz do 15.000zł (rocznik 92-95)

Moj qmpel ma taka tylko bez F 1.8 16V maly zapierdzielacz

Jeśli sięnie myle to Jaro(kolega o którym pisze VDC) ma poprzedni model.. 323GT 18 16v coś pod 140koników.. super auto, i mi osobiście z wszystkich 323 się wlaśnie ta jego najbardziej podoba... a jakby jeszcze to bylo 4x4T... to dopiero lata.. aż milo popatreć. A co do f-ki to w końcu jest to dobry japończyk, więc będziesz zadowolony.

A jak jest z żywotnością silników tych modeli?
Czy warto kupować taką z 200 tys.km na liczniku (I właściciel - emeryt twierdzi że była serwisowana i nigdy nie miał z nią problemów)?

mam Honde 1,6 z 95 roku... jak ją kupowałem miala ponad 200kkm i była jeżdżona nie po emerycu, ale też nie zarżnięta.. przejechalem nią już jakieś 25000 i narazie silnik dziala bez zarzutu i nawet tródno mu zarzucić że przy takim przebiegu stracil coś ze swej dynamiki... Poprostu made in Japan Jeśli auto jest ogólnie zadbane i bylo reguralnie serwisowane to ten przebieg nie powinien stanowić problemu... Nie sugeruj się zabardzo tym co napisalem, sprawdź dobrze to auto, ale wedlóg mnie przebieg nie jest dyskwalifikujący... jeszcze przynajmniej jakieś 150kkm powinna pojeżdzić bez problemu, oczywiście jeśli wszystko jest OK