| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
wojto737 Frontera Warszawa | 2005-07-29 22:11:31 Nie wiem czy dobrze mysle ale moze trzeba je zaprogramowac.Moze odlaczyles akum. i stacila tzw. pamiec.
Sprobuj przy zamknietej szybie wcisnac zamykanie szyby i trzymaj az uslyszysz takie ciche klikniecie,cos jakby przekaznik kliknal (ok.3-4 sec).I tak dla kazdej szyby po kolei. Moze pomoze. A moze tez byc tak ze szyba ma za duzy opor i wlacza sie ustrojstwo ktore zapobiega np.przygnieceniu palcow przes zamykajaca sie szybe. |
zabojad | 2005-07-30 00:53:12 W Nissanie może i jest, tylko Ryba doskonale opanował zatrzymanie domykającej się szyby... |
redi DEADSOUL Kombi MV6 Łódz | 2005-07-30 17:36:38 A ja troche z innej beczki
-ja po zamknięciu samochodu pilotem to zamykają mi sie szyby ale od jakiegoś czasu mam przypadki że albo sie wogule nie zamkną albo prawa sie zamknie do końca poczym otworzy ale na jakieś 3 cm. Pewnie omcia ma dosyć gorąca i parówy w środku
Ale powarznie to za cholere nie moge dojsc co to może być |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2005-08-02 09:37:36 Jeśli programowanie nie pomoże to obawiam się że pozostaje wymiana silniczka w drzwiach lub sprawdzenie instalacji.
A co do samoczynnego otwierania na wybojach to napewno nie ma żadnego czujnika wstrąsowego w mechaniźmie. Rozbierałem swego czasu silniczek, a dokładniej wyjąłem płytkę z elektroniką. Co w środku? - dwa przekaźniki - mikroprocesor - tak tak panowie - dwa czujniki Halla - kilka rezystorów, diod, kondziorów A działa tak w uproszczeniu: po nacisnięciu guziczka procesor podaje sygnał do przekaźnika, jednego lub drugiego w zależności od kierunku szyby. Dwa czujniki Halla w połączeniu z magnesem na ośce silnika informują procesor o ilości obrotów i prędkości oraz o kierunku obracania( po to są dwa) Nie wiem jaki ma sens kierunek obracania ale tak jest napewno. Jeżeli prędkoś spadnie poniżej ustalonej szyba przestaje się przesuwać. Ot i tyle
|