Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() HEVA Senator B 3.0 24V Bydgoszcz | 2003-03-10 13:36:10 Nooo, no :) Witamy w mniej licznym gronie 6-garnkowców :) Komputer da się podłączyć. Kiedyś gdzieś o tym czytałem. Potrzebny jest sam wyświetlacz + przełączniki, wiązki, czujniki.... Niech bardziej biegli się wypowiedzą. |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-03-10 20:44:35 Witam
zakładałem BRE_KOMPA do swojej OMESI 2,0 l więc myślę (nieskromnie) że moge się wypowiadać w tym temacie Oprócz samego BRE-KOMPA Musisz wymienić zegary na te posiadające (takie małe tacho pod linką prędkościomierza)inaczej Będziesz mogł tylko uruchomić zegarek , temperaturkę ( to po zaopatrzeniu się w czujnik temp. taki jak w ASTRZE bez problemu do nabycia w ASO) no i stoperek. Niestety bez wymiany zegarów nie Uruchomisz zurzycie średniego,chwilowego, oraz paliwa w zbiorniku/do ilości kilometrow (przejechanych/pozostających) No i potrzebny bedzie jeszcze wlam do komputera sterującego wtryskami . Jedna Ważna Uwaga niestety nie Licz na to że w OPELKU wszystkie kabelki są przygotowane i wystarczy tylko wpiąc BRE-KOMPA , ja zmieniając zegary od kompa z obrotomierzem musialem nawet ciągnąc dodatkowy przewod od cewki zaplony do obrotomierza ponieważ w wiązce nie było go !!!. No i potrzebny jest jeszcze zespół przełączników do sterowania BRE-KOMPEM chociaż po przestudiowaniu jego budowy można zrobić go samemu( bardzo prosto) I jeszcze jedno ( bez urazy) jeżeli nie Trzymałeś w ręku lutownicy i zagadnienia związane ze znajomością czytania schematow elektrycznych są Ci obce to raczej samemu nie podejmuj się montażu ( możne to przynieść więcej szkody niż pożytku , ale z drugiej strony .....) W każdym razie ja uruchomiłem kompa po 4 godzinach uczciwej roboty i działa OK , a funkcja ilości paliwa w zbiorniku jest naprawdę nie oceniona i nie raz uchroniła mnie przed pchaniem/ganianiem po mieście z kanistrem . Naprawdę warto Pozdrawiam Edmund Dantes |
![]() disel Gliwice | 2003-03-10 21:35:51 czy do mojego 2.3 d tez da sie zalozyc? tak z ciekawosci pytam ![]() |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-03-10 22:30:47 Dać się da ![]() ![]() Pozdrawiam Edmund Dantes |
![]() disel Gliwice | 2003-03-10 22:46:51 a to byl jedyny powod dla ktorego mozna by sie skusic na zalozenie hehhheh mozna wiedziec czemu to sie nie da? |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-03-10 22:55:13 Już wyjaśniam ![]() ![]() Pozdrawiam Edmund Dantes |