Peugeot 206 1,4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jestem "szczęśliwym" posiadaczem Peugeota 206 1,4. Chciałbym zasięgnąć porady u szanownych Forumowiczów jaką instalację LPG założyć do tego auta (niekoniecznie wtrysk gazu ze względu na cenę, chociaż jak trzeba wtrysk musowo, to trudno). Auto jest z 1999 roku, ma silnik o pojemności 1400, 8 zaworów, kolektor dolotowy z tworzywa i wtrysk wielopunktowy. Przebieg nieduży bo 50000km, silnik jest sprawny i spisuje sie bez zarzutów.

Sami fachowcy na tym forum są, a nikt nie miał do czynienia z 206. Nie żartujcie. Na pewno komus trafił się taki samochodzik do zagazowania. Podpowiedzcie coś.

Na Twoim miejscu włożyłbym IV generację, np. BRC Sequent'a.

Dziękuję piter34. Może ktoś jeszcze ma jakieś sugestie. Czekam.

Witam wg. mnie tylko sekwencję IV lub V generacja np. prins, albo jak pisał poprzednik BRC sequent. Ale jak te silniki chodzą na gazie to już musiałby Croma coś skrobnąć.

Witam.
My takie silniki takze robimy na 2 generacji ale na dobrych instalacjach.NP. Landi lub Landi-Renzo .
Tak w ogóle to te silniki nie mają wtrysku sekwencyjnego lecz tzw. lejący. Więc instalacjami 4 generacji na których by te silniki chodziły to może byc własnie BRC SEQENT 24 lub Landi-Renzo OMEGAS. Lub Landi-Renzo IGS.
Jak mam czas to piszę.

pozdro

Jeszcze raz wszystkim dziękuję. Teraz sytuacja mi się troche wyjaśniła. Pozdrawiam.