Oslona na silnik...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W Espero nie ma na srodu oslony na silnik przez co kiedys urwala sie miska olejowa (koszt naprawy ok 800zl).Moje pytanie Czy mozna zamontowac tam jakas oslone ktora bedzie chronial przed podobnymi uszkodzeniami ? np. jak jest w starych modelach audii,caly silnik od spodu jest zabudowany.

Wszystko można... ludzie nawet ponoć na księżyc polecieli. Wogóle to gdzie jeździłeś/z jaką prędkością/po jakich dziurach, że udało Ci się ją urwać?

Nie ja tylko poprzedni wlasciciel (ojciec ;]).Jechal polna droga i wpadl na kamien w dosc sporym dolku.Usluszal mocne boom poczym jechal dalej.Zatrzymal sie dopiero jak zobaczyl lampke olejui i wielka smuge ciagnaca sie za samochodem ;] Od przyszlego tyg. bede jezdzil ta trasa do roboty i wolalbym sie jakos zabezpieczyc przed podobna sytuacja.O 5 rano ,czlowiek zaspany a 800zl za naprawe to dla mnie zdecydowanie za duzo. Dlaczego w innych samochodach sa oslony a espero jest od spodu gole ? Mysle na zaadaptowaniem oslony od audi do esperaka bo chyba oryginalnych nie ma.

a predkosc to ok 45km/h

Hmmm... a ludzkiej drogi nie ma w pobliżu? Bo wiesz... espero to mało terenowy samochód, żeby nie powiedzieć wogóle. Osłony montowane w nowych autach nie służą zabezpieczaniu miski (pomijam terenówki), a raczej zmiejszeniu Cx i szumów podczas jazdy.
Na upartego to możesz zamontować kątowniki, albo wyklepać coś z kawałka blachy wziętej ze złomowiska.

PS. Ciekawym bardzo gościem jesteś

to dobrze ze ciekawym ;D znalazlem firme co wgrywa szybszy soft za 450zl,gdzies pod bydzia.za koronowem.moze jutro sie przejade wybadac sprawe ;]

Zaczyna się

come on piotr_ek przecież to troll i całkiem dobrze mu idzie... LOL

trol

Cytat:
2005-08-03 13:40:42, RAVP pisze:
to dobrze ze ciekawym ;D znalazlem firme co wgrywa szybszy soft za 450zl,gdzies pod bydzia.za koronowem.moze jutro sie przejade wybadac sprawe ;]

szybszy soft do czego?? do samochodu?? to moze lepiej procek zmienic i dodac troche RAMu

Cytat:
2005-08-03 19:35:26, qbaj pisze:
szybszy soft do czego?? do samochodu?? to moze lepiej procek zmienic i dodac troche RAMu

A ile procent mocy da mi sam nowy procek, a ile większy RAM

Cytat:
2005-08-03 19:44:16, Adam4302 pisze:
A ile procent mocy da mi sam nowy procek, a ile większy RAM

Większy ram - dłużej będzie błędy pamiętał. A jak dasz więszky procek to nie zapomnij wiatraka zmienić...

A co do tematu, to podobno w fiacie 125 założyli osłone miski jak Cyrankiewicz w czasie objazdu prototypu ściął miskę na torze testowym FSO.

nom koles mowi ze podlaczaja komp. i zmieniaja soft na "mocniejszy" ale to nie jest chiptuning i kosztuje polowe mniej.Nie wiem ile w tym prawdy wiec jutro podjade i na miejscu wybadam sprawe.

Z silnika 1,5 zamiast 90 KM uzyskasz 95 KM. Oczywiście zapewne dałoby sie uzyskać i 110 KM tylko ciekawe ile podziała taki silnik.

RAVP kup sobie jakieś zajebiste TDI i wsadz chipa to coś wtedy z tego wyjdzie a o espero i chipie to daj spokój bo nic z tego nie będzie tak czy siak, no chyba że się lepiej wtedy poczujesz

Spoko - cip+osłona na silnik + spoilery i jest zajebista terenówka

juz mi ktos mowil ze tdi sie najlepiej kreci.

No to uważamy temat za zamknięty. Mody - do roboty!