Gaśnica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak z ciekawości-Gdzie w MK5 montowana fabrycznie? Co mówią o tym przepisy, zdrowy rozsądek i jak montują ją klubowicze?

Przepisy nic nie mówią, po za tym, że ma być i że ma mieć ważny przegląd.
Warto mieć jednak w kabinie, a nie w bagażniku (chyba, że jest tak zamontowana, że jest dostępna nawet przy max. obłożeniu kufra).
Ktoś kto używał do gaszenia autka w którym byli ludzie, wie że sprawność i montaż są ważne. Ktoś kto nie używał w ogóle zaraz pewnie powie, że szwagier ciotki premiera miał fabrykę gaśnic.

[ wiadomość edytowana przez: Skolmi dnia 2005-08-22 09:05:04 ]

Ja trzymam gaśnicę między fotelem a progiem po stronie kierowcy. Siedzi tam cicho i nie wala się po bagażniku.

Pozdrawiam

a ja pomiędzy fotelem a progiem pasdażera, a to ze względu na to że jak bym trzymał po swojej stronie mogła by wyskoczyć przy mocniejszym hamowaniu i narobić niezłego bigosu umiejscawiając się pod pedałem hamulca

W sumie to może i racja ale jeszcze nigdy mi nie wyskoczyła. Mam 3D i dodatkow trzyma ją cięgno od otwierania tylnej klapy-nie wyjeżdża do tyłu.

Cytat:
2005-08-22 09:30:29, galowy pisze:
a ja pomiędzy fotelem a progiem pasdażera, a to ze względu na to że jak bym trzymał po swojej stronie mogła by wyskoczyć przy mocniejszym hamowaniu i narobić niezłego bigosu umiejscawiając się pod pedałem hamulca

dokładnie tak samo.
jeździła kilka dni obok mnie ale szybko zmieniłem zdania i poszła do pasażera

Dobra namówiliście mnie

A jak koledzy montują w MK5 gaśnicę pod fotelem? Fabrycznie nie mam żadnych uchwytów. Rzeźbię coś sam, ale czy Ford przewidział cóś takowego?