MotoNews.pl

Nie działająca kontrolka temperatury

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
mam problem z czujnikiem temperatury ,cały czas wszkazuje powyżej max dochodzi do samej góry i tak jest przez jakiś czas później zaczyna wskazywać normalnie wystarczy że postoi z 15 min i jak odpalam to jest od nowa tak samo podejżewam ze jest jakies zwarcie gdzieś i to jest przyczyną tylko nie wiem od czego zacząć sprawdzanie może ktoś miał podobne objawy
Pozdrawiam Robss

Aaa przewodzik do czujnika wskaźnikowego. Biało-brązowy. Albo i sam czujniczek.

Pojedz, gdzieś do znajomego mechanika, żeby miał używany czujnik temepratury, niech wstawi i zobaczy jakie są objawy. To jest najtańszy sposób. musisz zacząć od sprawdzenia czujnika temperatury. Czyba jest drogi.

Sprawdz całe połączenie, najlepiej miernikiem.

elektryj wie jak to zrobić

Nie jest. Ale z obawy przed kolejną druzgocącą krytyką się powstrzymam.

Witam i dzięki za pospowiedzi ale to nie jest czujnik zakaładałem chyba ze 4 czujniki i dzieje sie to samo podejrzewam że to jest gdzieś na instalacji tylko gdzie hm pytanie

som różne czujniki w zależnośći od rocznika i silnika. Ja zakładałek=m kilka i lipa. Dopiero w serwisie mi powiedzieli jaki (100PLN) ma być. Swojego jeszcze nie zmieniłem, ale może to być również sam wskaźnik. U mnie wskakuje po 5 min na czerwone pole i tak jeźdźę całyczas. Wodę zagotowałem juź chyba ze 4 razy bo mi się wypiął wentylator

czujnik temperatury --- w hurtowni zapłaciłam 14 zł--
i po problemie
Sadekk

Cytat:
2005-07-26 19:41:27, maksimus21 pisze:
elektryj wie jak to zrobić

Hiehie, no fakt

Robss, podjedź dzisiaj na spocik, to Ci się wszytko pokaże gdzie, co i jak. Tylko się przypomnij!!