Jak wyjąć schowek z konsoli ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Wiem, wiem - pytanie jest banalne, ale łapska mam siakieś niedelikatne i nerwowy ostatnio jestem - boję się, że coś rozwalę przy próbie demontażu "po omacku" i "na wyczucie" - Podajcie mi proszę sposób, jak bezboleśnie wyjąć ten schowek nie demolując przy okazji połowy samochodu. Chcę zainstalować na jego miejscu zmieniarkę CD. Z góry dzięki.

[ wiadomość edytowana przez: SlawekH dnia 2005-08-04 15:49:50 ]

osłona drążka zmiany biegów jest na "wcisk",podważasz od trony podłokietnika i ostrożnie wysuwasz ją razem z "widełkami zachodzącymi na konsolę. pod tymi widełkami ukryte są śrubki od tego schowka, odkręcasz i jest twój.

najpierw zdejmujesz czarna maskownice ta do ktorej przyczepiony jest mieszek zmiany biegow..zaczynasz od tylu tzn od tego konca w okolicach dzwigni recznego..po prostu lapiesz za krawedz i podnosisz..jak juz to masz w rece to zobaczysz ze przy popielniczce sa dwie stuby wkrecone pionowo..wykrec je a nastepnie kolejne 4 sruby wkrecone poziomo juz bezposrednio trzymajace ten schowek..jest to pomyslane tak ze zeby wyjac schowek musisz najpier wyjac modul z popielniczka i zapalniczka..i dlatego odkrecasz az 6 srub..jak juz wyjmiesz popielniczke to ze schowkiem nie ma problemu..swoja droga nie boisz sie ze zmieniarka bedzie kusila zlodziei?? to jakis model balupunkta? jak zamontujesz to pstryknij prosze fotki tez kiedys o tym myslalem ale zdecydowalem sie na wersje do bagaznika..bo po pierwsze nie widac po drugie ma mechanizm plywajacy zamiast bufora pamieci i jeszcze sie nie zdarzylo zeby zgubila sciezke

mam nadzieje ze pomoglem...powodzenia

Dzięki za podpowiedzi. Będę próbował.

@Qbaj:
Jeśli chodzi o zmieniarkę to nie jest to Blaupunkt tylko Philips RC047 (radioodtwarzacz mam też Philipsa) i mówiąc szczerze, podobnie jak Ty mam obawy, czy nie będzie ona kusić złodziejstwa. Mam możliwość jej kupienia i chcę przymierzyć, zobaczyć jak wygląda i jak gra w porównaniu z Philipsem "bagażnikowym" DC 022 (którego mam obecnie). Szczerze mówiąc to głównie kusi mnie spodziewany efektowny wygląd konsoli po montażu CD, ale z drugiej strony martwi mnie wizja wybitej szyby i wybebeszonej deski . Sam nie wiem ... Zobaczymy.

[ wiadomość edytowana przez: SlawekH dnia 2005-08-04 17:20:42 ]

myslimy widac tymi samymi kategoriami ja tez chetnie wsadzilbym taka zmieniarke wlasnie ze wzgledu na wyglad..swego czasu myslalem tez o 2DINowym radiu bo u nas po pewnych przerobkach i przeniesieniu panelu regulacji nawiewu w miejsce wneki pod radiem moznaby takie cacko zamontowac choc nie jest to latwe..ale coz z tego..mieszkam w wawie i raczej dlugo bym sie tym nie nacieszyl..zreszta rowniez ze wzgledow estetycznych mam oryginale radio daewoo akf 0827rr ktore nie jest hi-end'owym sprzetem ale za to idealnie pasuje do stylistyki kokpitu espero lacznie z identycznym kolorem podswietlenia..ma stosunkowo duza moc (4x35 o ile pamietam) rds i miekka mechanike magnetofonu i calkiem dobrze wspolpracuje z seryjnymi glosnikami i zmieniarka daewoo..a po zainstalowaniu jeszcze zestawu glosnomowiacego razem ze specjalna konsola i puszczeniu go przez glosniki przednie jestem w ogole bardzo zadowolony
i do tego nie stresuje sie tym ze mi radio ukradna