Swiece MV6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie pomozcie bo juz sam naprawde nie wiem, jakie swiece ida do MV6?????Jeszcze nie rozbieralem ale chcialem wczesniej zasiegnac informacji, niestety byly one skrajnie rozne.
w serwisie powiedzieli 2 elektrodowe
moj znajomy mechanik 3 elektrodowe
gosc w sklepie powiedzial ze do gazu tylko jedno elektrodowe

Wiec juz sam nie wiem(jutro bede musial rozebrac bestie )

Pozdro

Mv6

Nie ma specjalnych świec do gazu tylko to są chwyty reklamowe (takie jest zdanie większości gazowników), ważne aby były w idealnym stanie technicznym.
Ja osobiście polecam NGK V-line, naprawdę solidne świeczki w nie jednym aucie się sprawdziły, dobre też są BRISKI PREMIUM z centralną elektrodą ale z ich jakością jest różnie zależy jak trafisz (raz odłamała mi się elektroda ale przy bardzo ekstremalnej jeździe ), pochlebną opinię słyszałem też o naszych ISKRA-ch

Zmienialem swiece w tym tygodniu. Sprawa dosc skomplikowana w V6 bo trzeba demontowac listwe wtryskowa. Ja poleglem i pojechalem do ASO. Zaplacilem 120 zl.

Swiece GM dwuelektrodowe. Auto po zmianie swiec zrywa asfalt

Z gazem to nie wiem ale benz. to dwu-elektrodowe GM odpowiednik FLR8LDCU (chyba dobrze pamiętam?)
Wymiana na bardzo lekkim gazie (jeden żywiec ) - ok. 30 min: jedna strona to łatwo, z drugiej listwa - ale w sumie nic poważnego.
Przydał się długi klucz z przegubem.

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Ja osobiście słyszę same superlatywy o świecach NGK , V - Line.
Tu masz typ świec NGK do twojego samochodu.
http://www.ngkntk.de/pages/gb/ngk/index.html?PHPSESSID=859fd81a867ab9daa9f0814790fd4faf
Pozdrawiam

ok, dzieki bardzo za informacje. kupilem w koncu jednoelektrodowe bo tak mi zalecil mechanik(do gazu ponoc najlepsze) no nic zobazcymy jak bestia zareaguje:)