PRZEKAŹNIKI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktoś ma pojecie do czego są te przekaźniki ??

zółty pewnie do oświetlenia, ale nie wiem czy do mk7 pasi, bo podobno jakiś dłuższy jest

na dwoch zdjeciach skrzynek , w jednym miejscu jest raz zielony a raz żółty przkażnik ??

[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/4035/skrzynnka23tr.jpg">[/IMG][IMG]http://img348.imageshack.us/img348/5987/skrzynnka1gl.jpg">[/IMG][IMG]http://img236.imageshack.us/img236/6994/przekazniki0054xw.jpg">[/IMG]]przekazniki[/URL]
]skrzynka 1[/URL]]skrzynka 2[/URL]

ten żółty to jest chyba do puźnenia oświetlenia . ale do mojego mk7 nie pasi,bo ja musze miec 5 nóżek, a w tym są 4ry, i ni działa nistety

a reszte to nie wiem,
może kturyś jest do regulacji predkosci wycieraczek w mk6??

jak przekażniki to wałkowac do końca,

może mi jeszcze tu pomorzecie ???

Cytat:
2005-08-11 20:17:24, PEST pisze:
jak przekażniki to wałkowac do końca, może mi jeszcze tu pomorzecie ???

Powoluśku. Daj Forumowiczom czas na odpowiedź. Pospiech najgorszym doradcą. I na przyszłość zmniejszaj fotki do 800x600

na takim zoomie totrudno powiedziec.Duze te przekazniki czy male .w mkIV bile sa od swiatel.Sa dwa jeden od mijania(z ktorym mam caly czas problem.jade sobie a tu nagle ciemnosc widze no to po hantlach i otwieram maske,ruszam przekaznikiem i jade dalej) a drugi jest od drogowych. Reszty nieznam

nie spieszy mi sie ,

jestem tu w sumie nowy, wiec dopiero sie ucze wklejac zdjęcia, no i po kilku prubach mi sie udało

ok, nie wiedziałem ze 1,2 MPix wyjdzie aż tak, ale to w sumie rozdzilczośc mjego ekranu

i mam pytanko,
dokladnie który to jest od tych świateł, jednych i drugich

prosze kolorami,

a wymiary, sześciany o ściankach ok 2cm

nie wiem do czego są te o które pytasz bo jeszcze mi się nie spsuły, wiem za to od czego jest ten brązowy pod spodem, jak ja go czasem nienawidzę

sory nizej napisalem bile chodzilo mi o biale sa od swiatel ale jak mam MKIV

Ten zielony bym bardzo chętnie widział u siebie. Wprawdzie jest on akurat od świateł do jazdy dziennej, ale do elektrycznych szybek by mi podszedł (jak sądze) musiał bym go jeszcze od spodu zoabaczyć... Może chcesz sprzedać

NIebieski tez światła do jazdy dziennej. Przekaźnik typu C. I do szybek tez pewnie by pasował ::

żółty - alarm lub przekaźnik utrzymywania wspomagania zamieninie. Co jeszcze ale nie wiem co to jest pisze przełącznik IMHIBITOR

czrany - zapłon

biały - światło do jazdy dziennej typ B lub światło drogowe typ H, zamiennie (niby, ale w B i w H sa inaczej nóżki) numer ten sam.

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: MasterCheat dnia 2005-08-11 20:43:23 ]

jak przeczytałem drugi raz to sie zczaiłem ze pile to białe

dziki

/ tzn dzięki

a ten brązowy ???

eres, pisz

u mnie brazowy z napisem KE jest od pompy paliwa

piep... przekaznik od piep... pompy paliwa ile ja się z nim nawalczyłem

WIĘC

postudiowałem troszke i sie dowiedziałem ze przekaznik "A" moze byc uzyty jako przekaźnik do ABSu jaki i jako przekaźnik do podgrzewania szyb

to jest tylko przykład

wiec , jeden przekaźnik ma bardzo dużo zastosowań

może to na tyle, pójde już spać

pozdrawiam
PEST

No dobra ppowiem jak jest w MK7,

te umieszczone w skrzynce to
- czarny to szybki elekryczne,
- żólty duży w większosci opóźnienie oświetlewnia wewnątrz,
- czerwony do interwału czasowego wycieraczek szyby przedniej ( ale bez interwału też ma taką wielkosć ),
- siwy duży to pompa poliwa

Witam
Mogę pomóc tylko takim schematem:

pozdrawiam
Arturek