Moja Lantarka :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wkońcu przyszła pora na zmiany stylistyczne w moim aucie Wcześniej auto zostało doprowadzone do stanu używalności mechanicznej, nowe tarcze, klocki, piasty (przód i tył), zmienione zawieszenie sprężyny HR + amorki KONI SPORT, wymienione łączniki stabilizatorów, oraz kilka innych drobiazgów niektóre z przymusu jak np. nagrzewnica.
Auto na poczatku sezonu doczekało się felg MAK StreetFighter w rozmiarze 15cali + oponki 195/50
oraz nowego poszycia deski rozdzielczej
z zewnątrz doszły jeszcze nowe zderzaki przód, tył i progi.

Poniżej kilka fotek:

Wewnątrz...
jeszcze nie wykończone - brakuje schowka i kilku drobiazgów

Zewnątrz...

Plany co do zmian jeszcze są, ale zobaczymy kiedy przyjdzie czas na ich wykonanie

Chętnie wysłucham wszystkich opinii jak sie podoba ...

[ wiadomość edytowana przez: Oddi dnia 2005-07-31 17:20:40 ]

bardzo ładnie wyszło good job nice shit czy jak to tam amerykańce mówią

tak jak pisałem na gg jeszcze IC tam jest potrzebne z przodu

zeje..sta!!!! naprawde!! oplacalo CI sie czekac na to cudo... deska tez kozak

śuper chruper,
przód to tak mi się podoba że chetnie taki sam widzę u siebie,
jakiś intercooler będzie grany w pzyszłosci
i od razu pytania czy zderzak to przeróbka na bazie seryjnego.
czy dodane elementy są od hondy civic lub mitsuby,
ile to kosztuje z pomalowaniem??? +tył zderzak,
i ta deska w środku też $$$,(czy sie nagrzewa)?? mocno czy mniej ni z seria,
co do felg 15 to cie rozumiem (dziury) a szkoda 17w sam raz,
a brakuje mi z tylu podwójnego wydechu po bokach,
ciesze sie że to jeżdzi po wawiei moge stwierdzic że nie ma lepiej stuningowanego hyundaia (nie licząc coupe) w Warszawie
spoko

wyraze sie krotko zwiezle i na temat,
Zajefajna nie powiem podoba mi sie, fajna ta deska ogolnie wykonales kawal dobrej roboty.
Gratuluje

Dziękuje wszystkim bardzo za miłe słowa

Co do felg to były 16' niestety komuś się bardzo spodobały felgi i po 8h użytkowania pozbyłem się nowych felg ....
I na szybko trzeba było coś kupić, ubezpieczalnia nie paliła się do wypłacenia kasy a jeździć potrzebowałem dlatego była decyzje że biore 15'
Ale już od dłuższego czasu chodzi za mną zmiana felg tak więc na przyszły sezon powinny już być 16 lub 17

Co do wydechu będzie na jedną strone, z tłumikiem typu Mugen, nawet zderzak tak jest przygotowany.
Pozostaje teraz poczekać na decyzje czy Lantra zostaje u mnie na dłużej czy nie bo z tym wiążą się ewentualnie dalsze plany.

Co do kosztów, to deska jest pokryta flokiem i standartowy koszt flokowania to 450zł + koszt wyjęcia deski rozdzielczej, lub zrobienia tego we własnym zakresie.

Zderzaki to godziny pracy ... i troche $$ ale w pewnym momencie już przestałem liczyć co by się nie denerwować
Przedni zderzak to wzór z innego autka zapożyczony od tuningowców z za oceanu.
Tylni w sumie też tyle tylko że od początku nasza zabawa.
Progi do nasza koncepcja do Fabii mojej dziewczyny, jednak tak mi się spodobały jak je przyłożyłem do Lantry, że zostawiłem naszemu blacharzowi do dopasowania.

Najbliższe plany związane z Lantrą to kilka spraw servisowych, rozrząd, pozostałe paski, sprawdzić czy nie pojawiły się gdzieś luzy w zawieszeniu... itd. A dopiero później będą kolejne modyfikacje napewno szykuje się na wydech i na zmiane foteli (seryjne są tragiczne).

Pozdrawiam

Cytat:
Co do felg to były 16' niestety komuś się bardzo spodobały felgi i po 8h użytkowania pozbyłem się nowych felg

no niestety to jest ten ból mnie też zawsze korciły większe fele ale..kurcze praktycznie wszedzie trzeba stawiac fure na strzezonym parkingu bo i w centrum mozna je stracic. takie czasy. i zadne sruby zabezpieczajace nie pomoga.

Ale fura pierwsza klasa. Widac ze sporo czasu pieniedzy pochlonelo to auto. Ale warto bylo Az mnie gula sciska tez bym tak chcial..

Cytat:
na zmiane foteli (seryjne są tragiczne).

oj tam zaraz tragiczne , wypada się z nich na zakrętach ,ale żeby odrazu tragiczne.. no i troszkę się wysoko siedzi, nie to co w starszych civic-ach ach... na glebie..

[ wiadomość edytowana przez: BANDITTO dnia 2005-07-31 23:37:55 ]

super samochodzik naprawde wyroznia sie w tlumie.....

prezentuje sie ladnie
teraz pod maske powinien powedrowac 2.0T

szczegolnie super wyglada deska obszyta materialem

gdzie mozna kupic taki material ?
kupuje sie pod konkretny model ?

bardzo ladne fajnie wyglada jest super

pozdro

elegancka tez bardzo mi sie podoba a ten zderzak z przodu jest miodzio

Bez kitu,zajebista!!! Patrze ze mamy podobny gust bo tez zamierzam w przyszlosci podobne zderzaki zamontowac A ten sprzodu nie jest przypadkiem od civic'a?
pzdr!

respect, sporo pracy i $$$ i bardzo przyjemny efekt jedno ale IMHO przedni zderzak odrobine za bardzo pojechany ale jak ktoś pisał az sie prosi IC flokowanie bajka wyedytowałem zdjęcie zeby lepiej sie przyjżec no pozamiatane... cacko

Cytat:
gdzie mozna kupic taki material ? kupuje sie pod konkretny model ?

deska nie jest obszyta tylko pokryta flokiem. Są to drobinki materiału naniesione na deske za pomoca pistoletu.
Można sobie wybrac rodzaj floku (materiału - krótki / długi włos oraz kolor)
Przede wszystkim nic się nie odbija w przedniej szybie.
gt115pssss - nie nagrzewa się

co do IC - to tak jak już pisałem najwięcej zależy od tego jak długo Lantra zostanie ze mną, ale takie były plany.

Banditto - zmiana foteli to mus !! jestem załamany seryjnymi

Cytat:
Banditto - zmiana foteli to mus !! jestem załamany seryjnymi

wiem to była tylko taka ironia..fotele tragedia.

eno fajnie z ta deska, ja tez myslalem ze to sie obszywa..
nie myslalem ze to sie nanosi na deske

myyyyhyyy, fajna maszyna, jak na lantrę, którą można łatwo zepsuć wyszło super, no może bym skrócił lekko przedni zderzak o odrobinę pługu a przynajmniej dorzucił jakieś progi, żeby wyrównać z przodem (byle nie jakieś barokowe )
No i jeszcze jedna sprawa, o którą o dziwo nikt nie pyta
Chromowane ramki do zegarów - fantastyczne!!!
Ile, gdzie i jak mierzyłeś (może wysyłałeś pocztą?)
Z tego co mi wiadomo to jest facio na allegro co robi takie rzeczy didobmw czy jakoś tak, ale prosił o przesłanie do niego w celu pomiarów i wykonania za jakieś 6 dych.
Chętnie bym to zrobił ale nie umiem wysyłać pocztą takich rzeczy... czy mam iść do panienki z okienka i powiedzieć chce wysłać to tam i proszę zapakować? i czy nie wróci do mnie w kawałkach...

[ wiadomość edytowana przez: BOR dnia 2005-08-04 08:59:26 ]

[ wiadomość edytowana przez: BOR dnia 2005-08-04 09:00:00 ]

koniecznie anne prgi aby wyrownac z przodem....

Jak mozesz to napisz jak i gdzie dokladnie sie robi tego floka na desce bo zajefajnie to wyglada . i oczywiscie przyblizony koszt tego .

Przecież Oddi napisał że cztery i pół stówy.
Szczerze powiedziawszy trochę drogawo (trochę? )

Trzeba przyznac ze lanterka ladnie dlubnieta , jedynie cos przedni zderzak nie do konca mi pasi..ale to juz jak kto woli

Mozna sobie prysnac deske tym specyfikem ale w innym kolorze??

Ładnie, ładnie, zmień kierunki boczne na białe i wieksze felgi. Środek super, jeżeli dojdą kubełki to bedzie git. Pozdrawiam