Tylne lampy M3 E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jest jakis sposob, aby tanim kosztem zlikwidowac pomarańczowy pasek kierunkowskazu w tylnich lampach w e36 ??
Pomyslalem aby nakleic biala tasme zakrywajaca pasek kierunkowskazow i bialego kawalka swiatel cofania. Efekt byl fajny, z daleka lampy wygladaly jak m3 czyli z bialym kierunkowskazem, lecz podczas wlaczenia kierunkowskazu byla slabsza widocznosc swiecenia , czy jest jakis sposob inny aby wykonac cos podobnego ?? w gre nie wchodzi przyciemnianie tego paska na czarno bo wtedy lampy wygladaja jakby ktos pedzlem je malowal( juz lepsze sa cale czerwone ) Jesli ktos ma glowe jak wykonac trick , albo juz cos wykabinowal niech przedstawi swoj pomysl.

PS: Nowe lampy m3 strasznie drogie od 350-400 zł za 2 sztuki a o clear juz nie wspomne okolo 640 zł ( z pewnoscia 100x ladniejsze niz LEXUS )

pomysłów nie mam i nie sądzę aby takie były - oprócz oczywiście tej ciemnej tandety którą niektórzy mają (ciemna taśma , farba)

U mojego znajomego jest komplet całytch lamp do e36 sedan z białym kierunkiem za 299zł - też mam zamiar kupić

powodzenia w wymyślaniu sposobów - ale chyba pozostaje tylko kupno

Cytat:
2005-07-24 01:03:48, zdunekm pisze:
w gre nie wchodzi przyciemnianie tego paska na czarno bo wtedy lampy wygladaja jakby ktos pedzlem je malowal

jak sie ma w miare pewna reke i nie porobi sie zaciekow to wyglada lepiej niz z pomaranczowymi (z bliska tez)

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-07-24 02:41:54 ]

Cytat:
2005-07-24 02:41:08, tolo84 pisze:
jak sie ma w miare pewna reke i nie porobi sie zaciekow to wyglada lepiej niz z pomaranczowymi (z bliska tez) [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-07-24 02:41:54 ]

Z pewnoscia jak nie pedzlem zostaly pomalowane to wygladaja lepiej niz pomaranczowe, lecz w przypadku jasnego koloru auta i tak wyglada to okropnie jak ktos ma ciemny kolor to pasuj e.

Cytat:
2005-07-24 12:01:58, zdunekm pisze:
Z pewnoscia jak nie pedzlem zostaly pomalowane to wygladaja lepiej niz pomaranczowe, lecz w przypadku jasnego koloru auta i tak wyglada to okropnie jak ktos ma ciemny kolor to pasuj e.

tu sie zgadzam ze tylko do ciemnego lakieru pasuje takie cos ale niestety pomaranczowych kierunkow nie rozjasnisz

Jak bedziecie kupować inne lampy do swoich aut to sprawdzcie uklad pinow we wtyczkach bo są różne i potem moze np komp błąd wyświetlać.. Oczywiście mozna to potem przerobić ale to robota dodatkowa itp.$

Takie lampy sa ciekawe i bardzo ciezko dostepne.

Cytat:
2005-07-24 17:21:00, tresor123 pisze:
Jak bedziecie kupować inne lampy do swoich aut to sprawdzcie uklad pinow we wtyczkach bo są różne i potem moze np komp błąd wyświetlać.. Oczywiście mozna to potem przerobić ale to robota dodatkowa itp.$

to zaden problem nie trzeba byc nawet elektrykiem a przy wiekoszosci lamp nowych jest nawet instrukcja jak polaczyc zeby lampa sie nadawala do samochodow z check control.

Cytat:
2005-07-24 20:22:55, zdunekm pisze:
Takie lampy sa ciekawe i bardzo ciezko dostepne.

żaden problem, pisałem parę dni temu jak ja to zrobiłem w temacie Ale pogoda, kup spray do lamp czerwony, z dalszej odległosci psikaj na lampy, żadnych zacieków, odbarwień, reflektor cały jest czerwony, wygląda naprawdę ekstra, a co najważniejsze, kierukowasaz pomalowany na czerwono miga na pomarańczowo.

PS: Mam zdjęcia ale jeszcze w aparacie(nie moim), jak już będę mieć na kompe to je wstawie... pzdr

Zauwazylem na allegro aukcje z takim bajerkiem:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59026193

a oto efekt tego, nawet ciekawie wyglada:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58915436

Cytat:
2005-07-31 13:23:17, zdunekm pisze:
Zauwazylem na allegro aukcje z takim bajerkiem: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59026193 a oto efekt tego, nawet ciekawie wyglada: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58915436

to juz pomalowane sprayem 100 razy lepiej wygladaja ;]

Cytat:
to juz pomalowane sprayem 100 razy lepiej wygladaja

zdecydowanie

ok. ja niestety mam wiesniackie czarne lampy i chce je zmienic na m3 ( czerwone+ biały kierunek)

zadne lexusy spreje folie i inne dzikie weze. moze nie tanio ale pewnie!!!
Pozatym te folie sa beznadziejne, wole miec juz czarne "wiesniackie lampy"

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-08-03 23:06:49 ]

Cytat:
2005-08-03 22:51:56, Batman333 pisze:
ok. ja niestety mam wiesniackie czarne lampy i chce je zmienic na m3 ( czerwone+ biały kierunek) zadne lexusy spreje folie i inne dzikie weze. moze nie tanio ale pewnie!!! Pozatym te folie sa beznadziejne, wole miec juz czarne "wiesniackie lampy" [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-08-03 23:06:49 ]

Ja pokusilem sie na folie ktora zobaczylem na allegro. Efekt jest swietny mam normalnie lampy jak z modelu m3, a co najwazniejsze jasnosc swiecenia kierunku jest widoczna , nie to co w przypadku zaspreyowania lamp na czarno.

PS: tani koszt 26 Pln noi oryginalne lampy BMW a nie 350 PLn za podrobki DEPO czy ajkies inne z bialym kierunkiem

Takie folie światłoprzepuszczalne można kupić w hurtowni foli i paltików, cena 15zł za arkusz o wymiarach 130x100cm. A jeśli chodzi o te lampy depo to są bardzo dobrze wykonane i nie odbiegają w niczym od oryginałów.

Cytat:
2005-08-04 14:58:24, zdunekm pisze:
Ja pokusilem sie na folie ktora zobaczylem na allegro. Efekt jest swietny mam normalnie lampy jak z modelu m3, a co najwazniejsze jasnosc swiecenia kierunku jest widoczna , nie to co w przypadku zaspreyowania lamp na czarno. PS: tani koszt 26 Pln noi oryginalne lampy BMW a nie 350 PLn za podrobki DEPO czy ajkies inne z bialym kierunkiem

twoim zdaniem to wyglada swietnie????????

przeciez to tragedia i jeszcze te bomble na wytloczonych napisach na lampie!!

a tak w ogole to widziales jak swieci migacz przyciemniony sprayem ??

Cytat:
2005-08-04 14:58:24, zdunekm pisze:
a co najwazniejsze jasnosc swiecenia kierunku jest widoczna , nie to co w przypadku zaspreyowania lamp na czarno.

ja osobiście mam psiknięte sprayem lampy na czerwono i moim zdaniem efekt jest rewelacyjny, warunek to dwie identyczne lampy bo ja niestety mam jedną bardziej "brudną". Jeżeli masz folię taka jak Tolo pokazał, to weź przestań. Wolę spray, którego praktycznie nie widac jak jest połozony, klosz czerwony cały a kierunek miga na pomarańczowo, niz jakies taśmexy, które widac pewnie z kilometra... pzdr

Cytat:
2005-08-04 15:27:21, Jeztom pisze:
niz jakies taśmexy, które widac pewnie z kilometra... pzdr

z daleka tez sie rzuca w oczy i brzydko wyglada:

Cytat:
2005-08-04 16:27:53, tolo84 pisze:
z daleka tez sie rzuca w oczy i brzydko wyglada:

Tolo a co tam zamazałeś na fotce...?

Cytat:
2005-08-04 16:52:42, Jeztom pisze:
Tolo a co tam zamazałeś na fotce...?

nic nie robilem z ta fotka, taka na allegro byla ;]