Bad look w 125

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kto miałby jakiś pomysł na zrobienie bad looka w 125. Zastanawiam się jak to zrobić, może z innej fury by coś podeszło. Jak macie jakieś pomysły dajcie znać

Kwestia gustu, ale ja osobiście uważam że 125p nie jest modelem stworzonym do tiuninku zewnętrznego, a już nie wyobrażam sobie żebyś zrobił ''złe spojrzenie'' które by pasowało do tego auta. Moim zdaniem dużo lepszy efekt osiągniesz jeśłi przywrócisz autu wygląd taki jakim został stworzony w fabryce. Wtedy dużo więcej ludzi zwróci na Twój samochód uwagę, a na pewno nie wzbudzi on szyderczego uśmiech na jaki możesz ewentualnie narazić się robiąc kontrowersyjny tiunink zewnętrzny. Ale to jest oczywiście moje prywatne zdanie. pozdrawiam

Cytat:
2004-05-13 09:06:30, Onix pisze:
Kto miałby jakiś pomysł na zrobienie bad looka w 125. Zastanawiam się jak to zrobić, może z innej fury by coś podeszło. Jak macie jakieś pomysły dajcie znać

nie wyobrażam sobie złego spojrzenia w fiaciorze

widzialem pare bedlukow w fiatach i wszystkie wygladaly doprawdy strasznie. byly bad i look tez byl fatalny.

Fajnym sposoben zrobienia w fiacie bandzioroskiego przodu jest usuniecie zderzaka. Sam bym to zrobil, ale wtedy nie moglbym startowac w rajdach.

Cytat:

W teori wykonalne, w praktyce za dużo roboty...

Maski nie przedłużysz "tak po prostu" bo po otwarciu wbije ci sie w chłodnicę....
Zatem trzeba dać zawiasy po zrugiej stronie...
Zatem trzeba zamek przestawic na przód.
No i oczywiście trza by wzmocnić mocowanie nowych zawiasów...

Jak widzisz za dużo roboty, a i efekt może być rózny...

jak dla mnie to kant wyglada najlepiej z kompletem zderzakow w ladnych zadbanych chromach i w ognistej czerwieni (byla kiedys czerwona corso w ofercie renolaków) - i to najlepsze wydanie jest kanta a nie jakies tam bed luki...

ladny lakierek na budzie, dopracowane wszystkie szczegoly i robilby wrazenie ze hoho... ale to tylko moje zdanie

Cytat:
2004-05-13 10:17:27, robreg pisze:
... ale to tylko moje zdanie

O nie to nie jest tylko Twoje zdanie ale moje też i welu , wielu innych

Jak dla mnie bad look we fiacie to pomylka. Juz lepiej jak komus sie nudzi pokombinowac i wstawic soczewkowe lampy od bmw albo cos w tym stylu.

Cytat:
2004-05-13 10:23:21, fiacior125 pisze:
Jak dla mnie bad look we fiacie to pomylka. Juz lepiej jak komus sie nudzi pokombinowac i wstawic soczewkowe lampy od bmw albo cos w tym stylu.

o to jest pomysł niech bi-xenony sobie ktoś zapoda , ale to jak bedzie mu się wyjątkowo bardzo nudziło

Nie chodzi mi o ksenony, ale o soczewkowe okragle lampy montowane chyba w bmw e30. Sa podobnej wielkosci, takze napewno daloby sie je jakos wpasowac,a efekt bylby napewno duzo lepszy niz jakis tam bad look. Albo pokombinowac cos na wzor bmw serii 5 z pozycjami dookola reflektora.

Cytat:
2004-05-13 10:30:50, fiacior125 pisze:
Nie chodzi mi o ksenony, ale o soczewkowe okragle lampy montowane chyba w bmw e30. Sa podobnej wielkosci, takze napewno daloby sie je jakos wpasowac,a efekt bylby napewno duzo lepszy niz jakis tam bad look. Albo pokombinowac cos na wzor bmw serii 5 z pozycjami dookola reflektora.

Okrągłe soczewki ze starszych BMW pasują praktycznie idealnie...
Miałem okazję widzieć fiata z tymi lampami - b.fajny efekt z włąszcza z ich czarną wersją... nawet miałem sobie założyć, ale qmpel miał na stanie tylko połowę lamp (chyba prawą ) więc nic z tego nie wyszło...

bad look bad lookiem ale jakbym dorwał Xenonki które średnicą by pasowały i były w miare neutralne z wyglądu (żeby z 20metrów wyglądał jak bez przeróbek) tobym założył...
za często jeździłem w nocy i nic w krótkich nie widziałem (nowe wkłady i żarówki 95/100W ) - trzeba dbać o oczy

do xenonow musisz miec wysokociśnieniowy automatyczny spryskiwacz reflektorow z czujnikiem

Cytat:
2004-05-13 15:13:16, SPAjK pisze:
do xenonow musisz miec wysokociśnieniowy automatyczny spryskiwacz reflektorow z czujnikiem

odpowietrzone lusterka i jeszcze parę bajerów

spryskiwacz sprysakiwaczem choc jest to takze wazna sprawa, ale zyroskopowy uklad poziomowania swiatel to dopiero jest wyzwanie... wymagany jest przez przepisy przy instalacji xenonowych swiatel jako mijania.

Cytat:

Ja bym Ci to odradzał. Fiacik z czymś takim nie będzie wyglądał groźnie, tylko żałośnie. To co ogląda się w GT, nie pasuje do takich klasycznych nadwozi jakie ma Fiat 125. Poza tym auto nie musi mieć kompletnej listy popularnych modyfikacji żeby było ładne. Musi mieś własny styl

Cytat:
2004-05-13 15:25:22, -Wilu- pisze:
..... Poza tym auto nie musi mieć kompletnej listy popularnych modyfikacji żeby było ładne. Musi mieś własny styl

i to jest płęta. Ja proponuję styl co sie nazywa ORYGINAŁ

Cytat:
2004-05-13 15:16:13, Momik pisze:
Cytat:
2004-05-13 15:13:16, SPAjK pisze:

odpowietrzone lusterka i jeszcze parę bajerów

momik, czy ty czasem jestes pooowazny?

Popieram w.g mnie orginalny DF najpiękniejszy .