Nowa karoseria-koszty rejestracji i inne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jakie są koszty rejestracji jak bym założył nową karoserie z mk6 z 94r.zielony do czerwonej kombicy z 91r. Zielony nie jest zarej. w Polsce. silniki są takie same tj. w czerwonym 1.8d a w zielonym 1.8td z inter. Zielonego chciałem zarej. ale pękł mi pasek i koszty naprawy będą koł tysiąca. do tego rejestracja i przerobienie kiery bo to anglik. Więc mam plan żeby do zielonego wsadzić co trzeba łącznie z częściami silnika a reszte sprzedać. Tylko jak to sie ma do przepisów? można jeździć na papierach kombicy? co trzeba zrobić?
ps.Rozumiecie o co chodzi?

Nie mozna - mozesz wszystko zmieniac ale nie nadwozie (nr nadwozia).

to już ostatecznie? może jest jakaś szansa, szkoda paki bo ona taka fajna.

No,niestety tak juz jest - zakaz skladakow - a o bylby wlasnie skladak.Ale zawsze mozna kawalek podlogi wyciac

za dużo zabawy, bul ten że jeden to czrwony kombi a drugi to zielony hachback,zielonego będe składał.Nie miałem tego w planie ale ostatnio mi pasek pękł i koszty będą większe.Pozdrawiam. Dzięki.

Ale można zrobić odwrotnie, zarejestrować karoserię i przełożyć silnik. Roboty tyle samo, tylko trzeba dopłacić trochę urzędom. Składaków to raczej nie, ale marka SAM już tak, ale nie ma zakazu wymiany silnika, wtedy to nie składak.

podłogę sobie wyspawaj i podszybie...

chodzi o to żeby nie rejestrować jako auto sprowadzone z zagranicy bo takowym jest ten zielony, chyba że samą karoserie, to tak bo pewnie koszty mniejsze.Pytam o takie rzeczy bo nie znam wogule tematu. Dzięki za wszelkie odpowiedzi.