Do czego głośniczek w osłonie pod kierownicą E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Od pewnego czasu zastanawiam sie na grzyba jest głośniczek zamontowany w osłonie pod kierownicą dochodzą do niego dwie kostki. Z początu myślałem że to brzęczy jak sie nie wyłaczy świateł po wyjeciu klucza ze stacyjki ale jednak to inny brzęczy więc nie wiem do czego jest ten.
Pozdrawiam.

może to ten co daje sygnał o pełnej godzinie (3 piknięcia).

hihi a ja pomyslalam ze moze to glosniczek od ostatniego dzwieku jaki moze wydac Twoj samochod..
ale chyba lepszym pomyslem jest ze wydobędzie sie z niego dzwiek w najmniej odpowiednim monemcie

a tak swoją drogą to ciekawe... moze ktos ma lepsze informacje na ten temat

Albo np jak taka OLA wejdzie nago do samochodu to on zaczyna gwizdać

A tak na poważnie prosze o sprawdzone odpowiedzi.

to może być od tego dźwięku ostrzegającego Kierowce jak jest poniżej 3 stopni Celsjusza.

nie napisałeś jakie to auto. może to być głośniczek, albo czyjnik temperatury.
pozdrawiam

316 QP E36 tylko dziwne ze do niego dochodza 2 kostki chyba 2 i 3 piny. to jest głośniczek bo widać przez otwory jest średnicy jakieś 3cm

to jest glosniczek od komunikatow komputera

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-05-27 10:45:26 ]

Witam
Ja z koleji nie mam pojecia co to za glosniczek "zwisa" spod klimatyzacji... jest on na takim malym kabelku... zaznaczam ze nie mam komputera...
Macie jakies pomysly?

nie wiem jak wygalda u ciebie ale u mnie to jest takie male plastikowae okragle z poziomymi szczebelkami na panelu klimy i jest to czujnik temp wew.

Tolo u mnie nie jest to w panelu zadnym... Zwisa swobodnie taki kwadratwy glosniczek na kablu...

w e34 jest inny panel klimy i chyba nie ma tam zadnego widocznego czujnika o ile pamietam, jestes pewien ze to glosnik a nie ten czujnik?

Jestem pewien bo u mnie nie ma mozliwosci zobaczenia temp. wewnetrzej tylko zewnetrzna...

W E 36 ten głośniczek wbudowany jest do generatora, który generuje dźwięki przy temperaturze mniejszej niż 3 °C oraz pełnej godzinie, naturalnie jak włączysz funkcje w panelu sterującym.

Pozdrawiam.