| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jaroou Renault Laguna Grand ... Zgierz | 2005-09-26 21:14:55 Miałem zakładać DT Gas System, ale gazownik podniósł cenę z 3200 na 3550 . Zacząłem szukać i znalazłem warsztacik z Landirenzo za 3800 więc... hmmm . Mam Renault Laguna '96 2l. silnik. Czytam, że Landi to świetna instalka, ale... Ci nieszczęśni partacze na których można trafić trochę mnie przerażają, wywalić tyle kasy i mieć problemy jak niektórzy... Mam dylemat... Szkoda, że Jastrzębie Zdrój jest kawał drogi. |
LuckyS ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2005-09-27 12:47:36
Witam, Podobno włosi mają cały sierpień wolny (zamknięte fabryki). Jeśli exporter nie zamówił części do połowy lipca to nie mógł liczyć na dostawę. Zapasy częsci w magazynach się kurczą i pewnie stąd ta zwyżka cen. Zasłyszane w pewnym warsztacie "gazowym"
Pozdro |
Jaroou Renault Laguna Grand ... Zgierz | 2005-09-28 05:39:25 Dzięki Croma1, ale Stefanowski odpada... 4.300 to cena za wysoka dla mnie (te 3.800 to już i tak max) tym bardziej, że mam takie sobie wspomnienia związane z tą firmą... Znalazłem jeszcze BRC za 3.500 zł i wiem, że nie będa podnosić tej ceny. Cholera, nie myślałem, że będę miał takie problemy z wyborem instalacji. Tak to jest jak człowiek za bardzo liczy się z kasą. |
LuckyS ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2005-09-28 22:53:37
No i jak tu wybrac warsztat jak jeden poleca a inny nie (na podstawie również innych opinii). To samo z warsztatem na ul. Augustowskiej (lub podobnej nie pamietam dokładnie). Natomiast tam gdzie ja montowałem gaz (notabene zaczynali naście lat temu razem ze Stefanowskim) gazownicy chyba są nieźli ale podejście do klienta mają... "Panie, gaz to się nadaje... ale do kuchenek... " albo "Po co panu wskaźnik poziomu gazu? Kup pan sobie lepiej skrzynkę browaru zamiast tego" to mówił sam szef jak chcialem sobie założyć to ustrojstwo ). Sorki że trochę nie na temat ale musiałem to napisać
Pozdro |
Jaroou Renault Laguna Grand ... Zgierz | 2005-09-29 06:13:30 LuckyS ja też nie na temat: obejżałem fotki autka i powiem, że "dechę masz w dechę" .
A Firma NAGAZ (czyli Pan Stefanowski Co.) jest zdecydowanie przereklamowany. Fakt jest pionierem (gaz), ma ładny warsztacik, masę stanowisk i... ceny nie z tej bajki. Kiedyś jeździłem zagazowaną (fabrycznie) Nubirą z gazem chyba I gen. ('99 r.) z którą związane były wszelkie wady tego rozwiązania w samochodach z wtryskiem Pb. No najeździłem się troche do tej firmy, zapłaciłem "trochę" kasy, wymieniłem pół silnika, a cholery nie naprawili. Paliła jak smok silnik 1.6 - 20 l./100 km - zjechali mieszankę zeszło na 16/100, później jeszcze bardziej 14/100, ale prawie "nie jeździła" zaczęły się "strzały z nikąd" - wymiana świec i przewodów jakichś kopułek "drzwiczek" klapek. Wszystko OK... poza spalaniem 14-15/100 i samochód muł. Przestałem pompować kasę w NAGAZ i pojechałem do małej firemki, gdzie wymienili mi coś w parowniku (zestaw naprawczy czy jakoś tak 100 zł - chyba - mnie to kosztowało i... było już fajnie 10 - 11/100 na mieszance "ciut bogatszej". Takie tam żale.
[ wiadomość edytowana przez: Jaroou dnia 2005-09-29 06:14:32 ] |
Jaroou Renault Laguna Grand ... Zgierz | 2005-09-29 06:26:33 Jeszcze jedno: cena instalacji Landirenzo w NAGAZ 4.300 zł utrzymuje się od roku, czyli gdyby podnieśli cenę jak inni to nie wiem ile by trzeba u nich zapłacić. ![]() |
crashman 125p Łódź | 2005-10-01 20:08:23 Tez nie polecam Stefanowskiego. Nie potrafia sobie poradzic z instalka I generacji! Moj ojciec zagazowal u nich w 125p i od poczatku mial problemy, nie bylo wolnych obrotow, silnik gasl jak sie wyrzucalo na luz. 3 godziny stracone u nich w serwisie nic nie daly A w innym malym zakladzie znalezli od razu przyczyne i naprawili w 20 min... |