Czy mogę zastosować tłoki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanie do grona kolegów.czy w mkVII mógłbym zastosować tłoki ze starszego typu silnika.tzn.w mkVII tłoki mają w górnej powierzchni okrągłe wgłębienie chodzi tu chyba o powiększenie komory spalania.ciekawe czy zdały by egzamin tłoki o zupełnie płaskich powierzchniach stosowane w silnikach starszych typów essiego np z 81 roku.jesli cos wiecie poproszę o info...

Hmm ale to 2 różne silniki i wydaje mi się pojemności...

jest to trudne do ustalenia przeze mnie ponieważ te tłoki przywiózł mi kumpel razem z blokiem gdzieś z auto złomu i nie ogladałem dokładnie bloku nie wiem czy gdzieś na nim jest info o pojemności silnika. ja mam prosty 1.3 a własciwie 2 takie silniki i niestety z 8 tłoków tylko 1 jest dobry.reszta ma luzy na sworzniach i niby można je włożyć ale będą klepać jak w dieslu.nowe tłoki to koszt cos ok.360pln za sztukę a w dzisiejszych czasach to kupno przeze mnie 3 lub kompletu takich tłoków trwałoby minimum z 9 m-cya te zupełnie płaskie ładnie siedzą na korbach zero luzów tylko pytanie czy się nadają...chciałem kupić takie tłoki tutaj ale jak widzisz cisza...