Problem z zegarkiem!!!???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kurde nie wiem jakie mogą być tego powody ale mam coś nie tak z zegarkiem! Gdy mam wyłączone światła podświetlenie zegarka świeci, natomiast gdy włącze światła to żarówka w zegarku gaśnie!! Co to może być i gdzie szukać rozwiązania?!?! Z góry dzięki za pomoc!

a tak czasami nie ma byc?
u mnie przynajmniej tak jest

No ja myślałem ze sie podswietla właśnie jak włączysz światła żeby w nocy widzieć która godzina!? A co mam gasić światła żeby sprawdzić?! Czy tak właśnie ma być z tym zegarkiem? POMOCY!!!

Tak jest - w firmowym radiu rowniez podswietlenie sie zmienia ale u mnie cos sie z oswietleniem deski stało i nie swieci po wlaczeniu swiatel ( swiatla sie swieca deska nie jest podswietlona ) i efekt zmiany podswietlenia zegarka nie wystepuje - moze to jest spowodowane spadkiem napiecia w momencie wlaczenia swiatel mijania, wtedy pozostale odbiorniki przygasaja

Nie no co ty, spadek napiecia nie, przecież jeszcze mozesz włączyć wentylaor, ogrzewanie szyby, wycieraczki, długie światła i będą działać a gaśnie tylko cholerny zegarek i radio oryginalne! Rozumie żeby przygasał żeby nie razić ale żeby całkiem zgasł?!

A jak sa na jednym obwodzie a logicznie rozumujac to sa - jak wlaczysz swiatla to podswietlenie gasnie, i dodatkowe obciazenie nie ma znaczenie wtedy

aha u mnie ten zegarek calkiem nie gasnie tylko swieci slabiej

Cytat:
2005-08-09 12:52:14, miczab pisze:
aha u mnie ten zegarek calkiem nie gasnie tylko swieci slabiej

chodzilo mi o to ze przygasa, moj bład

tak ma być... u mnie też tak jest...

W takim razie dziekuje wam za opinie! Teraz pytanie czemu u mnie daśnie a nie przygasa :] Bede musiał to pooglądać...

Cytat:
2005-08-09 12:56:31, LadyBaby pisze:
tak ma być... u mnie też tak jest...

Tak nie ma być. U mnie była taka sytuacja, jak przylutowałem kabelki od diod do ścieżek, gdzie wkręcało się oryginalne żarówki. Gdy podłączyłem zasilanie diod do radia, wszystko świeci jak należy. Musisz zobaczyć, czy wszystko w porządku ze ścieżkami. Ale może to jakaś inna przyczyna. W każdym razie, przy wyłączonych światłach podświetlenie zegarka nie świeci, przynajmniej w MK7, a przynajmniej w moim, a przynajmniej przed przeróbkami świeciło tylko przy włączonych światłach, no i po przeróbkach też.

vital, ale mi to nie przeszkadza i nie spędza snu z powiek, teraz moj essik ma poważniejsze problemy