| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2005-08-07 04:07:47 jak jezdzisz na oparach to sie nie dziw ze zasysa syf z baku, wyczysc bak albo lej wiecej palwa, a bialy dym oznacza ze gdzies puszcza olej na wydech, sprawdz przede wszystkim ile masz oleju i skad moze wyciekac (dekiel zaworow, albo szpilka przy mocowaniu obejmy do bloku) mozliwe ze sobie juz troche silnik przytarles.... |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2005-08-07 09:36:22 nie składałeś gaźnika na silikon przypadkiem? |
zadi F&F Sympatyk 125p i 126p Kraków | 2005-08-07 10:34:36 jak nie masz jeszcze filtru paliwa przed pompą to polecam założyć. ja jak kupilem malczana to nie mialem i zawsze jak dojezdzalem na ostatkach to zasysal jakies gówno i mialem z tym robote |
Kuner Raszyn / Wawa | 2005-08-07 11:33:48 Syf straszny pewnie w zbikorniku.. weź jakis porzadny filterek zapodaj. I czyszczenie zbiornika nic nie da.. najlepiej zmienic na nowy. |
Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2005-08-07 12:42:56 Kuner co ty masz z tą wimianą baku, wystarczy naprawde go borze wyczyścić, wylać tego paliwa troszke, znaczy sie go zmarnować tak ze 2 litry żeby go dobrze wyczyścić, nowy filterek paliwa i będzie wszysko grało sprawdzone bo nie w jednym malcu tak robiłem![]() |
Chudy89 F&F Sympatyk Polonez Caro 1.6GLI Katowice | 2005-08-07 13:16:15 Kuner kupiłem nowy bak założyłem i miałem te same objawy co specWROC. Trzeba zdemontować bak wyczyścić go dobrze, przeczyścić sitko przy pływaku (bo za nowy pływak życzą sobie 72zł ) i powinno być wszystko w porządku. |
specWROC F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p-sprzedanyg ... Wrocław | 2005-08-07 13:19:09 przed chwilką zdjąłem gaźnik i dokładnie go wyczyściłem ale nie było w nim żadnego syfu.....więc wykręciłem świece i okazuje się że jedna ma BIAŁY nalot a druga CZARNY...słychać tak jakby auto tylko na jeden gar paliło...;(((((mój znajomy stawia na uszczelke pod głowicą (((
ciężko ją wyminić?? |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2005-08-07 15:48:02 jak sei umie to latweo a jak sie nie umie to trzeba troche posiedziec ale nie jest to bardzo skomplikowane. |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-08-07 16:02:48 Zdjąć głowice, wyczyścić obie powierzchnie na styku, założyć nową uszczelke, założyć głowice. Jak masz zdjętą głowice to warto od razu przy niej coś dłubnąć, splanować chociaż. No chyba że nie tak dawno była robiona. Na syf z baku jest jeden dobry sposób - mieć zawsze duużo zupy . I wbrew pozorom nie jest to wcale droższe - raz sie szarpniesz żeby zalać pod korek i później możesz też co 100km tankować do pełna i też będziesz za ~25zeta zalewać, a zawsze masz pełno . Ja tak robie od kiedy ledwo dojechałem na końcówce gazu do stacji bo okazało sie że beny już nie było . |
Jacob_plus 125p Mielec | 2005-08-07 18:46:57 Witam ja mialem w baczku podobne objawy,co sie okazalo siatka w baku ktora jest przymocowana do plywaka odpadla,i pompka ciagnela najwiekszy syf i to zatyka przewody,gdy nastepnym razem ci sie tak stanie,sciagnij przewod paliwowy ten ktory dochodzi do pompki z baku i porzadnie w niego dmuchnij.Pozdro |
specWROC F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p-sprzedanyg ... Wrocław | 2005-08-08 12:18:04 a więc tak znajomy zdjął pokrywę zaworów pożądnie ustawił luz, i coś pomieszał przy cewce odłączył kondensatorek i w jego miejsce podłączył jakiś inny kabelek....i maluszek śmiga super ))))jestem uradowany że nie muszę rozbierać silnika tylko mogę zainwestować w coś innego![]() |