Zapala sie ABS i TC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od pewnego czasu równocześnie zapalają mi sie kontrolki ABS i TC - niema jakiegoś schematu czasowego raz sie zapalą a raz nie , na wyświetlaczu check sie nie pojawia, czy ktoś ma pomysł z czym to może być związane.... co prawda narazie sucho ale .... nadmienie że prz kółkach ostanio nie grzebałem ....a i jeszcze jedno...dziala wam wyszukiwarka? u mnie objaw jest taki ....daje mu pytanie a tylko odświeża stronę

U mnie jest dokladnie identyczny objaw i tech na to : blad przekaznika pompy ABS.

A czy ABS moze nie dzialac z powodu nierówno zebranych opon???Bądź zwichrowanej tarczy hamulcowej??

też miałem ten objaw, występował od czasu do czasu (ale zawsze po intensywnym myciu auta pod ciśnieniem), potem ustępowało. Nic nie robiłem i odpukać już z pół roku jest spokój.

A może tak sprawdzić połączenia czujników ABS - u przy kołach?

U mnie też nieraz zaświeci ABS zauważyłem że najczęściej w deszczowych porach. Niewiem może gdzieś na kabelkach lub złączach wilgoć wchodzi i się kaszani, a może jakiś czujnik do kitu? Trochę to niebezpieczne - trzeba by się za to zabrać

No u mnie jest problem tego typu że ABS zapala sie dopiero powyżej 70km/h ,a gdy jade wolniej nie ma mowy by sie zapalil.Wiec dlatego pytam czy wibracje np od opon czy od zwichrowanej tarczy hamulcowej(Albo jedno albo drugie,bo jeszcze nie sprawdzaolem co walnięte)moa byc przyczyną takiej reakcji ABS??Dodam ze czujniki sprawne(sprawdzone na techu)...

Na stronie głównej w dziale Garaż jest temat "Kody ABS"
jest tam napisane :
"Wywoływanie kodów usterek ABS (A)
Aby wywołać kody, trzeba zewrzeć styki A i K w złączu diagnostycznym"

Mam pytanie o styki A i K czy one są w tym samym złączu w którym odczytuje się błędy silnika czy gdzieś w innym miejscu?

UUUps już znalazłem

[ wiadomość edytowana przez: Andrzej-Hary dnia 2005-08-07 20:53:14 ]

ale jak masz kompa ABS nad nogami kierowcy a nie pod jego siedzeniem to sobie morzesz te styki na obrazku zewrzecgdyz ten pierwszy niema autodiagnostyki