Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bobson Espero 1.5 Kraków | 2006-01-21 11:14:46 Witam!
Mam takie pytanko, jakie zaroweczki/halogenki mozna wlozyc do Espero (chodzi mi o swiatla mijania)tak zeby mocno dawaly (po drodze oczywiscie a nie po oczach ![]() Moje sa juz troszke stare (lewa lampa jest nowa, prawa niestety nie) ale pomyslalem,ze moze cos takiego TUTAJ wlozycz. Co o tym sadzicie ? Zbedne wydanie kasy czy wartosciowy zakup za te 40 dychy ? |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-21 11:28:27 po pierwsze nawet nie patrz na zarówki które w opisie mają xenon itp...
jak chcesz kupić dobre żarówki to ja mogę ze swojej strony polecić philipsa blue vision (koszt ok 60 zł z postojówkami) możesz też zainteresować se philipsem nightguide - też fajnie świecą... niektórzy polecają tez osram cool blue/ hella blue light /osram silver vision.... jak chcesz tanio to mozesz kupić tungsramy megalight + 50%.... miałem takie ale swieciły tylko kilka miesiecy po czym jedna powiedziała pa pa....... dawały jednak lepsze światło od serii a przede wszystkim to zastanów się nad wyczyszczeniem odbłyśników...... u mnie po czyszczeniu jest niebo a ziemia!!! jak jeszcze wsadzisz przekaźniczki to już w ogóle jest odjazd !!! tylko prosze nie kupuj tych pseudo xenonów.... pozdro |
![]() Adamo8 Klubowy Weteran ![]() Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2006-01-21 12:07:07
Mam takie, co prawda nie za 60 a za 22 złote i jak dla mnie to żadna rewelacja. Na śniegu jest efekt, ale na ciemnej nawierzchni niewielka różnica w porównaniu z orginałem. |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-21 12:21:18
manuala chyba nie ma..... sposób czyszczenia jest następujący: musisz zdjac reflektor z auta następnie odpinasz spinki później podgrzewasz opalarką i podważasz cienkim nożem... musisz objechać tym nozem cały obrys reflektora.. oczywiście podgrzewając opalarką..... odbłyśnik czyścisz miekką husteczką higieniczną np... z dodatkiem ludwika i wody... moje reflektorki czyścił Czarek chyba płynem do mycia szyb.... efekty czyszczonka oceń sam ![]() ![]() (wyczyszczony jest odbłyśnik świateł długich....... mijania nie ruszany...) co do przekaźników to chodzi o to że podpinasz reflektory poprzez przekaźniki do aku po to żeby dostawały stałe wyższe napięcie.... jak dostają wyższe napiecie to żarówki świecą jaśniej... w espero napięcie dochodzące do reflektora jest ciut niższe niż powinno... u mnie przekaźniki czekja na montaz... jak zamontuje to opisze co i jak pozdro |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-21 12:23:08
za 22 zł 2 żarówki??? chyba jakas podróba ![]() |
![]() Adamo8 Klubowy Weteran ![]() Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2006-01-21 13:07:31 2 szt za 22 zeta, kupione w Auchan, jeszcze są. Czy podróba? Możliwe, ale na opakowaniu jest Philips Blue Vision. |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-01-21 13:09:32
Fcale nie ![]() Tutaj masz dwie żarówki H1 MEGALIGHT plus 50% za 19 PLN + koszty wysyłki ![]() Ja je zakupiłem i miałem je w ciągu dwóch dni w domciu ![]() Wsumie wyniosło mnie to 25PLN ![]() Będe je montował jak tylko założe przekaźnik i wyczyszcze lustra w lampach ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-01-21 13:49:02 ja próbowałem wyczyscic te relektory-ale nic mi z tego neiwysżło-
różnica jestfaktycznie-ZAJEBISTA-niestsety niemoglem zdjąc szkła przenigo-niemam opalarki-myślisz kolber ze da sie to zdjac w inny sposób?? |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-21 14:04:10
jeżeli by to był orginał to cena jest śmiesznie niska ![]() nawet wartałoby kupić tego wiecej i wystawić na allegro..... masz może jeszcze opakowanie??? zrób zdjecie jeżeli mozesz.. pozdro |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-21 14:05:48
drogi Krzysiu... przeczytaj o jakie żaróweczki mi chodziło ![]() megalight j miałem kupione w sklepie bodajrze za 26 zł ..... ![]() pozdro |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-21 14:07:41
z tego co Czaruś mówił i co widzialem to klej w reflektorach po rozgrzaniu robi się elastyczny i tylko w taki sposób można zdjać szkła.... musisz czymś podgrzać klej...... inaczej połamiesz plastik z obudowy pozdro |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2006-01-21 15:05:56 Zdjac to zdjac, ale potem przykleic to z powrotem, tak zeby nie parowalo ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-21 15:08:01
silikon rulezzzz ![]() ![]() ![]() |
![]() Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2006-01-21 16:51:47 Witam ![]() Ja swoja przygode z ulepszeniem swiecenia swiatel mijania w Espero zaczalem od zakupu lepszych zarowek !! (wybor padl na Osram Silverstar +50%) i juz bylo o niebo lepiej niz seria !! Nastepnie zostaly zamontowane przekazniki do w/w swiatel i znow sie troche rozjasnilo ![]() Wczesniej pomierzylismy z Robertem_S jakie roznice w nap. sa miedzy pradem z aku a pradem dochodzacym do zarowki i u mnie bylo tylko ok. 1V straty (z aku wychodzilo 14,4 V -> zarowka dostawala cos ok. 13,4 V), ale Robert mial 2V straty !! z aku 14,3 a do zarowki dochodzilo u niego 12,3 V . A co do czyszczenia odblysnikow (luster) to tez rozklejalem reflektor, ale zamiast opalarki zastosowalem... suszarke do wlosow i dluuuugim nozem (szt. 2 ) podwazalem na calej szerokosci i powoli ogrzewajac rozszczelnialem go ![]() Takze jak ktos nie ma opalarki to smialo suszarka do wlosow da rade ![]()
A ja nawet kropelki zadnego silikonu nie dalem sklejajac je spowrotem tylko ten sam klej podgrzalem i scisnalem obudowe i wsio hula do dzis juz prawie rok i nigdy nie bylo zaparowania ![]() pozdr |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-01-21 20:23:22
Jeśli użyjesz wody to Wyłącznie DESTYLOWANEJ! ...po "kraniczance" zostaną Ci białe (np.) zacieki |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-21 20:41:02
dokładnie zapomniałem dopisac ![]() musi być destylowana pozdro |
![]() bobson Espero 1.5 Kraków | 2006-01-21 22:54:52 Dzieki Panowie za rady, teraz tylko uzbroje sie w suszarke, noz, jakis srubowkret, wode destylowana, pur do naczyn i jakas szmatke delikatna ![]() Ale najpierw, wymienie zarowy i zobacze jaka bedzie roznica :] P.-S. a o co chodzi z tym przekazniczkiem ? |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2006-01-21 22:59:39
A jeszcze tak sie dopytam dokladnie - jaki konkretnie silikon, bo tych wybor jest ogromny ![]() |