MotoNews.pl

Pytanie do forumowiczów z KRAKOWA I CZĘSTOCHOWY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam pytanie: Czy znacie dobrego i taniego mechanika z miast jak wyżej? Muszę wymienić pasek rozrządu, a w Krakowie jestem od niedawna. Często bywam też w Częstochowie i mogę to zrobić tam, ale też nie wiem gdzie.
Drugie pytanie to jaki jest koszt takiej wymiany (części + robocizna) w 1,6 16v 1996r?

Poczekaj na ''Seba_Dominika'' a z pewnoscią odpowie na twoje pytanie

Witam
Ja nie byłem w tych serwisach ale część klubowiczów poleca serwis

-przy ul. Zbożowej 2, a część
- przy ul. Piastowskiej
(poszukaj w archiwum bo był wątek na ten temat).
- Nie najtaniej ale uczciwie robili w Trans Expres przy ul. Montwiłła Mireckiego
pozdrawiam
Arturek
P.S. Ja osobiście kupiłem przez znajomego pasek i rolki, a na wymienę pojechałe do ASO (Euro Car)

Kurcze ja u mechanika byłem coś robić tylko u siebie w blachowni, a to kawałek od miasta więc ci nie doradzę. Dodam tylko że tez wymieniałem pasek rozrządu, ale w 1,4 CVH a to chyba znacznie łatwiejsze niż w 1,6 16V.

Masz 2 możliwości.
1.U mnie na Piastowskiej moge zmienić jako firma i części moge wziąść ze sklepu ale cen niepamiętam.
2.Moge to zrobić w godzinach popołudniowych po kosztach
Jak coś mój nr.kom jest w profilu

Cytat:
2005-08-08 23:33:22, Seba_Dominika pisze:
U mnie na Piastowskiej ......

to kolega ma tam ma chody i ja nic o tym nie wiem??
robiłem ostatnio prawie pełny remont hamulców i troszkę z zawieszenia i dzwoniłem na paistowską ale ceny mnie dobiły i zrezygnowałem a tak to może by jakiś rabacik większy byłby

Może na przyszłość coś się uda ?

Cytat:
2005-08-08 23:40:00, lukas_s pisze:
dzwoniłem na paistowską ale ceny mnie dobiły i zrezygnowałem

no ladnie ladnie

Na Piastowskiej pracuje a na 29Listopada 94 dorabiam po godzinach,także niema problemu trzeba tylko zadzwonić i hej

Cytat:
2005-08-08 23:42:16, kainek pisze:
no ladnie ladnie

zrezygnowałem z zakupów tam a nie z remontu

Cytat:
2005-08-08 23:43:17, lukas_s pisze:
zrezygnowałem z zakupów tam a nie z remontu

mialem na mysli ichnie ceny

Cytat:
2005-08-08 23:43:02, Seba_Dominika pisze:
Na Piastowskiej pracuje a na 29Listopada 94 dorabiam po godzinach,także niema problemu trzeba tylko zadzwonić i hej

będę pamiętał na przyszłość i polece też kumplowi bo dopieszcza swojego Capri z lat 70. A może w końću na jakimś spocie uda mi się poznać grono krakowskie - bo od kąd tu się wypowiadam jakoś czasu nie było na podjechanie pod akademiki mojej uczelni w niedziele a teraz żałuję ;(

Cytat:
2005-08-08 23:40:00, lukas_s pisze:
to kolega ma tam ma chody i ja nic o tym nie wiem?? robiłem ostatnio prawie pełny remont hamulców i troszkę z zawieszenia i dzwoniłem na paistowską ale ceny mnie dobiły i zrezygnowałem a tak to może by jakiś rabacik większy byłby Może na przyszłość coś się uda ?

tak to jest jak się na spoty nie przyjeźdza

Cytat:
2005-08-08 23:46:28, lukas_s pisze:
A może w końću na jakimś spocie uda mi się poznać grono krakowskie - bo od kąd tu się wypowiadam jakoś czasu nie było na podjechanie pod akademiki mojej uczelni w niedziele a teraz żałuję ;(

lepiej pozno niz wcale

Cytat:
2005-08-08 23:44:29, kainek pisze:
mialem na mysli ichnie ceny

ceny mają jak na orginały MotorCraft
ja kupiłem zamienniki ale oni jeszcze mają umiar bo Dealer Forda na Królowej Jadwigi to już mnie zmiażdżył totalnie

w skrócie
- wymiana klocków, tarcz, końcówki wahaczy, cimer bloki wahaczy, cylinderki tył, szczęki, łożyska piasty tył - Serwis Forda robocizna z ich częściami to 3150 zł, mój mechanik + zamienniki niemickich firm to 780 zł
już nie wpsominając o tym że autko kupiłem na pół z mą kobitka i wyszło nas 6000 zł to dokładać 3150 zł było dla mnie dramatem ;(

Cytat:
2005-08-08 23:47:38, Darek_M pisze:
tak to jest jak się na spoty nie przyjeźdza

jak się kupiło furę i się pracowało żeby zarobić pieniążki na remoncik i na az to się nie dało
ale praca się skończyła
z jednej strony dobrze bo jazda na na rybitwy o 2,30 w nocy przez 6 dni w tygodniu z gośćmi o skrzywionej psychice [nie chodzi o mnie ] i do 10 a pozni o 18 -20 składanie towaru do kiosku ważywnego za 700 zł to porażka
ale z drugiej strony w domu tego nie wysiedziałem

ma może ktoś namiary na jakąś robutke przy komputerkach, sieciach komputerowych - jak coś to się polecam [ a to tak przy okazji żalenia się ]