MotoNews.pl

Lakier Accent

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam posiadam accenta 2004 granatowego pastelowego. Lakier jest tak miękki że szczotki na automacie rysują samochód do podkładu, a przez rok kamienie, podmuch wiatru i obce spodnie zmieniły mój lakier w krajobraz księżycowy(a co będzie za kilka lat). Czy to normalne w tym koreańskim wyrobie. Czy ktoś z was miał takie problemy? Pozdrawiam.

zauwazyłem to samo w getzie mojego braciszka. kożysta z myjni ręcznej ale od ściągania wody tez ma rysy ;( lakier na tym aucie jest tak miękki że aż tragedia. sam nie wiem jak te autko będzie wyglądac za pare lat......ale ten sam problem występuje teraz również w innych markach np golf V ma ten sam problem

hmm u mnie w acc z 2000 roku nie ma tekiego raczej czegos co parwda lakier jak pamietam byl za doplata metaliczny 1200 zl za zloty kolor ale lakier wart pieniedzy naparwde kiedys zostawilem podniesone drzwi od bagaznika w garazu ( a drzwi od garazu byly opuszczone w dol siedzialem a tu ktos zaczol podnosic drzwi do gory jak okazalo tato wchodzil i gdy zaciely mu sie w polowie to zacol pchac mocniej i mocniej mozna pomyslec ze lakier zdarty po oddzwiekach a tu kilka nie istotnych rys bardzo plytkich parwie nie widocznych. ( wiem naspailem zamotanie ale walsnie z roboty wrocilem ) poprostu drzwi od bramy tarly o lakier auta i nic dlatego warto kupowac lakiery metaliczne ! mialem w polonezie i tez nie bylo problemu metalik to metalik

a reklamacja ? przeciez jest na gwarancji moze uznaja to...

[ wiadomość edytowana przez: eqs dnia 2005-09-08 23:05:34 ]

Też nazbierałem kilka rys (Accent 2004, czerwony), szczególnie na parkingach i wydawałoby się, że faktycznie lakier trochę miękki. Natomiast porównując z poprzednim moim autem (Skoda Felicja) stwierdzam, że p roku używania Accenta (jazda w różnym terenie, również w zimie - Słowacja - drogi tam posypują żwirem i "wali" po karoserii okropnie) nie mam żadnych odprysków lakieru spowodowanych kamieniami itp., a w skodzie zawsze po zimie takich odprysków było trochę.

Może, tak jak kolega radzi, spytaj w serwisie (gwarancja)

pozdrawiam