Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-08-21 11:23:00 zdecydowanie łatwiej będzie poszukać dlaczego zapłon sie przestawia niz włożyc komputer i nowy układ zapłonowy do ciebie...... czy magik sprawdzał ewentualne luzy na wałku? napędzie? |
macdamu Hyundai Pony Oława | 2005-08-23 10:44:56 Nie znam się na tyle żeby stwierdzić co oznacza przestawienie o 3 stopnie (stwierdzenie mechanika). Bynajmniej cały aparat się nie obraca. Zrobiłem sobie znacznik na aparacie i na silniku i jest dokładnie w tym samym miejscu co był.
Mechanik rozbierał cały aparat i mówił że przyspieszacz wygląda że jest ok. Sprężynki też pracują jak trzeba. Co do wałka rozrządu to zarówno przed wymianą paska rozrządu i po wymianie dalej jest tak samo (samoczynne przestawianie zapłonu). Na bank jest coś w samym zapłonie tylko mechanicy nie sa w stanie tego zrobić. Dlatego kupiłem inny zapłon i chce dokupić ECU. Mechanik powiedział, że jak tak zrobie to bede miał święty spokój bo wszystkim steruje elektronika. Klina też sprawdzał. Chyba dał nawet innego... Niestety nie moge jakoś namierzyć gdzie mógłbym dostać taki moduł. Dzwoniłem po ludziach i szukałem w internecie, ale szczerze mówiąc nic z tego nie wyszło ![]() |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2005-08-23 11:22:29 zadzwoń do Mariusza w Lipniku, tel gdzieś na forum był, powinien coś mieć;
prawdopodobnie w aparacie masz uszkodzony nadajnik impulsów (czujnik) bo w układzie gaźnikowym jakoś nic nie przychodzi mi do głowy, zwykła cewka, tam nie ma nic skomplikowanego; a czy np. po wyłączeniu silnika czy po ostygnięciu wyprzedzenie wraca do normy czy zostaje, jeśli mechanicznie wszystko jest ok. to nie ma cudów, błędy są w czujniku, bo tam nic więcej nie ma, no chyba że masz gaźnik FBC |
macdamu Hyundai Pony Oława | 2005-08-23 12:08:04 Silnik zachowuje się tak samo czy jest ciepły czy nie. Oczywiście przy nagrzanym silniku troche lepiej chodzi, ale przy dociśnięciu gazu czka.
Przy odpalaniu widać, że zapłon szwankuje i odpala jakby na granicy zapłonu (trochę potrzęsie silnikiem zanim wejdzie na prawidłowe obroty). Silnik nie pracuje równo na obrotach. Ma jakby momenty zadławienia (na biegu jałowym). Sorry, że spytam, ale czy są jakieś różne gaźniki ? Co znaczy chyba że masz FBC ? Czy kontakt do lipnika taki ? Województwo: świętokrzyskie Miejscowość: Lipnik 27 Telefon komórkowy: 0603210020 e-mail: michfal1@wp.pl Pozdrawiam |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2005-08-23 12:34:24 kontakt do Lipnika chyba tak, dla pewności przeszukaj forum;
gaźnik FBC to taki ze sporą liczbą podciśnień i czujników w układzie, rzadko spotykany ale zdarza się; te objawy które opisałeś wskazują na znacznie większe niż 3 stopnie przestawienie zapłonu i raczej jest wyprzedzony niż za późny; gdyby był tylko opóźniony o 3 stopnie to pracowałby równo jak zegarek na wolnych |
![]() HIN HF MEMBER Stara Toyota Warka | 2005-08-23 21:45:48 Ja dodam tylko że ECM- Engine Control Module nie jest modułem sterującym zapłonem a modułem/ komputerem sterującym pracą silnika, nie tylko zapłonu- czyli zbiera sygnały z czujników i steruje wtryskiem i zapłonem nie pamiętam czym jeszcze. Zapłon w MPI różni się od gaźnikowego i chyba kupiłeś aparat do wtrysku i raczej nie będzie to banglało w gaźnikowcu- chyba że zrobisz daleko idące przeróbki. |