MotoNews.pl

Zarowki NIGHT GUIDE Philipsa ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos je ma i potrawi powiedziec cos o nich ??
w mojej Becie mam nietypowe lampki na H7 i zastanawiam sie wlasnie nad Philips NIGHT GUIDE "S" czyli do soczewek...

Ja nie widze większej rożnicy między kseononami a normalnymi halogenowymi a co dopiero między jakimiś żarówkami - machnij ręką i kup cokolwiek

Różnica po zmianie żarówek jest duża. Ja mam H1, jak włożyłem BLUE VISION PHILPSA, a później OSRAM COOL BLUE to dużo lepiej świeciły od zwykłych. Niestety ich żywotność jest bardzo krótka, więc po kilku wymianach jeżdżę na zwykłych. Za duże wydatki by były na te żarówki.

Różnica po zmianie żarówek jest duża. Ja mam H1, jak włożyłem BLUE VISION PHILPSA, a później OSRAM COOL BLUE to dużo lepiej świeciły od zwykłych. Niestety ich żywotność jest bardzo krótka, więc po kilku wymianach jeżdżę na zwykłych. Za duże wydatki by były na te żarówki.

Założyłem zwykle białe żarówki Philipsa, żadne niebieskie a'la ksenon. Różnica jest naprawde duża, na lepsze oczywiście. Mają taka samą moc 55W, ale dają o wiele jaśniejsze światło(podobno 50%) i dalej świecą(20%). Jestem z nich zadowolony i moge spokojnie je polecić. Pozdrawiam

Ciekawe czy pod soczewke można podpiąć H1 100wat
moje 55tki bardzo cienko świecą

Ja nie wiem gdzie Wy widzicie te różnice hehe - no ale skoro tak to dobrze, bo przynajmniej nie jesteście źli że wywaliliście kase w błoto.

Ja założyłem osram 55w + 50% światła więcej białe i różnicy 0
Jedyna różnica że soczewy świecą białym światłem co ładnie wygląda i razi innych kierowców, a ala ksenon to wiocha!

Żadne czary z żarówkami nie pomogą jedyne lekarstwo to rozebrać reflektor i wyczyścić soczewke mimi /szczelnego/ zamknięcia jest tam dużo syfu!

OBy tylko ktoś nie wpadł na pomysł czyszczenia powieszchni odblaskoweJ!!!!!!!!! Jak zmatowieje to już wtedy można powiedzieć sobie "dziękuje", najlepiej zregenerować jeżeli jest już zmatowiałe! samo szkło soczewki -jeżeli takowe występują - można przeczyścić, ale jeżeli jesto problem z w/w to nic to nie da.

najlepszy efekt zmiany żarowek gownianych na najlepsze osram premium +50% jest na zwyklych reflektorach ---niebo a ziemia
warto wydać 22zł zamiast badziewia za 10zł

Ja kupilem dzis sobie Philipsa blue vision zalozylem i nie widze roznicy... niby miala byc niebieska poswiata a tu lipa... swieca na bialo... moze poczekam az sie sciemni?

Cytat:
OBy tylko ktoś nie wpadł na pomysł czyszczenia powieszchni odblaskoweJ!!!!!!!!!

Nie rozumiem czemu? Przecież tam jest najwięcej brudu, który "zatrzymuje" światło...ja przy okazji zmiany przednich kierunków na przezroczyste przeczyściłem sobie oba odblaski. Tylko nie tak sobie, tłustą szmatką rozmazując wszystko. Wziąłem do tego rozcieńczalnik i wymyłem dokładnie syf z odblasków. Myślałem, że te odblaski wcale nie są takie brudne bo się przecież świeciły ale jak po umyciu zobaczyłem czarną szmatkę to się ucieszyłem, że wziąłem sie za to mycie. Nic mi nie zmatowiało a kieruny teraz tak dają, że jak gdzieś skręcam w nocy to mi oświetlają pół drogi

Ja kupilem zarowki H1 55W PHILIPS BLUE VISION i musze powiedziec ze zarowki sa naprawde dobre, swieca mocniej bardzo bialym swiatlem , prawie na niebiesko jest taki efekt. Mam lampy z soczekami , idealnie oswietla mi cala droge . Nie chce zadnych przetwornic z zarowkami xenonowymi. Najlpesze zarowki jakie mialem.

Cytat:
2005-08-04 17:15:32, biem pisze:
Nie rozumiem czemu? Przecież tam jest najwięcej brudu, który "zatrzymuje" światło...ja przy okazji zmiany przednich kierunków na przezroczyste przeczyściłem sobie oba odblaski. Tylko nie tak sobie, tłustą szmatką rozmazując wszystko. Wziąłem do tego rozcieńczalnik i wymyłem dokładnie syf z odblasków. Myślałem, że te odblaski wcale nie są takie brudne bo się przecież świeciły ale jak po umyciu zobaczyłem czarną szmatkę to się ucieszyłem, że wziąłem sie za to mycie. Nic mi nie zmatowiało a kieruny teraz tak dają, że jak gdzieś skręcam w nocy to mi oświetlają pół drogi

Ile dałeś za kierunki i gdzię ?

Vicia, ktory jest rok twojego e36 ?? Kumpel ma taki sam lakier hmm wypasik. on ma 93 rok ale golasik , 318i M40 silber metallic , swietny kolorek

Cytat:
Ja kupilem dzis sobie Philipsa blue vision zalozylem i nie widze roznicy... niby miala byc niebieska poswiata a tu lipa... swieca na bialo... moze poczekam az sie sciemni?

Objaw 100% dla org. xenon
Xenon świeci na biało a gdy na niego patrzysz jest niebieski a bi-xenon zielony, zobaczysz noca rewelacja!
Wójek ma w CLK własnie philipsy blue vision i gdyby mi nie powiedzial że to tylko zarówki to bym był pewien że to org. xenon

Baz-e30, te kierunki są z pleksi a wyglądają superowo! Ja kupiłem za groszę z Allegro ale Mibhell sam sobie wyciął (za jeszcze mniejsze grosze)...

Cholera! Nie zuwazylem ze w kloszu mijania sa rowniez zarowki od postojowych... czyli musze dokupic jeszcze dwie A czy na drogowe swiatla tez moge kupic blue vision H1 55 W?

A powiedzcie mi jedną rzecz. Jak założe zamiast 55W NARVA <-> 100W NARVA to nic nie będzie działo się z kloszami? W drogowych mam zmienione tak i jest super, po wymianie bezpieczników dają fajnie ;] Ale nie wiem co z tymi soczewkami w mijania, słyszałem od kogoś że się topią. Wiecie może coś o tym?