Tłumik - łącznik elastyczny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam 1.8TD mkVII i roszczelnił mi sie łącznik elastyczny tłumika tzn. ten okragły element z metalową plecionką na rurze pomiędzy kolektorem wylotowym a pierwszym tłumikiem.
Silnik troszkę hałasuje, a jak go zapalam to przez chilw z tego elementu wydobywaja sie spaliny.
Czy z czymś takim mozna jeździć , czy mi sie np całkiem nie rozwali.
I mam pytanko czy wymienia sie sam element czy całą rurę i ile to moze kosztować, chodzi mi raczej o jakis zamiennik bo znając ceny oryginałów to pewnie bedzie parę setek.
No i moze macie do polecenia jakiś tani i dobry warsztacik zakładający tłumiki w Wawie, najlepiej gdzies na Pradze.
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: panbert1 dnia 2005-08-10 11:07:46 ]

jeździć na razie możesz, ale pewnie za jakiś czas zrobi się większa dziura

kupić możesz element uniwersalny /mierzysz jegfo długość i średnicę/ idziesz do sklepu, kupujesz taki sam i dajesz mechaniorowi niech go wspawa

koszt w zależnoąci od długości i przekroju 30-60zł

Dzieki
Mam jeszcze pytanko jaki jest rozmiat tego ustrojstawa w moim essim, czy po prostu w sklepie mi dobiorą.
A co myślicie o tym żeby na razie zklajstrować to jakimś kitem do łatania tłumików. Gdzieś widziałem takie zestawy z kilkanaście zeta.
pozdro

rozmiaru raczej ci nie dobiorą /znaczy średnicę to może jeszcze tak ale długośc musiałbyć zmierzyć - chociaż oriętacyjnie/

co do kitów to nie polecam w tym miejscu - na pewno odpadnie

gdybyś nie mógł dostać tego ustrojstwa to pisz na priva do mnie - zawsze coś u mnie na półce sie znajdzie

Dzięki jeszcze raz, jak cos to sie odezwę.
pozdro